Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný (do)koukatelný; a vlastně docela i sympatický; zahajovací ceremoniál v dějinách! Škoda, že stále zcela zbytečný, o ničem a pro nic... Proč prostě neprohlásit hry za zahajené a tečka? Když totiž Boyle pojme zahájení olympiády shodně jako svou adaptaci Frankensteina (nejen ta nemlich shodná průmyslová revoluce), tak něco není úplně košér a ani britský (a díky holinkám i český) nadhled to nespasí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

James Bond jako bodyguard, Rowan Atkinson jako běžec, Voldemort jako monstrózní strašák a Paul McCartney jako frajer večera. Boyleho show prosvištěla opravdu všechno, co vždy elegantní Velká Británie mohla nabídnout a při posledních tónech Hey Jude na mě lidská atmosféra, která pojí kontinenty, dýchla takřka dokonale. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Branagh, palec nahoru. Alžběta + Craig, velký palec nahoru. Atkinson, palec dolů. AM, palec nahoru za tu jejich, ne za tu od Beatles. Zbytek kýč a nuda. Koukal jsem kvůli Boyleovi, takže tímto by pro mě letošní Olympiáda skončila... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Boyleova nejpřínosnější věc od Trainspottingu, ze které místy zůstávala spodní čelist hluboko pod zemí. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se mi zdál jakýsi zvláštní sen, ve kterém Ken Branagh stavěl komíny, královna skákala s Jamesem Bondem na padáku a stovky zdravotních sestřiček tančily kolem fluoreskujících postelí. A i když mi to přišlo lehce nekonzistentní a přeplácané a i když mi více než hudební čísla před a po nástupu sportovců seděla ona první půlhodina zaměřená na industrializaci a Shakespeara, v konečném důsledku to byla dobře koukatelná show. Branagh, který se ještě před několika dny chystal na ceremoniál jako obyčejný divák a který na poslední chvíli převzal roli Marka Rylance, mi se svým nehraným úsměvem a obdivným pohledem na zářící olympijské kruhy ve výšce zůstane v mysli ještě dlouho. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Překvapil mě sympatický filmový úvod s Danielem Craigem a Královnou Alžbětou v hlavní roli :-), "odrovnal" mě Rowan Atkinson a jeho klavírní vystoupení s orchestrem :-))) a dojalo mě taneční vystoupení - suita - o smrti ... Moc pěkné ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Novodobé Letné Olympijske hry počas svojej histórie hostili tieto svetové metropoly: Atény 1896, Paríž 1900, St. Louis 1904, Londýn 1908, Štokholm 1912, Antverpy 1920, Paríž 1924, Amsterdam 1928, Los Angeles 1932, Berlín 1936, Londýn 1948, Helsinki 1952, Melbourne 1956, Rím 1960, Tokio 1964, Mexiko 1968, Mníchov 1972, Montreal 1976, Moskva 1980, Los Angeles 1984, Soul 1988, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atény 2004, Peking 2008, Londýn 2012. Všetky tieto mestá pripravili pre športovcov a divákov vrelé privítanie. No dovolím si tvrdiť, že takú úvodnú show ako predviedli tohto roku Angličania svet ešte nevidel. V réžii oscarového režiséra Dannyho Boylea vzniklo úchvatné, očarujúce, veľkolepé, do posledného detailu prepracované predstavenie, ktorého súčasťou sa stala aj Jej Veličenstvo, kráľovná Alžbeta II . *** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro mé oko nejlepší zahajovací spektákl z těch, jež uzřelo. V Soulu grilovali holubice, v Sydney se vyblbli ohňostrůjci, čínští nacionalisté si pěkně pohráli s barevnými světlíšky, miláškové. Boyle do toho fláknul houmra, tak to má být. Knedličí výprava potěšila hladový svět, neb dorazila rovnou z pole, Korejčuky už zase nedělí jen osmatřicátá rovnoběžka a pár desítek let vývoje, nýbrž i několik tisíců výprav, Němčouři se definitivně přiklonili na stranu nevkusu a multikulti gay anziehungu. Tak už sem serte ty placky, ať si můžu cizí dřinou drbat své vlastimilné ego. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Mělo to švih (tedy pokud si odmyslím pochodující olympioniky), nechyběla špetka humoru (007 vs. královna, Rowan Atkinson) a celé to bylo výborně podbarvené hudbou nejen od Underworld. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší úvodní ceremoniál, co jsem kdy viděl. Danny Boyle využil britský potenciál na výbornou. Branagh, Bean, Craig a McCartney potěšili. I ta pasáž okolo moderní techniky a omladiny byla překvapivě super, i když zde za to může Boyle vděčit hlavně zvolené hudbě. Na zahájení her zkrátka naprostá spokojenost, tak dobrý jsem to ani nečekal. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V úvodní části celkem zábavný popkulturní produkt odkazující na uzoulinkou výseč britské historie a bohaté dědictví britské POPkultury posledních padesáti let... Boyle zařídil, že zahajovací ceremoniál (zvláštní svébytný umělecký útvar) byl tentokrát ne-nudný a o poznání snesitelnější než všechny předchozí, které jsem od Soulu nebo Barcelony viděl. Sice to byl slepenec velmi vzdálený vznešeným Coubertinovským myšlenkám z konce předminulého století, ale čekal snad někdo něco jiného..? Druhá, oficiálnější část ceremoniálu již nepostrádala onen obvyklý patos a planetární monumentálnost, což však Boyle mohl ovlivnit pouze v detailech. _ Česká výprava v gumácích a s deštníky, znuděná královna, twitterující Usain Bolt a Paul McCartney obdivující zvuk svého popěvku z úst desetitisíců dívek a žen... Vidět a zapomenout. _ Jsme na filmovém serveru, tak ještě palec nahoru za dvouvteřinový záběr na letící Kes... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Svěží a celkem příjemná podívaná. Rowan Atkinson opět nezklamal a role Mr. Beana potěšila. Organizátoři to zvládli na jedničku. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Kachny. Mr Bean a Chariots of Fire. J. K. Rowling čte Petra Pana. Obří Voldemort přemožen Mary Poppins. Britain set fie to the rain! Stvořitel internetu. Alžběta II jako nová Bond girl. Your argument is invalid. Overload. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemožné se stalo skutečností aneb Danny Boyle totálně zvoral zahájení "LOH 2012". Roztříštěné, nevyužité, překvapivě minimalistické, nijaké. Díky bohu za účast Kennetha Branagha a Daniela Craiga, protože bez nich by byl celý slavnostní ceremoniál ještě o několik řádů níž. A prý "To nej, co může dnes celé království nabídnou,"... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, nesledovatelný s.h.i.t. Dvojka má jednou za sto let co zase vysílat. Celoročně se tam jinak blije. Navíc nesnáším Letní olympijské hry. Danny Boyle k čemu jsi propůjčil svůj multitalent? K břečce s přeplacenýma sportovcema a vrcholné nudě. Uááááááááá...To jsem zívnul a ne jednou.Totál nebavilo. Ryze skvoucí odpad. 0% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, do čiperky anglické královny, že…. :-) Pravdou ovšem je, že seskok padákem patří do základního výcviku nejen u anglického dvora. Otevírací ceremoniál jsem (přiznám se) shlédl pouze a jenom díky osobě D. Boylea a nutno podotknout, že Danny v sobě původní filmařskou profesi (bohudík i bohužel) nezapře resp. nepopře, to včetně reklamy na sebe sama. Střídá povedené momenty (K. Branagh, D. Craig+ anglická královna) s těmi méně povedenými (R. Atkinson) a nechybí (bohužel) ani ty totálně přestřelené, přičemž na pořadu dne je především moderna a tak nějak se zapomíná (až na pár světlých vyjímek) na stařičké tradice. Alespoň, že co se hudebního výběru týče, má Danny (žádná to novinka, vím) vkus, v čele s Chemical Brothers, U2, D. Bowiem… P.s. když jsem viděl tu bezelstnou radost a nadšení v očích jednotlivých členů (sportovců) napříč všemi výpravami, zapomněl jsem (alespoň na kratičký okamžik) na doping, velké peníze, lobby… a připomněl si původní Coubertinovu myšlenku. Tímto považuji 30-té letní olympijské hry za zahájené. Let´s go…. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zahájení se mi moc líbilo. Pan Boyle to pojal jako film s obrovským nadhledem. Hrála krásná hudba, některé pasáže byly pastvou pro oči a některé hýbaly s mojí bránicí. Daniel Craig si přišel vyzvednout královnu. A naprosto nejkouzelnější byl výstup Rowana Atkinsona ve Vangelisově božské hudba, která zazněla ve filmu Chariots of fire. Bohužel si svoji vlajku neslo příliš mnoho zemí, a tak jsem to zkrátka nevydržel, proto dávám * dolů. Druhý den jsem v přijatelném čase prospanou část dokoukal, takže jsem o nic nepřišel. 3* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Zahajovací olympijské ceremoniály patří k nejsledovanějším "pořadům" na celém světě a Zahajovací ceremoniál LOH 2012 v Londýně, se stal nejsledovanějším odvysílaným pořadem na světě, nikdy nesledovalo u televizních obrazovek či v živém vysílání na internetu tolik lidí jako u tohoto ceremoniálu. Mě se tento ceremoniál velice líbil. Byla zde nádherně popsaná historie celé Velké Británie formou hraného příběhu. Jedinou výtkou je asi způsob zapálení olympijského ohně. Myslel jsem si, že po famózním a emotivním představení nastane epická tečka za tímto ceremoniálem, ale emoce spadli poté co se zapálené "květináče" zdvihli směrem k nebesům a vzpláli. Čekal jsem prostě epičtější zapálení olympijského ohně, ale jinak jsem nadmíru spokojen. | Průměr: 85% (5*) | ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Na toto prostě já nejsem, neříkají mi nic slavnostní zahájení i když tento se jistě více než povedl. Bez přehnaných nicneříkajících vizuálních nesmyslností. Zde každá věc dávala smysl, mělo to řád a i spád... - 27. 7. 2012 - 4/5 pořadu - 60% ()

Reklama

Reklama