Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Diskuze

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

chelsea17

Bylo někde od tvůrců oznámeno, že mu je po filmu Wolverine znovu nasadil na drápy sám Magneto. On měl tělo z adamantia, ale pouze přišel o adamantiumové drápy. V potitulkové scéně Wolverine se totiž objeví jak Magneto, tak i Profesor X.

na příspěvěk reagoval chelsea17

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

HellFireFery

Asi jsem se špatně vyjádřil. Když ležel a už se chystal do té minulosti proniknout, měl očividně adamantium. Ale ve Wolverinovi ho neměl. 
Chápu že se myslí vrátil do mladšího já a neměl ho.

na příspěvěk reagoval HellFireFery

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

chelsea17

Kdepak. Jak se vrátil do minulosti, tak se vrátil do svého mladšího těla (vrátil se pouze svojí myslí) a to ještě adamantium neměl. PS: Proto se ráno probudil vedle nějaké ženy a nevěděl, co se děje, protože se myslí vrátil do toho mladého Logana.

na příspěvěk reagoval chelsea17

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

HellFireFery

Docela dost odpovědí na mé otázky. Ale ... Ještě než se vrátil do minulosti, tak adamantium měl. Jak je to možné, když ve Wolverinovi bylo z něho doslova vysáto a nijak navraáceno? Nebo jsem něco prošvihl ?

na příspěvěk reagoval HellFireFery

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

Kincl

Když se Wolverine vrátil do minulosti, tak tam adamantium ještě neměl. Změnil tehdejší události a vrátil se zpátky do současnoti, takže vlastně neproběhlo setkání se Strikerem a neměl by mít adamantium. Jenže na konci filmu ho v minulosti našla Mystic, která se proměnila ve Strikera, takže do Logana nějakým způsobem adamantium nakonec dali (což je vidět ve filmu X-Men Apocalypse a hlavně ve filmu Logan. Sám Hugh Jackman potvrdil, že Logan je přímý nástupce filmu Budoucí minulost. V Budoucí minulosti vše skončilo vlastně dobře. Všichni ve škole žili, protože se vlastně X-Men 1, 2 a 3 a sólovky Wolverina nestaly a v Loganovi je vysvětleno, že Xavier měl nemoc, která zabila téměř všechny mutanty na světě (včetně našich známých postav). 

na příspěvěk reagoval chelsea17

MartinWein

MartinWein (hodnocení, recenze)

beba789 , Spiker01 , ArsenalEagle

beba789:Sledoval jsem to asi pozorněji než ty. Profesor je živý  ještě předtím než poslal Wolverina do minulosti (na začátku filmu). Takže tvoje poznámka nic nevysvětluje.

 

Spiker01:Dají na konci scénku s postavou, která ve filmů vůbec nevystupuje a hraje roli až v dalším filmu. Jaký měl smysl dávat na konec tuhle scénku? Ta by měla smysl na začátku X-man Apokalypsa

 

ArsenalEagle: Díky to vše vysvětluje. Téhle scénky jsem si vůbec nevšiml. Zřejmě proto že od filmu odcházím jakmile běží tituky. Někdy je holt lepší počkat si na to až doběhnu titulky.

na příspěvěk reagoval Spiker01

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

MartinWein

Charles Xavier měl dvojče (ležícího v komatu), přitom co ho zabíjela Jean, tak se jeho vědomí přetransformovalo právě do toho dvojčete. Myslím, že to byla potitulková scéna, ale nejsem si jistý :) Takže Poslední vzdor se stal, ale prakticky už v jiném vesmíru :D

na příspěvěk reagoval Beckett51, MartinWein

MartinWein

MartinWein (hodnocení, recenze)

Jak to, že Xavier je v tomto díle, když ho v X-Man posední vzdor zabila Jill? Mám pocit že autoři ignorovali děj Posledného vzdoru.

Kdo byla ta ženská na konci za titulkama co tam stavěla nevím co nějakou pyramidu?

na příspěvěk reagoval beba789, Spiker01, ArsenalEagle, ArsenalEagle

Uživatel MartinWein smazal svůj příspěvek.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

podle mě to myslel tak, že Mystique vytáhla Logana a Stryker pak nějak "ukradl" Logana Mystique nebo prostě se k němu dostal nějak

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Spiker01

To především někteří diváci popírají fakt, že opravdový Stryker tak nějak existovat nepřestal, takže asi to nebude taková záhada, jakým způsobem se asi tak Wolverine mohl dostat ke Strykerovi, kterému jednoduše stačilo jen odhalit falešného Strykera, který ještě byl tak hodný, že mu toho Wolverina vylovil :D

na příspěvěk reagoval ruzenka, ruzenka

ruzenka

ruzenka (hodnocení, recenze)

Ahoj všichni, nedávno jsem z koukala celé X-meny a v Budoucí minulosti jsem našla něco, co mi není úplně jasné a potřebovala bych to objasnit. V poslední scéně, když Striker vyzvedává Logana z řeky, mu (Srikerovi) zežloutnou oči. Mohl by mi někdo povědět zda to nějak souvisí s Raven (Mystique)? Možná se tu už o tom diskutovalo, ale jsem tu poprvé. Všem děkuji za odpověď. ruzenka

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Příspěvek byl smazán administrátorem.

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmů z univerza X-Menů hned po První třídě. Zatím jsem neviděl Deadpoola takže nevím jestli moje pořadí zůstane. :D

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

Omlouvám se, jestli to tady už bylo, ale chci si jen utřídit několik myšlenek.

1) Dějiny během prvních třech dílů X-Men si tedy pamatuje pouze Wolverine a díky "Budoucí minulosti" vznikly úplně jiné dějiny, které mu musel na konci filmu Xavier říci, že?

2) Zajímalo by mě, zda měl Wolverine na konci po probuzení ve škole v sobě adamantium nebo jen své kosti. Stryker ho do něj implentoval, ale na konci filmu bylo vidět, že Stryker je vlastně Mystic. ...ale to asi neví nikdo, co? :-/

...každopádně musím uznat, že Budoucí minulost je naprosto špičkový film. Z té hnusné budoucnosti se Sentinely se mi dělá ještě teď špatně. ...ta bezmoc mutantů.

na příspěvěk reagoval Charpy

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Ja neviem ja sa pýtam, na konci je otáznik ak si si nevšimol. Niekde som čítal, že to mali ignorovať aj s originmi ale flashbacky použili. 

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

A navíc, jak už tu bylo milionkrát...Nachází se zde krátký flashback, jak Victor šlápne Wolviemu na drápy..

jh666

jh666 (hodnocení, recenze)

Odurko

I kdyby ignorovali Origins (z čehož nadšený nejsem) tak Last Stand nemají zapotřebí ignorovat (Magneto na konci dokázal pohnout tou šachovou figurkou = schopnosti zpátky a Xavier přenesl své vědomí do těla svého bezduchého dvojčete). O zbytek se (jako další žijící postavy) se postarala změna reality

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Nehovorilo sa, že ignorujú last stand a origini aj keď použili flachbacky?

na příspěvěk reagoval jh666

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Napadlo mě když jsem tak před 2 dny opět viděl na Days of Future Past a zrovna dnes jsem se znovu díval na The Last Stand že bych se chtěl vyjádřit ke dvou věcem kolem takzvaných ''chyb ve filmu'' a snažil se k nim vyjádřit a případně uvést na pravou míru, takže za prvé:

'' Magneto (Ian McKellen) má ve filmu opět své schopnosti, byť o ně přišel v závěrečném boji ve snímku Poslední vzdor (2006) '' Tohle bych vysvětlil stejně tak jo u Rogue která přišla stejně o své schopnosti ve snímku The Last Stand tím že je dost možné a poravděpodobné že ten takzvaný ''lék'' který lidé vyrobili v The Last Stand nakonec nedokázal potlačit mutantní gen X úplně ale jenom na delší dobu, mimochodem na konci The Last Stand kdy se snaží Magneto pohnout figurkou je jasně vidět že na tom něco musí být.

Za druhé: '' Ve filmu se objevil Profesor X (Patrick Stewart), který však ve snímku Poslední vzdor (2006) zemřel rukou Jeany Grey (Famke Janssen) '' tohle bych si dokázal vysvětlil tak že se X-Meni dokázali pomocí Bishopa vrátit v čase před touhle údalostí a tím pádem zvrátit to že Charles Xavier zemřel.

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Tak jsem právě zkoukl Rogue Cut a musim říct že paráda, dost věcí to vysvětluje a postavy z budoucnosti dostaly více prostoru. Těch 148 minut za to rozhodně stálo obětovat. :)

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Wade W.

medzier v logike deja? To že nebola nahradená kitty neznamená medzeru ani nelogiku. Proste to s tým zranením vydržala do konca. V chrlsovom dome my tiež tá scéna priveľmi nepomohla. Inak sa mi páča rogue cut ale nemám nič proti kino verzií. 

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

parada tie vystrihnute sceny v Rouqe Cut verzii.  Davaju  dobre vysvetlienia medzier v logike deja vo verzii ktora bezala v kine(Rouqe ktora nahradi zranenu Kitty Pryde,Mistique v Charlsovom dome atd).... hlavne to ze postavy ktore v kinoverzii robili len takzvane krovie, tu maju aj viac co povedat ,cim to nevyzera len ako letny blockbuster ale i ako  psychologicky film o xmenoch ako boli prve dva dieli.

na příspěvěk reagoval Odurko

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama