Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou zase vařili dort a vyčpělý Mr. Bean si u toho rozpačitě dloubal v nose. Ani ten patos už není, co býval. Zůstalo jen rutinní pozlátko a vespod žádná pýcha, prostě nic. Dějiny jednoho království zcenzurované na dřeň - až zbyla jen nekonfliktní popkultura. Tak chválabohu za ty úsměvavé černošky v průvodu, ty jejich jemné rysy a těch odstínů pleti... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se mi zdál jakýsi zvláštní sen, ve kterém Ken Branagh stavěl komíny, královna skákala s Jamesem Bondem na padáku a stovky zdravotních sestřiček tančily kolem fluoreskujících postelí. A i když mi to přišlo lehce nekonzistentní a přeplácané a i když mi více než hudební čísla před a po nástupu sportovců seděla ona první půlhodina zaměřená na industrializaci a Shakespeara, v konečném důsledku to byla dobře koukatelná show. Branagh, který se ještě před několika dny chystal na ceremoniál jako obyčejný divák a který na poslední chvíli převzal roli Marka Rylance, mi se svým nehraným úsměvem a obdivným pohledem na zářící olympijské kruhy ve výšce zůstane v mysli ještě dlouho. ()

Reklama

Kali4 

všechny recenze uživatele

Přestřelený muzikál bez emocí. Baz Luhrmann by možná podobnou látku zvládl lépe. Ale na obranu tvůrců - je pravda, že po třech hodinách strávených v kině s novým Temným rytířem jsem byl poněkud nesoustředěný a neobjektivní (sem tam jsem pokukoval, jestli se někde v rohu stadionu neobjeví chlápek v podivné dýchací masce...). Á propos, angažování Toma Hardyho na slavnostním ceremoniálu by byl skutečný Joke. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Neznám důvod těch sledování těch z vás, kteří už předem odsuzujete jakoukoliv snahu Dannyho Boyla. Podle mě stvořil naprosto perfektní a koukatelnou show, která se dá považovat opravdu za to nejlepší, co jsem mohl na olympijských uvítacích ceremoniálech vidět. Krásná přeměna prostředí na industriální a průmyslovou Anglii, spoustu doprovodných představení, nádherné efekty a světelná show, která skutečně nemá obdoby. Potěšil Rowan Atkinson, David Beckham, Mike Oldfield, Paul McCartney, David Craig s anglickou královnou ( která se alespoň chvíli tvářila, že se baví ) a i všichni ti, kdo společně uspořádali tuto velkolepou oslavu. Danny Boyle do toho dal všechno a určitě se to vyplatilo. Chybělo už jen fish and chips. THIS IS ENGLAND!!! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • S miliardami diváků světa se stal ceremoniál nejsledovanějším pořadem světa. (MikeCool)
  • Danny Boyle si ako tému ceremoniálu vybral „Ostrovy zázrakov“, motív prevzatý z divadelnej hry Williama Shakespeara „Búrka“. Podľa odhadov ho sledovala miliarda ľudí po celom svete a stál 27 miliónov libier. (Sufferer)
  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)

Reklama

Reklama