Reklama

Reklama

Jméno

  • Francie Le Prénom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent je v najlepšom veku a očakáva narodenie prvého potomka. U svojej sestry Elizabeth a jej manžela Pierra čaká na svoju mladú manželku Annu, aby šťastnú udalosť spoločne oslávili. Všetci sú vo výbornej nálade a čakanie si krátia vyzvedaním o pocitoch nastávajúceho otca. Keď sa ho však opýtajú na meno, ktoré plánuje dať svojmu potomkovi, jeho odpoveď vyvolá sériu absolútne neočakávaných reakcií... (STV)

(více)

Recenze (228)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že první půlhoďka mě vyloženě srala, celkově, všechny postavy, to co se řešilo a hlavně jak... Až jsem si řikal, že to ani nedokoukám. Hystericky, afektovaně, rádoby vtipně a pseudointelektuálně diskutující skupinka lidí (umělců, profesorů a filosofů) s přátelskýma a rodinnýma vazbama, připomínající nějakou jihoamerickou telenovelu, mě vážně deptala. Pak to naštěstí sklouzlo do zajímavějších slovních přestřelek, kde se našel i prostor pro zamyšlení. Nakonec z toho bylo zajímavý drámo, kde se postupně začaly vytahovat všelijaký kostlivci ze skříně, odhalovat různý tajemství, až to nakonec všechno do sebe začalo docela i vtipně zapadat a konec byl tedy ....tradičně...smířlivej! Jo, pozor, na trailer...teda spoiler...v předchozí větě. Celkově to ve mě nakonec zanechalo docela dobrej dojem. Je to konverzačka, odehrávající se v jedný místnosti, kde musíte vyloženě přežít některý úseky, a tolerovat pár trapných keců, aby se vám dostalo zajímavý podívaný. Pointa je vlastně úplně banální, kdy si na konci řeknete, že to všechno řvaní a hádky se rozpoutaly vlastně kvůli jednomu vtipu. Kterej mimochodem byl docela dobrej. Ale jo, dokážu si představit, že se na to ještě někdy mrknu.. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

veľmi múdry film, miestami vtipný. no zábavný nie. pozornosť sa pekne prenáša z jednej postavy na druhú, nálada sa svižne strieda, postavy sú zaujímavé a herci super. len sa mi zdalo, že tie postupne vyjavované pravdy sú také blbôstky (nepáčia sa mi mená tvojich detí! no fíha!). p.s. tí Francúzi. ísť k nim na návštevu, beriem štuple do uší. strašne kričia! ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nucená komedie, kterou měla zlehčit narace v úvodu i ve finále. Příběh jednoho večera, který se nevydařil. Jako divadelní hra by to fungovat mohlo (stačí porovnat Boha masakru na jevišti a na plátně a je jasně vidět, že cpát do filmu ukřičené scény a řvoucí afekt moc nelze, i když to dělá Polanski), ovšem jako film už hůř, kvůli hádkám, kterých je snímek plný. Ty pak akorát tahají za uši. Co se ale Le Prénom upřít nedá, je fakt, že byť film řve z plna hrdla, dokonce i něco říká. Jakkoli nejsem cílovou skupinou takové komedie (už kvůli tomu, že mi vybírání jména pro potomka zatím jaksi nehrozí), bavil jsem se. Sice mě z toho lehce bolela hlava, ale bavil jsem se. Francouzi komedie umějí, i když pracují s poněkud klišé námětem. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Fantastická štúdia vzťahov, pováh a sily priateľstva. Všetko sa deje v jednej miestnosti kde z hlúpeho žartu sa prerodí všetko v prekvapivý sled událostí, ktorý zaskočí všetkých... Neskutočne vtipné a skvele zahrané. Patrick Bruel ako plne "dospelý" herec. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Koľko chlapčenských mien na A existuje? Alexander? Albert? Arthur? Alban? Agnan? Artemis? Aurelio? Antonin? Aymeric? Antoine? Albator? Alphonse? Annonce! Anicet? Asterix? Aramis? Arsene? Aragon? Anatole? Alain? Abbas? ADOLPHE! To je skvost. Skvelá situačná komédia v jednej miestnosti s piatimi postavami. Takto sa zo žartu stane atómová bomba, keď nemá niekto zmysel pre humor, pokoj ich dušiam. 5* ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Situační komedie na způsob Boha milosrdenství. Na divadle by to bylo lepší, výbuchů smíchu by asi bylo o dost víc, ale když nemáte jinou možnost, tak film taky ujde. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Obdivovala jsem všechny protagonisty, že se v průběhu večeře nesebrali od stolu a nepráskli dveřmi. Chytré dialogy, nálada ve vlnách. Ze všech nejvíc se mi líbil bonviván "rynglička" v podání Guillaume de Tonquédeca, jehož charakter nekonfliktní, umění milující Váhy s ascendentem Váhy dokážu jako Váha plně pochopit. :) ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Spíše vhodné na divadelní prkna, ale proč ne. Francouzský inteligentní ulítlý humor, který se dá ještě pobrat. Lze doporučit, pěkný zjev.. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Je to taková vesele-neveselá francouzská taškařice, která člověka dokáže dosti překvapit. Herecky skvělé, akorát se pořád nemůžu popasovat s tou francouzskou schopností přecházet neustále z humorné konverzace v jedné větě do nasranosti ve větě druhé. Ale zase na druhou stranu - kdyby tohle bylo jediné, co mi na Francii není košér, tak by to byl úspěch :) Zasloužené 3,5*. ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Nikdy nedělejte vtipy, založené na osobě [SPOILER]. Ani se svými nejlepšími kamarády. Proč? Podívejte se na Le Prénom a pochopíte. A ještě ke všemu jde po všech stránkách o kvalitní podívanou. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Francouzštinu, ať se na mě nikdo nezlobí, ale lovení něčeho divného zezadu z krku není ani romantické ani sexy. Začátek byl divný a pomalý...nicméně jen kdybych byl debil tak bych tomuto nedal 100% a plnej počet hvězd. Drama řízlé komedií. Výměna dialogů rychlá jak kulometná palba, s důrazem a výrazem jaký jsem dlouho v ničem neviděl. Scénárista, režisér a samozřejmě herci...výborně. A poděkovat chci i tvůrci titulků, u tohohle si fakt musel máknout a zároveň to nebylo odfláklé a velice chytré, vtipné...tudíž děkuji "the.body" . Vztahy, tak jak je znáte, odstíny šedi...žádná černá nebo bílá a film který je potřeba vidět. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Případné díry způsobené sporadickými hluchými nevypointovanými místy jsou v mém případě předem zaplněny vše maskující a mému uchu lahodící francouzštinou. (Vážně, i čteni telefonního seznamu řečí ze země galského kohouta ve mně vyvolává extázi). Skvělé dialogy s humorem hodným i divadelního prostředí a Voilá - pět hvězd čistých. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Další z řady zfilmovaných konverzačních divadelních her. Chytrý, komplexní scénář, který mě zvraty nedokázal přestat překvapovat, neuvěřitelný slovní boj jednotlivých postav. Výlevy, nadávky ale žádné omlouvy. Delaporte a de La Patelliere nás na začátku nechávají celkem dlouho čekat, ale jakmile rozjednou první komfliktní situaci, jakmile pochopíme jejich záměr, už se jen bavíme nad skvělým vtipem a parádními výkony místních hádavců. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama