Reklama

Reklama

Obraz

  • Francie Le Tableau (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V době, kdy příběh začíná, se obrazem rychlostí blesku šíří zvěst o tom, že malíř se už nikdy nevrátí. Pro dokončené postavy je to ta nejlepší zpráva ze všech. Rozhodnou se chopit moci a zavést na hradě pořádek. Hlavní dějovou linii tvoří výprava, která se rozbíhá v okamžiku, kdy se jedna nedokončená dívka a zakázaná láska jedné dokončené postavy stane předmětem mocenské hry. Vzrůstající násilí ve společnosti přiměje několik postav vystupovat a vstupovat do obrazů a také do skutečného světa s cílem najít malíře a přesvědčit ho, aby dokončil svou práci a vnesl tak mír do jejich bouřlivého světa. Jde o bohatý a spletitý příběh, který v sobě skrývá alegorii nesnášenlivosti, ale i tajemství a myšlenku růstu jednotlivce. (Anifilm)

(více)

Recenze (17)

strougy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavá pohádka, jež kromě jiných témat, o která se povrchně otře (totalitární moc a její působení na davy či třeba sociální stratifikace s viditelnou oblibou střední třídy), prezentuje hlavně stále populární ideu multikulturalismu. Ovšem vtipný konec s přesahem do jiných končin hodně pobavil a zaplašil tak nepříjemnou pachuť po naivním směřováním předchozích minut . Silné 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,008Tržby Celosvetovo $22,000▐ Zaujímavý, pestrý doslova artový animovaný počin. /65%/ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá brát dvěma pohledy, pokud bych ho považoval za film pro dospělé, tak je někde na půli cesty a mohl by být mnohem zákeřnější, ježe pokud ho budu brát jako film pro děti, tak je to notný nářez, s třídním bojem zlých fašistů (postavy, které malíř stihl domalovat) a hodných nedokončených, kdy je hned na začátku spáchána dost brutální vražda na nebohém obrysu. Ale o tomhle se to, nakonec,je jen z části, pár postav tu pobíhá po obrazech i mimo ně a potkává jiné postavy a malby (včetně odhaleného aktu, což je moc fajn, aneb nahota v Evropě naštěstí ještě není zločin) a některé věci v sobě mají i víc rozměrů, než jen jeden, ovšem ne vždy je to tak okaté, jako v samotném finále filmu. Je to výtečné, překvapivě přemýšlivé (leč zároveň dětsky přístupné) a snad jen ten výtvarný styl mohl být rozmáchlejší, když se jedná o film, odehrávající se na plátnech obrazů. ´ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Působivá alegorie pro dospělé zachycující lidskou společnost ve svých konfliktech a rozporech. Smetánka na zámku si užívá a lid v podzámčí trpí. Nedokončení a obrysy jsou pánům trnem v oku, a tak jediná možnost pro ně je najít stvořitele, aby jim pomohl. Překážky jsou nemalé - mrtvé smrtící květy, vodopád, vojáci, Smrt. Skupinka dobrodruhů ale také zjistí, že ne vše, co jim bylo řečeno, se zakládá na pravdě. Jak se to říká - blaze se vládne nevědoucím. Nu a vše směřuje tak trochu k revoluci, co ovšem zpočátku připomene spíše anarchii (dej lidu ulice, co chce, a pak uvidíš) a následně rej květinových dětí. Jenomže Lola chce vědět více. Chce vědět, kdo stvořil.... Výborná animace, skvělá hudba a za konec k zamýšleným 4* přidávám ještě jednu. A možná by stačilo napsat, že celý příběh je o lásce. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Podařená alegorie o životě v obraze, kde se lidé dělí na Domalované, Nedokončené a Skicy. Příběh má spád, pozdější přecházení z obrazu do obrazu je také zajímavé a potěší lehce nekonvenční konec. A příjemná animace. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který nám ukazuje pohled na svět, jak jej mnohdy nevnímáme. Zajímavý styl kresby a hluboká (snad) hlavní myšlenka, která se objeví až v samém závěru, neuchvátí jistě každého, ale já patřím mezi ty, kteří si snímek vychutnali. Ať už jde o rozdělení společnosti do kast a mocenské konflikty mezi nimi, nebo válečný konflikt, při kterém vraždí bratr bratra a rozdíl mezi nimi prakticky není. Nad tím vším člověk následně přemýšlí a já mám rád takové filmy. Rozhodně stojí za to ho alespoň jednou vidět a pokusit se pochopit, jaký odkaz je v něm skryt. 80% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film tak nápaditý, ako ten najepickejší sen kreatívneho človeka. Tesne predtým než postavy začali vypadávať z obrazu do maliarovej izby som si hovoril, že potenciál príbehu mohol byť využitý trochu viac. No vtedy ešte len to pravé dobrodružstvo malo začať. Dalo by sa tam nájsť veľa podtextov, napríklad o hľadaní boha, zmyslu či miesta vo svete, ale načo, keď aj nechať sa unášať po povrchu (filmového) plátna stálo zato? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, animace je zajímavá, ale přijde mi nekonzistentní, a ten konec to zcela rozbil. Zcela bez logiky, bez přípravy, buch, najednou vyleze někde pod schody... Filmu také neprospívá, že chce říct moc témat naráz. Chápu snahu vyjádřit se v alegorii, ale není zde dotažená ani jedna myšlenka, vše je jen povrchně nadhozeno. Asi by bylo lepší vzít to nejdůležitější, tam jít do hloubky a podle toho alegorii postavit - třeba tak, jak je udělaná animovaná Farma zvířat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom invenčný animák. Aj keď to hranie sa podobenstvo o nás samých na plátne akéhosi obrazu bolo zbytočne vtieravé a dosť zjednodušené. Záver s hranou scénkou ma sklamal, lepšie by bolo bez nej - tvorcovia chceli presah, ale nevydaril sa im Priemerná animácia neohúri, aj farbičiek je tu až príliš, ale postavičky sú celkom fajn a krásne je vykreslený vzťah my a tí druhí. Pre deti by som animák ale neodporúčal, pretože ho jednak nebudú chápať a za druhé, kvôli prítomnosti pornografického materiálu (veď typickí Francúzi, ťahajú svoju vulgárnosť už aj do animákov). Nechápem, ako to mohlo prejsť cenzúrou. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Možná příliš zjednodušená, ale stále povedená bajka o nerovnosti ve světě a o schopnosti opustit hranice svých možností (rám obrazu) a vydat se štěstíčku trochu naproti. Speciálně polozdrogované scény z benátského karnevalu jsou animátorským zážitkem. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Vyhýbám se animákům, i sebezajímavější téma se musí spolehnout na výtvarné zpracování - a to, když mi nesedne, pohřbí celý projekt. Pak nepomůžou ani odkazy na Modiglianiho anebo Picassa. V mém případě forma zabila myšlenku. Ale nedejte na mě – je to jen o výtvarném vkusu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé podobenstvo pre väčšie deti o triednom rozdelení spoločnosti a ako netreba vzdať snahu niečo s tým urobiť. Francúzi si svoju revolúciu vždy radi pripomenú, hoci by ju mali robiť aj kreslené postavičky. Film je pre deti s označením 8+ a pri scénach s aktami a debate o ich tvorbe som trochu zapochyboval. Aj pochopenie mnohých filozofických scén nie je možné u detského diváka. Záver mi, bohužiaľ, pripadal odfláknutý a vyznievajúci do prázdna. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Film se názvem Obraz má kresbu skoro nedívatelnou, bohužel animace není taková jaká by měla být (jako v Číslu 9) aneb obsah porazil formu 2:0. Na můj vkus se to trochu táhne (a to nemá ani hodinu a půl), možná proto, že je to snímek pro děti. Ale nebylo to špatné některé myšlenky jsou až pro dospělejší lidi (namalování sebe sama a vztahy mezi postavami v obraze. ()

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film, který je neprávem opomíjený. Počínaje méně zvyklou stylizací přes zajímavé užití technologií až po chytrý příbeh s filozofickým přesahem konče jde o krásné dílo, které stojí za shlédnutí... ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Dá sa napísať, že postavičky v obraze (v príbehu) majú podobné problémy a nepochopenie pre odlišný výzor (postavenie) ako niektorí ľudia v reálnom svete. Dej poukazuje na delenie spoločnosti na základe spomínanej odlišnosti Rozprávka je celkom zaujímavá, hýri rôznymi farbami, miestami však na mňa pôsobil príbeh smutne a občas strácal dynamiku, prípade obsahoval pre mňa menej zaujímavé pasáže. ()

Reklama

Reklama