Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (53)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Muž, který se musí smát připomíná tím stálým úsměvem Pratchettova Smrtě. Ursus by byl člověku sympatičtější, kdyby ho neznal jako mladého charismatického Cyrana, při pohledu na jeho tukem obalenou tvář, o zbytku nemluvě, si člověk vzpomene na ledajaké jiné zvíře, prasetem a hrochem počínaje a vorvaněm konče, ale medvěda při těch asociacích úplně mine. Stejně tak Homo není vlk. Gwynplaine a Dea jsou dvojicí, které člověk její lásku věří a jako děti byli neobyčejně roztomilí, za což je ta pátá hvězda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,091,000▐ netradične pojatý film, herci v divadelnom ponímaní zaujmú, vizuál a opulentnost berie, film ktorému nejde odoprieť Jokerovská štýlová vizáž /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ, JAK TI RADÍ SRDCE. NAŠE NÁKLONNOST, NAŠE DŮVĚRA A NAŠE LÁSKA JSOU BOHATSTVÍM, KTERÉ ZŮSTANE NAVŽDY TVÝM VLASTNICTVÍM…“ /// Myslím, že i režiséra napadlo, jak by tomu seklo Burtonovo vidění světa. Těžko říct, jestli myslel i na hereckej ansábl…, každopádně v týhle učebnicový tragédii si užijete divadelní polohy G.Depardieu do sytosti. Příběh o tom, že chudoba není to nejhorší, co se dá v životě zažít a že pravou tvář nenajdete na ksichtě, ale uvnitř je sice dramatickej, ale myslím, že vejš by ho nedostal ani ten Burton (s Deppem či Helenou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 1869 Victor Hugo, jsem nečetl. 2.) Toužím plivnout do ksichtu aristokratovi. (Ahoj Miloši!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující návrat ke klasice, na kterou už všichni dávno zapomněli. Výprava a kostýmy jsou až snové, herectví lyricko-pohádkové. Nemám nejmenší výtku. Předrevoluční Francie vždycky stýká tolik dekadentního potěšení... A tím nemyslím jen výstřih Markéty Hrubešové ve vedlejší roli nebo klasickou tvář mima Borise Hybnera v davu. Už teď se těším na připomenutí verze s Conradem Veidtem. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[FFF 2013, Sydney] Typicky poklonkujúca adaptácia priemerného vyhotovenia. Výprave, ku prospechu vyhnanej do niekedy až burtonovského extrému uberáju na údernosti hollywodske kurdlinky až príliš doslovného scenára a pozornosť od prkenných prednesov (s výnimkou Gérarda) je odvádzaná skrz teatrálnu naliehavosť dialógov. Stane sa to, čo sa má stať, limity sa neprekračujú a šablonovitý dej neponúka skoro žiadnu pamätnú odbočku. Améris ovláda priestor, predlohe hanbu nerobí a verím, že svojich stúpencov si nájde, ale pri všetkej úcte, ódické tamtamy by som nevyhlasoval. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keby to ide viac do hĺbky, a nie je to dabované, možno by bolo moje hodnotenie vyššie. Kostýmy a výprava boli ale výborné. Jedným slovom dostala som menej ako som čakala. Škoda. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Chvílemi Pitofův Vidocq, jen vizuálně ošizený, chvílemi naše nedělní studiovka, mnohem depresivnější, bez sexu a s potrestaným zlem, ta studiovka, přirozeně :-) ... Takže nebýt Grondinových uhrančivých očí, nevím, jak bych se těch 95 minut zabavila. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Krásné "burtonovské" vizuální zpracování. Dějově to mělo také docela svižný spád (možná je to i tím, že konečně po dlouhé době film, který má kolem 90 minut!). O některých Hugových románech mám sice své mínění a začínají mě nudit, ale tohle téma mě bavilo. Mé hodnocení: 93% (viděno: 16.04.2013 / Dny evropského filmu). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, ako knižka by ma to určite zaujalo viac. Victor Hugo je pánko svojho remesla, takže hoci mi spracovanie úplne nesadlo, silný príbeh o zjazvenom chlapíkovi rozhodne nebol na zahodenie. Malo to aj neuveriteľne krásny vizuál a herecké obsadenie tiež nebolo najhoršie, no vadilo mi to akože divadelné zachytenie deja a ako sme u komerčných filmov navyknutý, ani "pánu šabloidovi" sa tvorcovia nedokázali ( alebo nechceli) vyhnúť. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ani jsem netušil, že Victor Hugo něco takového napsal. I když příběh ze světa boháčů a nuzáků vznikl před více jak sto lety, a převedení do filmové podoby se nemuselo vůbec podařit, nebyl to nakonec žádný trapas. Ba naopak, francouzský tým spolu s českými herci vše dobře ustál, a tak vzniklo věrohodné dílko se zajímavou výpravou. Depardie vnáší do filmu svou tradiční noblesu a Ch.Theret i MA. Gordin tvoří zajímavý pár a rovněž hrají dobře. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Natáčelo se v ČR i na Barrandově, kde pracuji, a proto je i mé hvězdičkové hodnocení možná trochu ovlivněno sentimentálním vztahem k projektu... Způsob vedení herců, přílišná deklamativnost a úporná snaha hlavně se moc neodklonit od předlohy, tomu hodně ubírají. Co se naopak daří skvěle, to jsou kostýmy, dekorace a vůbec technická stránka věci - tady jsou skvěle vidět "české ručičky" a tomu jsem rád. A jsem tudíž vlastně zpět u toho sentimentu... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prostě krásný dííívadlo...kýč jak má být...šejkspírovské dramato. Parádní výprava a vůbec všechno. Jarmareční pohádka ala krvák o přenešťastném osudu jednoho dítěte. Takhle se to má točit...85% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa nechal vtiahnuť do deja a naplno si užíval to čaro a okúzlenie, ktoré sa zhmotňovalo okolo ústredného tria. V druhej polovici sa však kúzlo filmu vytratilo, a ja som už len vyčkával koniec. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pekný film natáčaný v českých štúdiách. Príbeh zmrzačanej siroty, niečo ako predchodca Jokera, jeho život, lásky, vzostup a vďaka komorníkovým intrigám aj hlboký pád. Všetko v peknom vizuále a rozumnou minutážou. 2 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace skvělého románu Victora Huga. Film trvá jen hodinu a půl, což je tak akorát a k žádnému brutálnímu krácení ani nemuselo dojít, protože se tam toho zase tolik nestane. Herecké obsazení je skvělé a celý film je překvapivě velmi temný, což mi sedlo. Vizuál, atmosféra i režijní styl jako vyšitý od Tima Burtona. Ukázalo se, že je to pro něj látka jako dělaná. Muž, který se směje je klasika, kterou stojí za to nejen přečíst, ale i ji vidět, obzvlášť když se ve všech směrech její adaptace tak moc povedla. Vizuální, opulentní, výpravné, temné... takhle to mám rád. 75%. ()

Reklama

Reklama