Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 388)

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Dávam štyri hviezdičky len so zaťatými zubami a kvôli Quicksilverovi, lebo to bolo o poznanie slabšie ako First Class. Ale i tak je to nadpriemerný kúsok, ktorý vyčnieva spomedzi iných tohtoročných filmov. ()

Deever 

všechny recenze uživatele

Tito X-Men jsou vlastně třetí Wolverine. Jsou vizuálně lahodní (scéna se stříbrnovlasým mutantem v kuchyni Pentagonu). Navnadí na zajímavou úvodní legraci se spoustou triků a pak se zbytek filmu snaží být závažní až osudoví. Proč? Proč nemít laškovné, nepříliš vážné X-Men? Proč musíme mít nové "s velkou sílou přichází i velká odpovědnost"? Primární zápletkou je cestování v čase, které vytrvale ignoruje veškeré časové paradoxy (což byla sranda naposledy v druhém Návratu do budoucnosti). Nenechte se oklamat epesním vizuálem, neskrývá nic hlubšího, nic zajímavějšího. Je to opravdu jen o tom, že Erik zvedne do vzduchu stadion a divák okoukne skoronahou animovanou Jennifer Lawrence. Blockbuster. Popcorn. Jděte na 3D. ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Královsky jsem se bavil, chytrého a nápaditého scénáře se skvěle chopil otec x-menovských filmů Bryan Singer. Technicky precizní práce, hlavně vizuální efekty, zvuk, střih a kamera. Z hereckých výkonů zaujme především Hugh Jackman, Michael Fassbender, Peter Dinklage a moje oblíbená roztomilá krasotinka Jennifer Lawrence. Postavy jsou barvité, mají mezi sebou komplikované vztahy a to diváka vede k zamyšlení a mnoha očekáváním, co se bude dít. Těším se na další díl. Návštěva kina stála za to, kvalitní 3D! ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Singer je späť a plnohodnotný x-men story tiež. Začalo to viac než dobre ale režisér mohol dať viac miesta pre apokalistický new york. Scenár funguje ako má, triky sa nevyčerpali a režisér nám ich ukázal v plnej pare spolu aj so zábavou (vid scéna v kuchyni). James McAvoy ruluje a má najlepší výkon zo všetkých. Finále a záver je bravúrne ale akcia je trochu skúpa na to že sa pri filme utratilo 200 milionov $. Okrem tých zopár výhrad som spokojný s novým dielom a čo sa týka príbehu je zatiaľ najlepší z celej série a ak ide o najlepší diel, tak to musím posúdiť po viacerých projekciách keďže som miestami čakal viac, tak či onak je to kvalitka a odporúčam každému si to čo najskôr pozrieť :) Marvel svojimi filmami tento rok vládne :D (90%) Po druhom pozretí ešte väčšia spokojnosť, aký je lepší diel sa ani nedá posúdiť, ale určite nie je ani horší ani lepší než dvojka, proste kopec srandy, trikov, vizuálnych orgií, x-meni, koniec finále a záver..aach sakra, dajte mi ďalší diel !! :D (100%) ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Po první projekci musím dát pouze čtyři hvězdy a uvidím, zda budu zvedat či ne. Spíš ale ne. Film je skvělý od začátku až do konce. Bohužel ale není strhující. Začátek nasadil neuvěřitelné tempo v obrátkách ale jakoby v půlce se tyhle obrátky zpomalily a zpátky na plný výkon už se nedostaly, seč samotný závěr vygradoval opravdu grandiózně. Začátek filmu to ale nedohnalo. Každý mutant tu má svou úlohu a svůj prostor a celkem všeho bylo akorát. Je tu ovšem jedna postava, která měla dostat prostoru daleko více a to třeba i víc porce než odrápovaný Logan. Tou postavou není nikdo jiný než Quicksilver. Tu postavu v tomto filmu nelze nemít rád. V Avengers to budou mít s touto postavou hodně těžké pač tady byla fakt skvěle obsazena a především skvěle zahrána. Mrzelo mě a nejen mě, že se objevila jen krátce. Sekvence s ním při návštěvě Pentagonu nemá chybu a to je ta nejlepší chvíle filmu. Celkově je film opravdu skvěle natočený. Nenudí a určitě nějak zvlášť nevybočuje z řady ságy o mutantech, ale kvalitou První třídu nepřekoná… ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer nezklamal, stejně jako jeho dva předchozí filmy i na tomto je znát jeho rukopis. Problém Singera totiž je, že dokáže dobře splácat i sebesložitější příběh tak, aby vytvořil celkem přehledný děj a nebyl pro diváka moc náročný, bohužel stejně jako u X1 a X2 je to na úkor zábavy a akce. První hodina je temná a děsivá, zároveň jsou zde perfektní akce i humor (Quicksilver), ale pak to prostě spadne do letargie. Hromada dialogů a rádoby silných slov a mnohem méně akce. Velmi mě naštvaly efekty s kamerou, kdy byly zpomalené záběry i když to nebyla třeba, rádoby točení kamerou z let 70., kdy vidíte jen zrychlené a rozmazané cosi, nevýraznou hudbu a zcela odfláknuté titulky. Chválím však zlepšení Beastovy masky (furt je ale lepší Hank z X3), hraní Fassbendera (scéna v letadle) a obsazení většiny staré gardy z předchozích filmů (bohužel na úkor těch z 1. třídy). Celkově mi přijde, že film měl hlavně vytvořit spojnici mezi všemi X-Menovskými filmy a napravit Ratnerův průšvih v X3, kdy jim odrovnal většinu hlavních postav. Inu uvidíme s čím přjde Apocalypse... ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

