Reklama

Reklama

Avenged

Trailer

Obsahy(1)

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (106)

POMO 

všechny recenze uživatele

Uletené, ale režijne parádne vedené exploitation revenge béčko so špinavým vizuálom, trefným castingom, funkčnou love-theme linkou a výživnými splatter doplnkami. Ako zázrakom to do seba zapadá tak dobre, že byť technicky profesionálnejšieho prevedenia a hviezdnejších tvárí, zatienilo by to oba Grindhouse príspevky od Tarantina a Rodrigueza! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem dost na vážkách ohledně hodnocení tohoto filmu. Na každý jeden působivý moment připadá jeden moment nechtěně směšný až trapný, takže místy se mi pocitově zdály dvě hvězdy tak akorát. Nicméně ten film má dost jedinečnou atmosféru a originální "výraz", což dnes není vůbec častý jev. Vypadá jak z nějakých sedmdesátých let (ty mobily mi tam už od začátku vůbec nezapadaly :-D) a svou poetikou se dost blíží třeba prvním filmům Roba Zombieho. Prostě v době, kdy je na nás chrlen jeden zaměnitelný horor za druhým, se mi nechce být na tenhle kousek - byť to není úplně můj cup of tea - zbytečně zlý. Takže to by vycházelo na tři hvězdy. Ale světe div se, já tak trochu přemýšlel i o hvězdě čtvrté. A to z úplně jiného důvodu než ostatní dosavadní nadšení uživatelé. Gore, krev, násilí, bla bla bla, to je sice fajn, ale co z toho. Co se na filmu líbilo mně, to bylo těch pár momentů, v nichž proběhla krátká interakce mezi (polo)mrtvou hrdinkou a jejím přítelem, který po ní pátrá. Ty zhruba tři scény (telefon, motel, hrob) v sobě měly až nečekanou emocionální hloubku a jsou mimojiné důkazem, že kdyby ten film chtěl být něčím víc než jednoduchým, grindhousovým, brakovým krvákem, který výrazně potěší jen krvežíznivce, mohlo se mu to povést. Škoda, škoda. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelný horror, připomínající styl I SPIT ON YOUR GRAVE.....navíc s duchem indiána, který si to chce vyřídit s generační rodinkou, jejiž hobby je vyhlazování Indiánů. Koukal jsem na BDRip 1080p [ENCOUNTER], Video: 8385 kb/s, 1920x1016, takže i krásný obraz a zvuk. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne pekný masakrík. Vlastne si ide v šľapajách tradičných exploitation hororíkov. Skupinka hajzlíkov znásilní, umučí, a zabije mladú ženu, avšak jej telo objaví starý šaman a pomocou rituálu ju opäť vzkriesi - avšak do jej tela sa prevtelí duch indiánskeho bojovníka, ktorý podobne ako ona túži po krvi. Takže aj keď je vlastne mŕtva, pekne hnije a rozkladá sa, napriek tomu masakruje jedného násilníka po druhom. Myslím, že každému je jasné, čo sú najväčšie prednosti tohoto nárezu - AKCIA, KRV, GORE. Všetko tu je a keďže sa režisér trafil presne do môjho vkusu, s hodnotením nemám problém. Škoda, že nie je takýchto kúskov viac. FUGAZI!!! Ja som vedel, že si rýpneš, keď si mi po takej dlhej dobe opäť očumoval profil. Som neskutočne šťastný, že sa na CSFD konečne našiel niekto, kto sa zaujíma o to, kedy mi stojí péro. Ďakujem za poklonu! :-D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Savaged je přesně typ hororu, kvůli kterým horory sleduji. Tohle je největší Indie nářez poslední doby!! Už od 5 minuty se film rozbíhá ve velkém a masakr je na cestě! Chválím perfektní výběr záporáků (obzvlášť charismatický frajer s dlouhými vlasy a jeho líbivá kudla) jeden z nejlepších soundtracků poslední doby a vynikající práci maskérů, GORE je na velmi vysokém levelu! Jediné, co zamrzí je odfláknutý Rape, ale přesto velká spokojenost. Vedlejší účinky při sledování: Spocená prdel, okousané nehty, infarkt, vrásky, zešedivění, epileptický záchvat, zrychlený tep či zhroucení. V rámci subžánru nadprůměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasický“ rape and revenge, akurát obohatený nielen o nadprirodzený motív, ale ako bonus ešte aj o indiánsky. Potešil road movie úvod, ten ale nemal dlhé trvanie a už po pár minútach to sympatická hluchonemá hrdinka riadne schytala. Osobne rape and revenge príliš nemusím, na môj vkus je to až prílišná mäsiarčina, to už skôr „obyčajné“ revenge movie, kde nie je dôraz kladený na hodinové mučenie a znásilňovanie. Záporné postavy v Savaged sú patrične odporné, čiže im prajete bolestivú smrť, čo je v rape and revenge dôležitý faktor. A nakoniec aj skutočne bolestivo zomrú – gore je nadpriemerné. Za mínus by som označil nelogické jednanie postáv (prečo na ňu nezacúvali?), istú béčkarskú pachuť/príchuť a už spomínaný fakt, že ma tento pod-žáner nebaví. A povedzte už niekto filmárom, že motorová píla je jednou z najnepraktickejších filmových zbraní na svete. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je jasnej ... brutální, krvavej "rape and revenge" exploitation ... V hlavní roli fakt dívčina typu nevinost sama" .. A banda šílenejch hazlů, kterým přejete jen to nejhorší ... Film je namixovanej více subžánrama ,což může třeba i nepříjemně překvapit, ale není to nic hroznýho ... MASAKRY, BRUTALITA, KREV, NÁSILÍ ... to je tento film... Jen pro otrlé diváky!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě spíš "death & revenge" s nadpřirozeným prvkem. Ten obstará nasraný duch indiána, který se vtělí do schránky mrtvé dívky a začne dělat krvavou paseku. Samozřejmě mezi grázly, co si to zaslouží. Jejich partička se tak záhy a téměř geometrickou řadou začne tenčit, protože mstící se livingdead hrdinka dokáže být opravdu nemilosrdná - na mrtvolu až nevídaně akční. A vám nezbývá, než jí držet palce. Rychlý spád, „badass“ záporáci, explicitní brutalita. Přerod z té nejčistší nevinnosti na červy prolezlou a rozpadávající se mstitelku mě zkrátka dostal, tudíž odpouštím i těch pár nezvládnutých scének. Paráda, jsem nadšen! P.S. Mně péro sice nestálo, ale dobrý film poznám. A tenhle, v rámci subžánru, rozhodně dobrý je! Díky za pozornost. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena sa sťahuje k svojmu priatelovi, no ešte predtým chce stihnúť výlet okolo amerického juhozápadu. Tu narazí na skupinu miestnych buranov, ktorí si volný čas krátia útokmi na domorodých obyvatelov. Nešťastnou náhodou sa zapletie do tohto konfliktu a plánovaný výlet sa mení na desivý boj o život. - Ja osobne som asi ešte nikdy nevidel nízkorozpočtový hororový debut, ktorý by na mňa pôsobil tak, ako Savaged / Avenged. Po prvý krát som ho videl asi tri roky späť, ale stále som si pamätal kopu brutálnych scén. U piatich hviezdičiek stále zostávam, aj keď popravde v tomto prípade pochopím akékolvek hodnotenie, pretože už len ten vizuál nebude vyhovovať úplne každému, rovnako ako štýl, akým to je natočené. Mne ale v tomto prípade nehorázne sadli kladné postavy, ktoré mi prirástli k srdcu, čo sa mi u celovečerných snímkov na rozdiel od seriálov stáva velmi zriedkavo. Preto to v rámci emócií u mňa funguje na 100%. Ďalším stopercentným aspektom je epická hudba, ktorá sprevádza celú stopáž. V neposlednom rade je tento horor silný v rámci sociálnej kritiky, aj keď to miestami trochu nešikovne zobrazuje južanské stereotypy, ale záporáci pôsobia velmi nepríjemne. Velmi príjemný horor a už teraz sa teším na to, ako si ho niekedy pozriem znova. + Ronnie Gene Blevins + herec z Ditch + herečka z Fire City: End of Days a Mom and Dad ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hihi, svrbí mě skalp. Tady poteče krev buranských greenhornů z jihozápadu, jestli se nemýlím…“ Sam Hawkens se utíká schovat, neb rozvášněný duch Vinnetoua se vydává v mrtvém ženském těle (nebojte se, nejde o artovou studii nekrofilie či transsexuality) na válečnou stezku. Jisté bledé tváře mu totiž nechtějí zvednout závoru do věčných lovišť, což sebou přináší čas lukostřelby, kostění tomahawkem a vytahování xenofobních střev.. Za málo peněz poměrně hodně grindhousové muziky a nebýt pár nechtěně směšných scén, šel bych s hodnocením Ojedovy nízkorozpočtové originality i výš - už jen proto, že subžánr Rape & Revenge bývá až příliš svázán pravidly a on si je dokázal přizpůsobit.. Olda Shatterhand by jen čuměl, jak se ti jeho rudí bratři umějí nasrat.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absencia žánrových prídavkov nedokáže ani v tomto prípade vyvolať nadšenie, aj keď sa jedná o ničím ( myslím ale úplne ničím) obohatený príspevok. Vlastne na "lowbud" to bolo ukážkové. A osobne by som sa skôr znepokojovala nad implikovaním fatazmagorických šplechov do R&R žánrovej odnože ako definovať nejakú základňu so svojím čelom, alebo vztýčené pentilky. P.S. Vynechaním zhuleného apača by to bola jazda, ktorej by som pridala bodík. Zoe však mala asi iné plány a Mišo ich schválil - škoda. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nevinná naivka sa ide presťahovať za svojim chlapíkom, pričom cestuje sama cez púšť. To sa jej stane osudným keď narazí na miestnych buranov, ktorí sa na nej vyvŕšia a pochovajú ju. Dostane sa do nej však indiánsky duch a tak sa vydáva na cestu pomsty... Čo sa spočiatku zdá ako klasický rape & revenge kúsok sa onedlho pretvorí na fantasy revenge typu „Vrana“. Či je to však na niečo dobré, neviem. Pretože nech sa na to dívam z akéhokoľvek uhla, ničím špeciálnym ma to nenadchlo ani nezaujalo a dokonca mi to vďaka tomu nadprirodzenému nádychu miestami prišlo trápne, čo sa nehodilo do scén, ktoré by mali pôsobiť vážne. Je síce pravda, že zo stránky gore a fyzickej deštrukcie je to vydarené, čo bude hlavným dôvodom prečo si film svojich nadšencov nájde, no mňa to akosi chytiť nedokázalo. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Všetko tu už bolo popísané, ja len dodám, že pre mňa je tento mysteriózny rape and revenge zatiaľ to najlepšie čo tento rok vyšlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Tam venku číhá spousta šílenců,“ říká v úvodu Zoe její sestra. „To jsem já taky,“ oponuje s úsměvem hluchoněmá Zoe. A taky že (s ohledem na to, co ji banda vidláků provede) je. Ne každý dobrý skutek totiž končí happy-endem. Polomrtvou ji najde starý apačský šaman, ováže jí rány, připraví bylinky, zatrsá okolo pár koleček a dlouhonohá blondýna tak má v hlavě jedině pomstu. Zbytek známe. Výsledek připomene holku, co plive na jejich hrob, starší kousky od Roba Zombieho nebo argentinský mučivý antizážitek No morité sola. Naše hluchoněmá hrdinka si nejprve zahraje přetahovanou se střevy jednoho z násilníků, čímž solidně vystraší další rasistická hovádka. Michael S. Ojeda si své dítko napsal, postavil se za kameru i sedl na režisérské křeslo, jen škoda, že se nechal až moc zlákat mysterióznem a duchařinou. Na každý jeden solidní moment totiž připadají tři čtyři hodně hloupé. Z finále tak nemrazí, jak by mohlo, nemá přidanou hodnotu. Někteří tvůrci by tak holt měli své choutky nechat doma pod peřinou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlucho nemá Zoe si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanecháva Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý, indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Ten však k životu nepreberie len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! Milí užívatelia a fanúšikovia hororu. Váš priateľ a milovník slasher subžánru, "ricci.s" pre Vás objavil "rape and revange" pecku, obohatenú o mysteriózno, ktorá určite stojí za pozornosť! Slušné gore, ale aj pomerne originálno otrepaný príbeh predčil trápnosti tipu, I SPIT ON YOUR GRAVE II a podobne. Všetko "dokonale" vo svojom komente vystihol "S.Quentin QUALE". Napriek mojej "vade", neustále "frflať" a neprehliadnuť nedostatky, ktoré mi niekedy jednoducho bijú a kolú do očí ( ktorým sa nevyhol ani tento snímok ), veľká spokojnosť na úrovni - 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám to za sebou. Tož nebylo to špatné, ale pořád jsem měl pocit, že sleduji kopírku I spit on your grave z několika rušivými momenty a do očí bijícími chybami. Takže takhle je to určitě solidní brutální nářez obsahující pár opravdu pěkných killů o tom nemůže být sporu, ale nějak nesdílím nadšení většiny zdejších kolegů komentátorů, protože tohle už jsem prostě někde viděl. Ano hádáte správně nemusím snad znovu psát kde a i když se tu někteří komentujicí o sérii Plivu na tvůj hrob trochu otírají, tak nemám pocit, že by tohle bylo o něco výš pravda máme tu ten faktor nemrtvého pomstychtivého zabijáka v tomto případě oživlá mrtvola zavražděné a znásilněné ženy, ale víc mě trefilo na komoru když tyto masakry prováděla živá žena jakož to fyzicky existující osoba co ještě nezemřela. Prostě mi to přišlo realističtější a uvěřitelnější je tam větší radost a satisfakce ze zabití těch hnusných ničemů. Tady jak jsem uvedl je to drsné, brutální a nekompromisní, ale nenabízí to nic navíc. Je to něco ve stylu jako ano oni provedli hroznou odpornost pojďme se jim za to pomstít pojďme je všechny zmasakrovat ať už je to za námi. Prostě tu není žádná nadstavba jenom krvavej nemilosrdnej nářez co má sice slušný tempo a rychle uteče, ale stejně rychle i vyšumí z hlavy.60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší...solidní oddechovka inspirovaná krom jiného Plivu na váš hrob. Zoe se chová jako kráva - sjede z dálnice, montuje se, do čeho nemá, a neumí vzít do zaječích. Po tvrdé lekci si leckterý divák vzpomene na Conana či Rudého škorpiona... tady přestává veškerá legrace a záhrobí se hlásí o slovo! Kulky sviští, šípy létají, nože se míhají vzduchem. Do toho střeva ven, tepenné gejzíry a stahování prstenu i s masem... Masakrální jízda vrcholí motorovkou. Ty oči, ty oči nebyly z tohohle světa... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Béčkové R&Rko, které se mi lookem a castingem pozdávalo jako snaživé, i když na druhou stranu on ten šurt a písek béčkovitost jen podtrhuje, no bohužel rape pasáž je nulová a následná revenge část je ve vztahu k žánru příliš akční a přepálená. Vraždy, krev a gore, i přes to že nevyčnívají, jsou na slušné úrovni, takže jako pokus o rape&revenge po delší době fajn, ale u mě se žádné nadšení nekoná. Na tohle rychle zapomenu. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné, krvavé rape and revange. Príbeh je pomerne jednoduchý. Banda južanských buranov a vlastencov unesie dievčinu, ktorú potom znásilňujú a nakoniec zabijú. Do jej tela však indiánsky šaman vráti ducha indiánskeho bojovníka a tak spravodlivá a krvavá odplata môže začať. Hneď prvá odplata stála za to, keby aj ostatné ostali v podobnom duchu, asi by som neváhal s plným počtom, zo strany hlavnej hrdinky to možno chcelo lepšie vychutnanie si pomsty. Ale aj tak som spokojný, v rámci subžánru ide o jasný nadpriemer. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně krvavej rape and revenge kde hlavní hrdinku netáhne jen touha po pomstě, ale taky duch mrtvýho indiána. Což je hlavní kámen úrazu. Film mě navnadil a bavil do chvíle než na scénu nastoupil šaman a jeho kouzla. Od té doby moje předchozí nadšení pomalu, ale jistě upadalo . Tenhle mix duchařiny/ rape and revenge/ exploitation mi prostě nesedl. Drsný a krvavý je to sice dost, jenže je to taky řádně ujetý a některý scény působí hodně vtipně. Místy je i hodně chaotickej střih. Za mě si tenhle mišmaš víc jak dvě hvězdy nezaslouží. ()

Reklama

Reklama