Reklama

Reklama

Jméno

  • Francie Le Prénom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent je v najlepšom veku a očakáva narodenie prvého potomka. U svojej sestry Elizabeth a jej manžela Pierra čaká na svoju mladú manželku Annu, aby šťastnú udalosť spoločne oslávili. Všetci sú vo výbornej nálade a čakanie si krátia vyzvedaním o pocitoch nastávajúceho otca. Keď sa ho však opýtajú na meno, ktoré plánuje dať svojmu potomkovi, jeho odpoveď vyvolá sériu absolútne neočakávaných reakcií... (STV)

(více)

Recenze (228)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Nářez, skvělý konverzační dílo. Náramně jsem se bavil, dějové zvraty byly perfektní až do samého závěru. Nejvíce se mi líbila postava Vincenta, ten to měl asi ze všech nejtěžší ale ustál to... ()

mystrdat 

všechny recenze uživatele

Výborně zahraná teledivadelní hra, jejíž scénář postupem času až příliš okatě vyvolává prvoplánové konflikty. ()

touchud 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem geniální, pomalý start, ale pak ... A to neznám jediný konverzační film, co by se mi líbil. No možná 12 rozhněvaných. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou prostě mistři konverzačních komedií. První polovina filmu je naprosto skvělá, nemám co vytknout. Pak ale přichází řada hluchých míst, které celkový dojem trochu kazí. Snímku by slušela kratší stopáž a trochu méně dramatických scén. I tak jsem ale velmi spokojená, herecké výkony jsou parádní, nápad se jménem skvělý. P.S. Pokud neumíte francouzsky a máte film v originálním znění, nečekejte žádnou oddechovku - jako každá konverzační komedie je i Jméno na čtení titulků dost náročné. Zábava je ovšem zaručena. Pepito! :-) ()

lakiboy 

všechny recenze uživatele

Veľa sa tam kričí. :-) Ale k veci. Vcelku filozofická a morálna debata sa prehupla do, pre diváka, zábavného večera. Za mňa tá debata o mene mohla byť aj dlhšia. Ako konverzačka to odsýpalo rýchlo. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu mne ještě před shlédnutím filmu napadlo to jméno, které tam pak opravdu padlo - ale to asi napadlo spoustu lidí. Každopádně to byl od Vincenta hodně krutý žert - ale aspoň mne to připravilo na tp, co se rozpoutalo potom. To bylo fakt peklo, srovnatelné snad jen s Bohem masakru, tím spíš, že Judith El Zein je hodně podobná Kate Winslet - a to už ani nemluvím o tom, že jsem čekal, že její Anna v tom nerváku každou chvíli předčasně porodí. Porod samotný tam už vůbec být nemusel, díky němu to skončilo téměř pohádkově, což je v dost prudkém kontrastu k předchozímu ději. ()

Scandium 

všechny recenze uživatele

Zase jedna z úžasných francouzských komedií. Jméno se odehravá celé prakticky v jednom bytě a herci se jen přetahují v tom kdo příjde s lepším dialogem...75% ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Komedie založená čistě na dialozích, ze které se nakonec vyklube pořádné drama, a já nestačila zírat. Skvělá ukázka toho, jak se z jednoho zdánlivě nevinného vtípku může stát „hra na pravdu", která způsobí pomalu boj na život a na smrt, a to vše mezi nejlepšími přáteli. Pěkný úvod, kdy se člověk seznámí s jednotlivými postavami, se může zdát trochu zdlouhavý a člověk si říká: „co to vlastně je a proč se to všem tak líbí?", ale stojí za to si počkat a zhlédnout až do konce. Tomu, kdo dokázal napsat tak brilantní dialogy klobouk dolů, stejně tak všechna čest hercům, kteří dokážou utáhnout celý film v podstatě jen svojí pusou. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že na tak vymazlenou a přesto velmi minimalistickou(co do exteriérů) lahůdku jsou téměř dvě hodiny moc a moc.Přesto lepší čtyři za sympatické postavy,inteligentní humor,parádní plynulost a hlavně za to.....i když se milujeme sebevíc,vždy v sobě vůči někomu blízkému máme určitý nesouhlas s něčím konkrétním a prostým,v rámci jisté rovnováhy ovšem zůstáváme ,,diskrétní''.Oddychovka se vším všudy. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Skvelá konverzačka, ktorá nenudí a humoru je tam tam akurát. Herci perfektní nie je o čom. Veľmi podobné filmy sú Carnage a Dokonalí cudzinci. Toto je vlastne skôr niečo medzi tým. Ak si mám vybrať jeden naj tak sú to Dokonalí cudzinci najmä kvôli príbehu a koncu, no Meno je taktiež vrchol konverzačných filmov. Dávam 5* bavilo ma to veľmi. PS. Francúzi sú náramne hluční. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Netuším, co vzniklo dřív, jestli filmové nebo divadelní zpracování. Každopádně tuto verzi jsem viděla až jako druhou v pořadí, tudíž pro mě vývoj večera nebyl až tak šokující. Trochu popisný začátek a celkem rozvleklé, ale mělo to správný účinek. ()

mondavi 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipné, francouzským šarmem okořeněné a herecky skvěle zvládnuté konverzační drama. Takové malé velké divadlo v jednom pařížském bytě. V. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzační komedie plná vybroušených dialogů. Stačí jeden hloupý a zbytečně protahovaný vtip a výsledkem je večer plný upřímnosti. Takové upřímnosti, kterou by si skupinka dlouholetých přátel raději odpustila. Zpracování sice působí jako kdyby uteklo z divadelních prken, ale to rozhodně není na škodu. Jít o záznám divadelní hry, dal bych i 5 hvězd. Takhle to bude za --- == 80% == --- , pár slabších míst se totiž našlo. ()

piknik 

všechny recenze uživatele

Partička kamarádů a rodinných příslušníků pořádajících společnou večeři, přičemž se děj tak maximálně přesune o pár metrů do vedlejší místnosti? Svšte div se, skutečně to funguje. Jen mi chvilkami bylo líto těch údajně spících dětí, které se museli vypořádat s uřvaným temperamentem svých rodičů. ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Francouzi prostě umí filmy odehrávající se v jedné místnosti. Je to takové filmové divadlo a mě to vždycky tak strašně baví. V jednotlivých dialozích se naprosto vyžívám a v originálním znění je tenhle skvost francouzské kinematografie prostě boží! Skoro by to mohla být variace na Diner des cons s podnázvem: "Tentokrát vážně!". Zbožňuju absurditu, zbožňuju Francouze a francouzštinu, baví mě extrémy - bylo jen málo šancí, že se mi tohle nebude líbit. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama