Reklama

Reklama

Jméno

  • Francie Le Prénom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent je v najlepšom veku a očakáva narodenie prvého potomka. U svojej sestry Elizabeth a jej manžela Pierra čaká na svoju mladú manželku Annu, aby šťastnú udalosť spoločne oslávili. Všetci sú vo výbornej nálade a čakanie si krátia vyzvedaním o pocitoch nastávajúceho otca. Keď sa ho však opýtajú na meno, ktoré plánuje dať svojmu potomkovi, jeho odpoveď vyvolá sériu absolútne neočakávaných reakcií... (STV)

(více)

Recenze (228)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Vtipů, které mě rozesmály, tam pár bylo, ale čekal jsem trochu víc. A drama? No snad jen předzávěrečný monolog Valérie Benguigui za něco stál. Některé scény byly dost předvídatelné, místy křečovité a taky občasná klišé celkový dojem snižují. ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, inteligentní a dobře zahrané. Už jsem doufal, že se Le Prénom až do konce ponese v duchaplném konverzačním rytmu a nevystrčí paty z pro film upotřebeného jeviště v kulisách večeře s přáteli. Natažený prolog à la Amélie z Montmartru tolik nevadí, ale další flashbacky, odbočky a hlavně arciklišé o trombonistovi, co přestane hrát uprostřed koncertu, tu dramaturgickou sevřenost úplně rozkládají. Závěrečné plesání před porodním sálem je jak výjev z nějakého amerického sitcomu o partě afektivně labilních přátel. Téma rodičovské zodpovědnosti při vymýšlení křestních jmen pro své potomky je jinak zvlášť zajímavé a při diskusi o Führerově odkazu jsem se téměř popadal za břicho. ()

koci 

všechny recenze uživatele

Konverzačky mám strašně rád. Zase jednou jde o adaptaci divadelní hry, která nemá prakticky žádná hluchá místa, což samo o sobě je u tohoto žánru malou výhrou. Ale přeci jen se tu nějaké, zřejmě nevyhnutelné, neduhy najdou - deus-ex koncentrace ve 110 (svižných) minutách přesně jako podle manuálu prostě nemůže po celou dobu působit věrohodně. Ale budiž, je to film, je to divadlo, je to vyprávění, s tím do toho přeci jen jdeme. Spíš mě mrzí, že se opět všichni musejí alespoň párkrát zachovat jako korunovaný kokoti - v zájmu dramatičnosti, s ohledem na strukturu, pro pobavení diváka - udělejme ze všech úplně stejný kašpárky, kteří v jistém bodě projeví svou nedokonalost víceméně totožně - pouze křikem... ()

keepsmile 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzačka ne nepodobná polanského "bůh masakru". Inteligentní, svěží, gradující. Celý film jsem byl doslova přivázaný k obrazu a hltal úžasnou story, brilantní dialogy a hlavě tu atmosféru, ironii příběhu a přitom kamarádství. Druhý den jsem se na film podíval ještě jednou a užil si to znovu:) SKVĚLÉ! ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Nastávající otec chtěl pojmenovat svého nenarozeného Adolph, strhla se pořádná mela. Jméno Adolphe po válce, zvláště ve Francii, získalo velice negativní konotace. Adolf synonymem fašismu ? To nejdražší co na tom světě máme, je přece jméno bez poskvrny. Na jménu záleží. Jméno Šalomoun se stalo synonymem moudrosti ? Není divu, že se i přátele pohádali do krve o jméno ještě nenarozeného. Všechny domnělé i skutečné křivdy vyvřely na povrch. Skvělá konverzačka. 85% ()

zigi 

všechny recenze uživatele

Carnage po francouzsku. O něco víc vtipný, ale nemá to takovej spád. Kdo však překoná vlažnej a táhlej úvod, určitě nebude litovat. Od nevinnýho vtípku až po vážný odhalení... ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Fakt, nepoznám osobne ani jedného Adolfa. Ale zase neviem, či by som okolo toho toľko dokázal nakecať. A inak o podobných rozhovoroch aj v našich bežných rodinách by sa dalo natočiť x filmov. Ale aspoň ma tento film povzbudil k tomu, aby som pravdu vždy hovoril s láskou a nie bezhlavo pre ublíženie. Celkom dobre hercujú títo francúzi......asi si čoskoro od nich pozriem niečo ďalšie. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Další skvělá konverzační komedie, po mé prvotně oblíbené "Bůh masakru" tohle taktéž doplna boduji. Strašně zajímavé sledovat, jak se postavy od začátku (tzn. od večírkové pohody) mění vlivem pouhého vyřknutí jednoho jména budoucího potomka (=jména, které má pro všechny, nejen evropany, vyloženě hromadně negativní význam a jenž má u nás svátek 17.6.). Ty reakce a další konverzace okolo tohoto je úžasná. Malinko jsem teda měla problém při té rychlé francoužštině zachytit úplně všechny české titulky, ale po 2. a 3. shlédnutí filmu už to bylo O.K. :-)) Klobouk dolů pro všechny herce za dialogy, stejně tak pro scénář + režii!!! ()

navel 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takový film, u kterého bych se nahlas smál a zároveň pociťoval silné mrzení z obav, co se stane a díky tomu je pro mě Jméno definicí tragikomedie. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Filmy označené jako podobné jsou zrejmě lepší. Tohle je jen snaha o komedii s nesympatickými herci, afektovaným chováním a pitomostí. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama