Reklama

Reklama

Oidipus Tyranus

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Netradiční zpracování Sofoklovy antické tragédie nabízí rocková opera Oidipus Tyranus holešovického divadla RockOpera Praha, autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Televizní režie se ujal Jan Brichcín. Tajemný příběh, který nás zavede do starořeckých Théb za bájným hrdinou Oidipem, pojednává o nevyhnutelnosti lidského osudu, o pýše a prchlivosti, krvesmilstvu i otcovraždě. Příběh v podání špiček rocku i opery patří do prioritního repertoáru RockOpery Praha, prvního rock-metalového divadla v Česku. A zaujmou určitě i výkony hlavních představitelů, jako např. Jana Toužimského, Kamila Střihavky, Pavly Forest nebo Viktora Dyka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (6)

the.trooper 

všechny recenze uživatele

Hudba na 5* děj je spleten dohromady a já se ptám proč ? Tohle téma se dá tak úžasně zpracovat , trochu nápaditosti prosím ! ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

2* za hudbu a většinu umělců, z úcty k Sofoklovi výše nejdu. Divadelní režie je špatná, resp. nijaká a režie záznamu se zapojením "speciálních obrazových efektů" (nevím jak to vhodně popsat, nic takového jsem ještě nikdy neviděl a snad neuvidím) katastrofální. Vyloženě jen pro fanoušky tvorby RockOpery Praha. ()

Reklama

HArna 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční rocková opera,zpracování antické tragédie.Nejvíce se mi líbil Viktor Dyk,ale i Honza Tužimský a jejich duet zpráva z hvězd. ()

Sarcasmgirl 

všechny recenze uživatele

RockOpera je srdcová záležitost, která se musí vidět naživo. Záznam nikdy nebude tak dobrý, jak vystoupení samotné. Kdo to naživo neviděl, neměl by vynášet soudy o tom, zda je to kvalitní metalový zážitek, či ne. Kompletně je to hudební zážitek doprovázený živou ohnivou show a akrobacií, kde i kapela hraje naživo. Srovnávat to s muzikály by byla velká chyba, styl zpracování se razantně liší. Za mě luxus a Vy zvedněte prdele a mazejte aspoň jednou za rok utratit pár těžce vydělaných korun za nějakou kulturu. ()

Reklama

Reklama