Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana a Tomáš tvoří komorní duo. Jsou mladí a všechno je před nimi. Ona zpívá a on ji doprovází na klavír. Vítězí v prestižní soutěži a okamžitě je o ně zájem. Agentura je posílá na koncerty po celé republice. Někde je to skvělé, jinde hrozné. Hlavně ale musí jezdit rychle, než je vytlačí laureáti z jiných soutěží. A Dan s Hanou jezdí a hrají a jsou šťastní. A pak se jedné noci, na zpáteční cestě, všechno zastaví. Vteřina nepozornosti a kolo štěstí se zadrhne. Můžete láteřit, plakat, prosit ? všechno je marné. Neexistuje žádná spravedlnost, žádná omluva, nic. Existuje jen příčina a následek... Herci Máša Málková a David Švehlík hrají jako o život. A o život opravdu jde. I když se ke všemu přiznají, i když se cítí vinni, i když se oba snaží všechno vzít na sebe, jejich kariéra se hroutí, agent mizí a jejich neštěstí přitahuje už jen bulvár. Z vítězů se stávají poražení, z milenců - vrazi. Televizní film Aplaus, to je jedna velká herecká exhibice ústřední dvojice Máši Málkové a Davida Švehlíka. Ostatní, Jitka Smutná, Svatopluk Skopal, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach a další, jim skvěle sekundují. Scenáristé Věra a Václav Šaškovi napsali silný příběh a režisér Jaroslav Brabec potvrdil, že je stále ve skvělé formě. Za kamerou stál Petr Koblovský. Natáčení proběhlo v Praze a okolí na sklonku roku 2011. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tož to je teda Brabec v hrsti jednou zas! . . . Kvintesence telenovelové manýry, rádobyartistických re/kreací a z nudle v nosu vyextrahované story o... (?) Ano milí mojí, bylo to úplně o hovnu! Jojojo, "...peklo z nebe...", nebetyčné NIC, žádnej aplaus, jen ta vypocená klaka...! °-[ - - - P.S. Cituji doslova(!) slova oslova ze zdejšího "obsahu" (sic!) k filmu coby "oficiálního textu distributora": "Herci Máša Málková a David Švehlík hrají jako o život. A o život opravdu jde. I když se ke všemu přiznají, i když se cítí vinni, i když se oba snaží všechno vzít na sebe, jejich kariéra se hroutí, agent mizí a jejich neštěstí přitahuje už jen bulvár. Z vítězů se stávají poražení, z milenců - vrazi. Televizní film APLAUS, to je jedna velká herecká exhibice ústřední dvojice Máši Málkové a Davida Švehlíka. Ostatní, Jitka Smutná, Svatopluk Skopal, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach a další, jim skvěle sekundují. Scenáristé Věra a Václav Šaškovi napsali silný příběh a režisér Jaroslav Brabec potvrdil, že je stále ve skvělé formě." (Konec citace.) . . . Tož tomuhle říkám psycho o život! Jakže to je to přísloví? SAMOCHVÁLA SMRDÍÍÍ!!! - - - - - Mimo mísu k plku pana Pochtli na mou adresu: Ano Vavruško, tak ještě že se tak rád kocháš těmi "audiovizuálními žranicemi", že... ;o] - - - - - Mimo mísu k plku pana Dopitaka na mou adresu: Ano Dopito, než skončil, nedalo se na to totiž už koukat... Pyšnej nejsem, je to jen pro můj přehled... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 27.5.2012 na >klkozní jebničce< , hodnocení nešťastně 13., komentář zde bez aplausu jako první - 27.5.2012) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nepříliš ošetřená variace na téma v nouzi poznáš přítele, ve které si rozklad vztahu komorního dua zasloužil o něco více péče, nicméně ve svém formátu a univerzálnosti námětu (krize obnažující charaktery) to docela funguje. Švehlík odvedl svůj standard, Málková jako rozmazlená hysterka házející vinou jak blátem byla ve své vzrůstající nesympatičnosti také přesvědčivá. Policie ČR, co tady pomáhá k rozchodu a chrání od klidného spaní, to rozsekla dle předpokladů.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +David Švehlík a jeho postava, celkově herecky dobře zahrané -afektovaná postava Marie Málkové a nepochopitelné chování její postavy/// Aplaus je místy nenápadný, občas pomalí nový český film. Svoji pomalost se snaží dohnat rychlejším střihem a ještě rychlejším přerodem postav. Herci to zvládli podle scénáře velice dobře. Ovšem scénář už je napsaný hůře a velice je na něm znát, jakoby se jednalo o rychlokvašku. Prostě zadání je jasné a něco k tomu napište. Výsledek se sice dá pochopit a divák ví co nám tvůrci tímhle filmem chtěli říct. Jenže působí to nepřirozeně. Jediný kdo z toho opravdu vychází s čistým štítem je David Švehlík, který svoji postavu zvládl přirozeně a uvěřitelně. Já bych se na jeho místě snad choval podobně./// Celkem 46%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela oříšek. Postavy jsou sice psychologicky propracované, ale i tak mi dělalo problémy jejich myšlenkové pochody sledovat. Ale když se ze vztahu vytratí důvěra, je pak velice křehký a zničit ho může cokoliv. Obě postavy jsou i velmi přesvědčivě zahrané, což potěšilo zejména u Máši Málkové, o které jsem dosud nejspíš ani neslyšel. Chápu, že to neměl být žádný akční film, ale stejně mi připadá, že ty Brabcovy filmy jsou delší a pomalejší, než je zdrávo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Igi B. má první komentář a je na to setsakramenstky pyšnej, protože ho sem umístil ještě než film skončil. Jinak o hovnu není ten film, ale igiho plkání. No a k filmu: řekl bych, že nešťastně zvolené téma zlomilo vaz televiznímu formátu, zúčastněným hercům i samotným tvůrcům. Dokoukat se to dá, ale ta hořká příchuť vám v puse zůstane ještě dlouho. ()

jhsoft 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. To jak to dopadne, bylo jasné už po pár minutách,ale nenudil jsem se u toho.., akorát těch vrzanic mohlo bejt míň.., tyhle zpěvy nějak moc nemusím a rvalo mi to uši:) ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Standing ovation rozhodně ne, ale Aplaus si lehčí potlesk jistě zaslouží. Svým příběhem a hlavní myšlenkou v samotném závěru rozhodně lehčí nadprůměr. To platí i pro líbivé tóny a opěrní pěvy, které diváka doprovází a dokreslují tak jeho procítění v jednotlivých pasážích. Švěhlík byl bezchybný. Zbývá tak výčet slabin, které vidím v hlavní představitelce Málkové a poněkud táhlejším úvodu. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Ten Jirásek a jeho krásná hudba... Já ho ještě před nedávnem neznal, ale poslední dobou se s jeho hudbou začínám potkávat a je vždy parádní (Santiniho jazyk, Bathory)... Takže k průměrnému hodnocení (ale příjemně překvapila Máša Málková, kterou jsem znal jenom z Gamepage...) přidávám jednu speciální hvězdu za tu hudbu. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

"A co vy, máte nějaké děvče?" --- "Mám. Jarka." --- "Jarka, to je krásné jméno." --- "Vždycky každej sudej tejden." --- "A neni to málo?" --- "Pak se prohodíme." Prostě při pohledu na Davida Švehlíka může být film o čemkoli, a stejně mi v uších zní tohle. No ale aspoň už víme, jak ta jeho Jarka vypadá. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Další kousek do přebohaté sbírky ženských psychotických charakterů České televize aneb Když vám manžel hned na fleku neoznámí, že muž, kterého jste srazila autem, zemřel, protože vás má rád a nechce vás dostat na kolena, je to vyvrhel a je nutno ho okamžitě začít urážet a mazat ze života. Švehlík i Málková hrají dobře - jenže ono není v podstatě co. Bod za směšnotragickou postavu vdovy Vondrákové; jen škoda, že ji nehrála nějaká herečka, ale Jaroslava Obermaierová. Další bod za skvělou Jitku Smutnou v postavě matky. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Hudebně mi to bylo docela blízké, skladatel Jan Jirásek napsal krásné písně, zvlášť jednu, která se mi vryla do paměti hned po prvních taktech. Scénárista Václav Šašek byl pro mě vždycky top a umí prostě skvěle rozepsat postavy dopodrobna. Místy mě ale přišlo jejich jednání příliš hysterické, ale to je určitě vina Brabcovy režie. Jinak herecké výkony Švehlíka a Málkové byly skvělé... Pamatuji si Mášu, ještě když před léty hostovala v Pardubickém divadle a věděl jsem, že z ní brzy bude i nadějná filmová tvář.... Vyhovovala by ale jistě kratší stopáž filmu. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Stačí chvilka nepozornosti a člověk si dokáže pěkně pohnojit zbytek života.. K hodnocení jiných: Ti, co dávají * až odpad, by se nad sebou měli zamyslet a komentář "igi B" je dosti mimo mísu. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Těžké hodnotit, těžké komentovat. Film v první polovině dýchá těžce jako astmatik, ale druhá polovina už je velmi zajímavá. Stopáž je přepísklá, ale bez onoho utahaného úvodu bych si asi to dobré na filmu tak nevychutnal. Pochválit chci hlavně dialogy a herectví. Civilní a velmi uvěřitelné. Nejpříjemnější byl ale konec a vyústění celého vztahu, kdy se Dan na tu hysterickou a pitomou nánu vykašle a pošle ji k vodě, aniž by to ale celé bylo patetické nebo neuvěřitelné. Prostě se zachoval jako racionální a asertivní muž a takových rolí v filmech, natož českých, nebývá mnoho. Slabší chvíle si film vybral při havárii, která působila jako totální chyba Hany, taktéž chování vdovy, která přece musela výsledek pitvy znát je prazvláštní. Na TV formát a českou produkci slušné a proto přidám na hodnocení jednu kopretinu. Na závěr jeden povzdech nad hodnoceními a komentáři některých - proč se na to propána díváte? Flagelantství je asi zase v módě. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Díky kameře a střihu film působil docela dokumentárním dojmem. David Švehlík a Marie Málková sehráli kvalitně své party. Pozná se to proto, že Marii jsem měl chuť dát zleva zprava hned poté, co začala být nesnesitelnou hysterkou. Podle mě je slabší scénář. Taky není příliš logické stavět vztahy těch dvou na jedné nehodě. Při první menší krizi se rozcházejí, takže je vidět, že nebylo něco v pořádku mezi nimi už dřív. Mám také pocit, že nic není dotažené do konce. Ani útok bulváru, ani náhlý neúspěch u veřejnosti. A ani to sblížení s Janou Pidrmanovou. Je to sice televizní film, ale takovým nějakým způsobem lehce odbytý. Nebo zkrátka jen nezajímavý. Ale jsou celebrity, které by o podobné nehodě mohly vyprávět a zažily něco podobného, ovšem u nich to bylo mnohem horší, protože byl i soud a veřejnost na ně útočila mnohem víc. Tady pouze v náznacích. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tvářilo jako typická televizní adaptace z osmdesátek, ale někde v půlce to dostalo ten sociální rozměr. Jak jsou vztahy křehké a kolik osobností vaše polovička pozná? Náznaky žárlivosti, špatných zkušeností z dětství, slušně smýšlející lidé, kteří se dostanou do krizové situace. To vše způsobí rozpad vztahu. Za mě první půlka na slabé tři hvězdy, druhá půlka na slabší čtyři. Dávám nakonec čtyři, protože je tam to skryté poselství. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že všichni ostatní herci tvoří kompars ústřední dvojici,ale na tom není nic špatného.Příběh zajímavý,i když bych o některých věcech trochu pochyboval,ale proč se v tom vrtat.Vedle mnohých hrůzností,stvořených Českou televizí tohle působilo víc než slušně. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně! Nezajímavý děj a absencí zábavných momentů, dlouhé nudné záběry, bezkrevný - nevýrazný David Švehlík. Jediné plus, díky němuž se dá film přežít až do konce bez úplného trápení je Marie Málková. Líbila se mi jako žena i jako herečka, musím shlédnout více jejích filmů. ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že takové filmy už dnes nikdo netočí resp.neumí natočit. Mýlila jsem se. Silný , uvěřitelný příběh, krásná hudba, herecký koncert. ()

Reklama

Reklama