A tak to jo. Kombinace toho nejlepšího z originálních X-Men (Wolwerine) a z First Class (Silné trio Magneto, Mystique a McAvoy) doplněné Dinklagem, který dokazuje že základem slova Pimp je Imp, nám uklohnili lahodny time travelersky dezert ktery důstojně zakončuje originální sagu a napravuje tu pachuť kterou způsobil svým Babicovskym překvapením X3: The Last Stand. Nejlepším momentem je pak Quicksilver (boží Evan Peters) a jeho tanec mezi kapkami deště a kulek. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Cestování časem bývá z pohledu diváka (resp. přehlednosti příběhu) občas problém, ale Singer se s touhle nástrahou dokázal slušně porvat, takže je orientace v příběhu vcelku bezproblémová, jak se na blockbuster sluší a patří. Moc mi ale nesedly scény z blízký budoucnosti - nelíbil se mi vizuál, ani kostýmy. Dějová linka ze 70. let byla lepší, ale radši bych viděl víc akce než ukecaný scény, ve kterejch se hlavní postavy navzájem přemlouvali ke splnění společnýho cíle. Nabízelo se třeba širší využítí Sentinelů, který dostaly prostor až v závěru. Nejvíc mi však chyběl nějakej pořádnej záporák jako byl Kevin Bacon v předchozim díle - Dr. Trask neměl potřebný charisma a ani nedostával tolik prostoru. V porovnání mi First Class vychází jako jasnej vítěz, pokračování ho znatelně překonává jen v oblasti vizálních efektů. Mírně nadprůměrnej blockbuster, čtyři slabší hvězdy. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Jackman rozvinul svoje cameo v celovečerák. Prvá trieda bola možno trošku lepšia, ale to nič nemení na fakte, že franšíza pokračuje a celkom sa teším na modrého potitulkového týpka, ktorý to potočí v ďalšom diely. ()

saltonsea? 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně řadím až na čtvrté místo za první, druhý díl a První třídu. I tak Singer nezklamal, škoda jen poslední třetiny, která ztrácí tempo. ()

mirecek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc velky detailista, ale je tam dost chyb... A to ze predchozí díly jsou vlastne zbytecne kazi chut k opakovanemu zhlednuti... ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Zatím to nejlepší z celé série. Příběhově chutné, dějově nabité a zajímavé a ta akce a efekty. Také uvidíte snad jednu z nejlepších scén letošního roku, vlastně jich možná bude více :). Finální závěr také není k zahození. Není k tomu moc co dodat, takže 5*. ()

Pacek 

všechny recenze uživatele

Tak je mi líto ale žádná velká senzace se bohužel nekonala. Jaká škoda, neboť film s obrovským potenciálem díky cestování časem (které je vždy velkolepé, pokud se ovšem látky chytne někdo zručný a chytrý), mohl vytěžit určitě více, než jen prostoduchý předvídatelný scénář a téměř nulovou akci. Po Wolverinovi další zklamání, které První třída tak krásně začala. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

U First Class jsem myslela a také psala, že to je nejlepší díl X-menů, které kdy kdo natočil.. po shlédnutí Days of Future Past musím vše pozměnit.. popravdě jsem myslela, že to Bryan pohnojí a že s tím nebude umět naložit a navázat na Vaughnův díl tak, jak by měl.. ovšem jak to tak bývá tam, kde to nejméně čekáte, osvítil ho samotný bůh filmařů a Bryan dokázal zrodit něco daleko hlubšího, vyspělejšího a zábavnějšího než co Vaughn vytvořil.. a tudíž tady máme skutečně ten nejlepší X-men film.. co se týče efektů a masek, je to až neuvěřitelně přenádherné.. a co se týče hereckých výkonů, je to až přespříliš dobře obsazené a zahrané (Michael Fassbender je zde opravdu geniální a podle mého táhne film ze všech nejvíce).. takže skutečné překvapení a řádná spokojenost.. kéž by se i další díly vedly v tomhle duchu.. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Od doby, kedy sa filmári snažili doplniť xmenovskú ságu o nezávislé filmy, ako bol X-men Origins a Wolverine, sa veľmi ťažko nadväzuje na nejaký z filmov, aby dokázal byť prepojený na svojich predchodcov, pretože napríklad najnovší Wolverine z 2013 je dosť scenáristicky nezvládnutý. X.Men: Budúca minulosť však dokázal nemožné. Tak isto ako Prvá trieda, aj tento film je majstrovské dielo a kvalitou sa plne vyrovnáva svojmu mladšiemu bratovi. Matthew Vaughn proste vie, ako napísať kvalitný scenár a Bryan Singer zase vie poskytnutý materiál unikátne premeniť na skvelý film. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Po "Posledním vzdoru" a "První třídě", které jednoznačně považuji za vrchol série, se nad mutantí ságou začínají pomalu stahovat mračna. Nový díl je totiž emočně na bodu mrazu, chaotičnost dosahuje místy stupně nejvyššího. Mohlo za to ono cestování časem, které jsem tak nějak neočekával, i když podle názvu asi měl. Celkově mi vlastně bylo jedno, co přede mnou běží, nebo bude probíhat v příštích minutách. Z postav mi přišla zajímavá jen Jennifer a Magneto. Doobrovolně sám od sebe si "Budoucí minulost" znovu nepustím. Můj žebříček je následující: 1.)Poslední vzdor/// 2.)První třída/// 3.)X-Men/// 4.)X-Men 2/// 5.) X-Men: Budoucí minulost ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Film má rychlý rozjezd, žádně pomalé plahočení než se konečně dostaneme do centru děje. Příběh je v celku jednoduchý, ale chaoticky podaný, takže se chvíli co chvíli neví o co vlastně jde, a proč se věci stávají tak, jak se stávají. Tahle choroba se trochu léčí za polovinou filmu, ale nudná a předpovídatelná akce, či animace s nedodělanými efekty jsou dost nezáživné. Z hlediska postav jsem vlastně dostal velice ochuzenou First Class - Zarostlý McAvoy, Zestárlý Fassbender, nudná Lawrence a stále stejný Jackman. A ze starších generací Steward a Gandalf. Film okořeňuje prezence Petera (Tyriona) Dinklage, který svou roli zahrál dokonale, ale zbytek postav (Bashee, Emma, Azazel, Angel...) zmizel z důvodů, které mi spoiler zakazuje zmínit a chudák Havoc dostal jen malou akcičku, na které se podílel jen minimálně. Celý film na mě působil uzavřeným dojmem i když se mělo jednat o otevřený universe - pro mě dost velké zklamání. ||60%|| ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Toto bol pre mňa jeden z trojice najočakávanejších filmov roka (spolu s Guardians of the Galaxy a Hobbit: The Battle of The Five Armies). Zatiaľ čo prvý nesklamal, o Days of Future Past sa to povedať nedá. Nejde ani tak o príbeh, ktorý bol rovnako kvalitný ako v ostatných Marvelovkách, alebo o chýbajúcu akciu či efekty, dokonca aj škála hercov bola rozmanitejšia ako pierka páva. Mňa však zmrazil záver, ktorý dodal všetkých predchádzajúcim filmom zbytočnosť. Nuž, je neradno sa zahrávať s časovou líniou, pretože sa to všetko môže veľmi jednoducho pokaziť. Potešila však klasická potitulková scéna, ktorá (dúfam) odkazuje na X-Men: Apocalypse. Hugh Jackman - Logan/Wolverine /:/ James McAvoy - Charles Xavier/Professor X /:/ Michael Fassbender - Erik Lehnsherr/Magneto /:/ Jennifer Lawrence - Raven/Mystique /:/ Halle Berry - Storm /:/ Nicholas Hoult - Hank/Beast /:/ Ellen Page - Kitty Pryde /:/ Peter Dinklage - Dr. Bolivar Trask /:/ Shawn Ashmore - Bobby/Iceman /:/ Omar Sy - Bishop /:/ Evan Peters - Peter/Quicksilver /:/ Josh Helman - Maj. Bill Stryker /:/ Daniel Cudmore - Colossus /:/ Bingbing Fan - Blink /:/ Adan Canto - Sunspot /:/ Booboo Stewart - Warpath /:/ Ian McKellen - Erik Lehnsherr/Magneto /:/ Patrick Stewart - Charles Xavier/Professor X /:/ Famke Janssen - Jean Grey /:/ Mark Camacho - President Nixon ()

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama