Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Hudební výběr super, docela jsem se bavil tím, že jsem znal hodně skladeb, a moderátoři jen tak útrpně mlčeli, protože neměli páru co to tak může hrát. Takže za Davida Holmese velkej dík, stejně jako za Prodigy, Blur a spousty dalších... Velkej mínus za absenci byť jen pár tónů od Depeche Mode. Jinak super, technická revoluce bomba a popkulturní pasáž taky pecka!! Atkinson svoje hraní hodně odfláknul a i konceptuálně mi tam vůbec nesedl a relativně tak pohled na zahájení pokazil (naštěstí jsem ho - Beana viděl až ze záznamu, protože zrovna když byla ta jeho scéna, přecházel jsem z baru domů....) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vy jste zase všichni jedli odbornou kaši a jistě by jste dokázali něco tak náročného zorganizovat, naplánovat a hlavně vymyslet líp.. Mě se to líbilo. Sportovní areál, kde se slavnostní zahájení konalo, byl krásně osvětlený s nápaditým tvarem a hlavně ta celá myšlenka programu byla dojemná. Koloběh života, na kterém se zrcadlí dění běžného života s hudebním a filmovým doprovodem, který světu mimochodem dala Británie. Jednoznačně sem patří i typický britský humor v podání Mr Beana, James Bonda, Lord Voldemorta a dalších. Kdybych to měla přirovnat k zahájení v Pekingu, tak tady to bylo lidštější, humornější a dojemnější, ale Peking byl zase grandiózní a ohromující tou svou dokonalou harmonií pohybů a scény. Bod dolů jsem dala za ten pro mě trochu chaotický začátek, který mě mátl..Avšak závěr londýnského programu s sebou přinesl i obrázky těch, kteří zemřeli a to mě skutečně dostalo. ()

Reklama

Kali4 

všechny recenze uživatele

Přestřelený muzikál bez emocí. Baz Luhrmann by možná podobnou látku zvládl lépe. Ale na obranu tvůrců - je pravda, že po třech hodinách strávených v kině s novým Temným rytířem jsem byl poněkud nesoustředěný a neobjektivní (sem tam jsem pokukoval, jestli se někde v rohu stadionu neobjeví chlápek v podivné dýchací masce...). Á propos, angažování Toma Hardyho na slavnostním ceremoniálu by byl skutečný Joke. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Neznám důvod těch sledování těch z vás, kteří už předem odsuzujete jakoukoliv snahu Dannyho Boyla. Podle mě stvořil naprosto perfektní a koukatelnou show, která se dá považovat opravdu za to nejlepší, co jsem mohl na olympijských uvítacích ceremoniálech vidět. Krásná přeměna prostředí na industriální a průmyslovou Anglii, spoustu doprovodných představení, nádherné efekty a světelná show, která skutečně nemá obdoby. Potěšil Rowan Atkinson, David Beckham, Mike Oldfield, Paul McCartney, David Craig s anglickou královnou ( která se alespoň chvíli tvářila, že se baví ) a i všichni ti, kdo společně uspořádali tuto velkolepou oslavu. Danny Boyle do toho dal všechno a určitě se to vyplatilo. Chybělo už jen fish and chips. THIS IS ENGLAND!!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včera jsem s otevřenou hubou sledoval zahájení Letních Olympijských Her v Londýně. Ačkoli se olympiáda musí obejít bez jakékoliv reklamy je až obdivuhodně zajímavé, kolik peněz je vynaloženo na úvodní a pravděpodobně i závěrečný ceremoniál. Možná že kdyby si odpustili ty kecy typu "hladovějící děti" a raději část vynaložených peněz využili právě na nákup jídla do nejpostiženějších oblastí, bylo by to chválihodnější. Ale proti gustu žádný dišputát. Jedna věc mě však doslova nasrala. Průřez celou Anglickou hudební scénou byl sice nádherný, divák viděl od Beatles, přes Rock, Punk, Psychedelik, Hip-Hop až po Rap vše....až až na Heavy Metal. Kde je Iron Maiden, Cradle Of Filth, Motörhead nebo Black Sabbath? Tuhle éru Anglie zhluboka ignorovala. A když už jsem v těch mínusech, musím vyzvednou ty "krásné" České holínky. Naše Olympijská sportovní skupina v nich byla skoro otřesně nezáživná. Snad si to vynahradí dobrými sportovními výkony. DRŽÍM PALCE. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • S miliardami diváků světa se stal ceremoniál nejsledovanějším pořadem světa. (MikeCool)
  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)
  • Londýn je společně s Aténami prvním městem, kde se letní olympijské hry uskutečnili více než dvakrát. Po IV. LOH v roce 1908 a XIV. LOH z roku 1948 se zde konají již potřetí. (Attta)

Reklama

Reklama