Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká dávka humoru, hezká dávka lehkého dramatu, trochu toho smutku, ale nakonec pořádná dávka štěstí, se kterou se počítalo, protože tenhle snímek musí mít happy end. Postavy jsou navrženy až moc líbivě, ale prostě mi sedli a hlavní hrdince jsem fandil, aby to s ní dobře dopadlo. Prostředí snímku pomáhá. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to mnohem horší.. Kupodivu se z "Baleríny" vyklubala celkem akční podívaná pro celou rodinu, která měla hlavu a patu.. Zasazeno do pěkně zpracované Paříže.. Vynálezy a la DaVinci.. Splněný sen o baletu.. Nějakéty popelkovké křivdy a menší love story.. Bylo tam vše.. Nic na co se nedá zapomenout, ale efektivně strávená hoďka a půl.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelné a tím pádem nepříliš originální, nicméně - jde o pohádku, takže to není nic proti ničemu. Jenomže animace je o řád lepší nežli zápletka, a to už úplně v pohodě není. Nechápu, proč musí být (jako už tolikrát předtím) děj TAK přeexponovaný - a finále TAK vyhrocené. Co je to za kontraproduktivní módu s ostrými lokty, která se prodrala i do dětských animáků ? Bože, matka té druhé - jakési úhlavní konkurentky na baletním kolbišti - byla přece obyčejná žena !!! Sice zazobaná a dost nesnesitelná, ale pořád obyčejná žena, která si zakládá na elegantním zevnějšku, nikoli čarodějnice nebo jakási superwoman. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Těžko si lze představit, že by OSOBNĚ zuřivě pronásledovala Félicii až kamsi do nebezpečných, téměř nadoblačných výšin. Po takovém extempore "Balerína" stěží dosáhne na 3* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)

Reklama

Reklama