Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 389)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení anebo nový začátek? Vykutálený způsob, jak umožnit sérii rozkvět. Velký návrat B. Singera na jeho domácí půdu a velká pocta sérii. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek X-Menů a po zhlédnutí První třídy a Budoucí minulosti nechápu vlastně proč, protože oba filmy strčí hravě do kapsy všechny Avengery a Kapitány Ameriky. I když jsem tedy u Budoucí minulosti dějově trochu tápal (přesně takhle si musí připadat diváci, kteří se omylem dostanou třeba ke druhým Avengers, kde už tvůrci nic nevysvětlují), tak jsem film maximálně užil. Skvělí herci (McAvoy a Fassbender jsou geniální dvojka) a naprosto dokonalá a originální akce (vznášející stadion!) vás nenechají chvíli vydechnout. Teď mě začíná mrzet, že jsem nedošel do kina na Apokalypsu, ale už jí vyhlížím na BluRay... ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších nápadů na sequel předcházel daleko úspěšnějšímu zpracování, které svým komplexním a emotivním příběhem dokázalo udržet kvalitu a zábavu První Třídy, ovšem docela jiným způsobem. Široké množství veteránských a nových postav i jimi do detailu dotvářené koexistující dějové linie dvou časů jsou totiž budovány jistými kroky statické režie původní trilogie. Příjemně přizpůsobivá hudba a vynikající vizuální efekty zobrazující rozmanité schopnosti dotahují obsáhlý příběh k vrcholovým scénám celé ságy. Neuvěřitelně působivé rozhovory, kreativní bojové kombinace i výjimečnou přelomovou Quicksilverovu scénu si divák užije lépe pouze v Rogue Cutu, který snímek posouvá ještě o pár procent výš. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

10/10. Tak tohle byla ale pořádná pecka tohle jsem od X-Menů vážně nečekal ikdyž předešlé díly byly vážně skvělé tak tohle je úplný masterpiece. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je skvělá, akce tu je perfektní, atmosféru tento film má solidní, napětí je zde hodně časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je výborná. Těším se na další díly. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší a dospělejší než První třída. Příběh je i přes spoustu postav a časových rovin dobře vystavěný a Quicksilver je (u mě naprosto neočekávaně) boží. Myslím, že druhé návštěvě kina se rozhodně bránit nebudu. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak top je u mě pořád First Class, případně 2. díl. První půle našlapanější, Quicksilver boží, nefungující naváznost na původní trilogii zamrzí (ale u filmů s cestování časem a měněním budoucnosti se nikdy moc nesmí přemýšlet), některé postavy (Strom, Kitty, Cyclops, Rogue) zbytečné. Konec hollywůůůdský (Proč stadion? Je véélkej). - 70 % ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý mix Matrixu a Terminátora v retro štýle, ktorý celkom zamáva so svetom X-menov. Akonáhle je vo filme cestovanie časom, tak logika deja dostáva zabrať. Tentokrát mi to ale vôbec neprekážalo. Stretneme tu takmer všetky známe postavy v doprovode sympaťáka Logana, ktorý sa tu, až tak nemláti. Takže spokojnosť a nevylučujem, že časom po druhom zhliadnutí, by som šiel aj vyššie. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Já jsem naprosto spokojen, x-meni byli vždy o konverzaci a akce byla až podružná, PS: Pro ty šťouraly, co řešej jak to že profesor x žije mám radu, koukněte se potitulkovou scénu x-menů 3 :-) ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Je to o moc lepší, než První třída. Singer se prostě snaží napravit to, co Matthew Vaughn napáchal. A že má co dělat... Ani on se ještě stále nedostal k vysvětlení toho, kde, jak a z čeho je vlastně vyrobená Magnetova helma, která brání telepatii. V První třídě bylo řečeno "od Rusů mám tohle...", a to mi tedy jako vysvětlení rozhodně nestačí. Ale zpátky k věci. Je tu pořád víc bordelu než vysvětlení, víc postav než se vejde, a v neposlední řadě taky - je to hrozná blbina. Ale je tu víc humoru, slušné obsazení (nepochopím snad jen Nicholase Houlta...), a celkově lepší vizuální provedení. Například taková Mistique vypadá o 100% líp než v První třídě! ()

dave14 

všechny recenze uživatele

S Bryanem Singerem a Hugh Jackmanem jsou zpět staří dobří X-men! Film má opět atmosféru prvních dvou dílů, není tak vážný jako První třída a co víc, Wolverine je zpět! Ve spolupráci s mladým Profesorem X a Magnetem je z Hugh Jackmana rázem hlavní a nejzábavnější postava. Australský herec si odpočinul od vážných rolí a během filmu cedí jednu hlášku za druhou. U tohoto filmu si přijdou na své zejména fanoušci originální série, protože počet easter eggů a narážek je více než velký. Singer režíruje s lehkostí a i přes možná až příliš komplikovaný děj Budoucí minulost rozhodně nenudí. Kombinace příběhu "starých" x-menů s "mladými" funguje perfektně (že by insirace novým Star Trekem?) a "počátkovský" způsob vyprávění dodává filmu zcela osvěžující nádech. Zkrátka Bryan Singer umí a já jsem jen rád, že se jako režisér ujme i dalšího pokračování. Nic proti Mathew Vaughnovi, ale První třída byla na můj vkus až moc vážná. S Bryanem Singerem se vrátil nabitý komiksový film, který se může směle postavit vedle filmů X-men a X-men 2. ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Je docela dobře vidět, že když dělají 2 lidi to samé, nemusí to být nutně to samé. Singer je pan režisér. Bylo to vlastně asi lepší jak první díl, jen bych si přál, aby to byl ten poslední. Ne ve smyslu, že už toho mám dost.. i když.. Spíš jde o to, že by to byla mistrovská tečka za velmi úspěšnou dráhou X. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych měl dát asi jen 4*... Ale jelikož mě Future Past ze všech X-Menovek bavila nejvíc, a čtyři už jsem několika... ehm... většině z předchozích dílů... dal, přimhouřím oko, a přihodím pátou. Konečně se totiž povedla akce, a o tu jde v komiksárnách na prvním místě! Nelze neocenit taky povedený restart, který nenápadně otevřel možnost natočit kupu filmů s novým obsazením, sem tam využít někoho ze starého obsazení, podobně (ale spíš líp!) jako to udělal Star Trek (2009). Škoda jen, že se tím ještě víc uzavírají dveře před hypotetickou spoluprací se zbytkem Marveláckého univerza - snad se podaří aspoň toho Jackmanova Wolverina do Avengers časem dotlačit, když už to nepůjde u Quicksilvera a dalších... Každopádně se už těším na Deadpoola, X-Force a Apocalypse! PS: Rogue Cut jakožto rozšířená verze je ještě o chlup lepší, doporučuju! ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Spojení budoucnosti a minulosti je prostě epický. Bryan Singer to zvládl na výbornou. Skvělá režie, střih, k tomu skvostný soundtrack, občas nějaký ten vtípek a parádní akce. Zasloužený plný počet za mě. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Zasloužených 5*! Film je naprosto epickým vyvrcholením všech X-menu, který jsme doposud mohli vidět. Výborný herecký obsazení, všichni jsou fantastický. Je vidět, jak si to všichni užívají a dávají do toho všechno. Fakt jsem z toho filmu nadšenej. Atmosféra X-menu v minulosti a v budoucnosti je přímo úžasná. Bitvy X-menů a Sentinelů jsou naprosto skvělý. Scéna kde Quicksilver v kuchyni v Pentagonu udělá bordel je senzační. Film se mi strašně líbil. Z kina jsem odcházel s blaženým pocitem. Prostě nádhera. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně - toto je strašná ptákovina. Jsem fanda X-menů, na Wolverina nedám dopustit - i tady ukázal, jakej to je frajer - Hugh Jackman zase ukázal, že je to herec s velkym H na svém místě - ostatně všichni herci/čky v tomto snímku hráli velmi dobře, přesvědčivě, jako kdyby to byla samozřejmost - to mě dostalo nejvíc - ono to působilo fakt "přirozeně", nenuceně, jako že je to prostě tak. Trojice Fassbender-Jackman-McAvoy zaváleli. Podle mě to zahráli skvěle. Taková pitomost - a já jim to žral i s navijákem. Postupem času, s dalšími a dalšími filmy o X-menech, se ale vytrácí to kouzlo "originality", "neznáma", a teď už tohle nejspíš nikoho nepřekvapí - zvlášť ty více zasvěcené. Předchozí filmy bez ladu a skladu vypovídají své. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Dobre pokracovanie. Zaciatok paradne apokalypticky (pripominal mi Terminatora), cestovanie v case, stretnutie generacii, prepojenie s realiami (JFK!!:D), u mna v pohode, kvalitna zabavka z X-Men univerza. [#31/2014] ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, co napíši, u této recenze je pro mě hodně těžké si udržet objektivní názor. Chtěla bych předně říct, že X-Meni jsou pro mě srdcová záležitost. Já vím, tuhle větu používá hodně lidí, ale hodně z nich mylně. Každý kdo viděl všechny filmy a líbili se mu, hned tvrdí, že je to srdcovka. Já jsem to posunula na další level. Nejen, že jsem viděla asi milionkrát všechny filmy, prostudovala jsem je od předu dozadu a pozpátku. Načetla jsem si snad všechny informace co šli, komiksy, také nejrůznější teorie od fanoušků. Prostě nastudovala jsem co se dalo, charakteristiky jednotlivých postav, děje, všeho. Nad X-Meny jsem strávila mnoho času, opravdu mnoho a hodně jsem pátrala po všem okolo nich. Proto se vůbec nestydím, když píši, že jsou mojí slabinou, mojí srdcovou slabinou. A proto nejspíš nikoho nepřekvapí, že jsem u Budoucí minulosti brečela jak želva. Těch momentů k pláči tam bylo tolik! Nejlepší asi bylo, když jsem na Raven mířící na Traska křičela, aby byla jiná, aby toho ďábla v sobě ovládla a změnila svět. Samozřejmě, živá Jean, to už jsem absolutně nevěděla, jak se mám ovládnout a zklidnit. Uplynula téměř hodina od mého shlédnutí filmu a pořád se nedokážu uklidnit. Emoce mnou prostoupily, tak moc! Musím říct, že pro mě osobně to byl zatím nejlepší díl. Je pravda, že jsem čekala něco trošku jiného, špatně jsem to pochopila, myslela jsem si, že tam bude větší spolupráce mezi mladšími a staršími, ale do minulosti se vrátil jen Logan, což mě trošku zklamalo, ale jak říkám, to byla má chyba. V podstatě se tak skoro celý film odehrával v minulosti, z budoucnosti či přítomnosti, bylo jen pramálo scén, především to byly scény, kde byli zabarikádovaní a čekali na smrt. Vidět umírat moje milované osobnosti bylo strašné! Samozřejmě, už od začátku filmu se dalo předpokládat, jak to dopadne. Ale, tady je právě ta moje neobjektivita, u každého jiného filmu bych snímek zavrhla a byla naštvaná tou předvídavostí, X-Menům musím odpustit. Snad i proto, že jsem nečekala, že se minulost změní až tak moc. Některé, kteří se vrátili bych prostě nečekala. Plus je i za to, že po těch všech letech jim neschází inspirace. U každého nového dílu čekám, kdy z toho začne být blbost. Co si budeme povídat, většinou u všech filmů, které mají víc než tři díly, to začíná být průser. X-Menům se ovšem zatím daří, ba naopak, oni se ještě zlepšují! Děj filmu je na jedničku, na začátku vás vtáhne do sebe a až do konce vás nepustí. Efekty, jako vznášející se hřiště a podobně, jsou jako vždy dobře zvládnuté. Hereckým výkonům taky nemám co vytknout, není tu nikdo, o kom by se dalo říct, že jeho výkon je průměrný, nebo snad podprůměrný. Není tu žádná postava, která by vyloženě zaostávala či kazila dojem celého filmu. Na závěr bych chtěla říct, vám všem, kteří jste X-Meny nepolíbení, teď je ta pravá chvíle to změnit ;) Takže pokud jste udělali tu chybu, a X-Meny vynechali ze svého seznamu viděných filmů, můžete to napravit. "Jen proto, že někdo klopýtne, nebo ztratí směr, neznamená to, že je ztracený navždy. Občas všichni potřebujeme trochu pomoci." () (méně) (více)

Qeo 

všechny recenze uživatele

Při těch všech superstar se nějak zapomnělo na děj. Neříkám, že to musí být zrovna Dark Knight 8, ale přece jenom jistá dávka inteligence by tomu slušela. Stavět film, jen na množství akčních hrdinů, je sice fajn, super efekty, ale chyběl tomu pořádný twist, nějaký obrat, zápletka, cokoliv co by se odchýlilo od hlavní dějové linie, který byla daná, napjatá od první chvíle. Pravda skrze časové linie, ale pořád nijak zvlášť zajímavě. Je fajn mít je všechny pohromadě. Všichni obstáli bravurně a dýchala na mě nostalgie spojená z novátorskou chutí. Až teda na mladého Charlese. McAvoy, dle mého, roli absolutně nezvládl. Nevěřil jsem mu ani slovo a v podstatě se choval značně nelogicky. Jeho narko-epizoda vůbec, ale vůbec nezapadá do jeho psychologie a i když připustím fakt, že by mladý Charles fetoval, určitě ne stylem jakým předvedl McAvoy. Na druhou stranu Magneto si jede svoje. Nic ho nezajímá a mašíruje si to za svým cílem, helma nehelma. Super. Ross-omáčka spíše přicmrdává, Beast taktéž. Storm udělá mlhu, faradayovu klec a pak odletí, Shadowcat je ponořená kdesi v čase, ostatní si taky párkrát štěknou. Zlatého X-sáčka dávám Quicksilverovi. Jeho působení na scéně je highlightem celého představení. Kdyby byl celý film v podobném duchu, byla by to pecka. Takhle to je jen další prokecané pokračování. ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Quicksilver's scene = pure awesomeness! If I were a boy, I would be definitely sporting wood watching it. But since I'm not, my heart just melts every time I see it. ()

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama