Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 388)

SvobiQ 

všechny recenze uživatele

Epi,epi,epický moment mého života. Ne jen skvělé herecké výkony z níž za zmínku stojí hlavně James a Michael (no big thing), výborná akce, které je přehršle, výborné zakončení......ale co hlavně....dává to smysl...nejlepší Bryenova X-menovka a nejlepší X-menovka vůbec :) ()

cici24 

všechny recenze uživatele

Nastup byl famozni, postapokalypticke krajiny mam rad a epicke boje taky. Po presunu do minulosti to bylo take dobre, predstaveni Xaviera a vlastne opet Xaviera. Postupne to ale uvadalo a konec byl trochu eozpacity, co vlaste ted bude? Jinak dobry a Magneto je proste hoodne silny a tesim se take na Quicksilvera:D ()

iraven 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamán. Když to srovnám s předchozím dílem, který byl báječně hravý a aluzivní, je to slabé. Hvězdičku dostává Tyrion 70's style. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania na film vychádzali z reakcií ľudí okolo mňa. Úvodná akčná scéna mohla byť trochu lepšia, ale inak sa očakávania začali plniť celkom sľubne. Príchodom do minulosti do začalo byť všetko ešte zaujímavejšie, no čím to išlo ďalej tým to bolo horšie. Do prekazenej osudnej vraždy to bolo super, hlavne Flash vynikal. Škoda, že nedostal viac priestoru, aj keď je pravda, že je hodný celého filmu. Po tejto vražde, kedy Magneto začal byť zase zlý, to už bolo o čom? Zase o tom istom súperení, ktoré tu už bolo. Charlesova postava bola perfektná, len ten Magneto akosi zaostal. Ukázal sa iba pri invázii do robotov a keď si niesol štadión. Mimochodom, túto scénu považujem asi za najzbytočnejšiu vo filme, ale asi vystal rozpočet. Celkové pocity? Pri porovnaní s inými x-menmi to bolo podarené (First Class nerátam, lebo by išla ešte hviezdička dole), no pri celkovo pohľade to nebolo príliš ono. Po videní mi zostalo veľmi veľa otázok, a nie na všetky som našiel odpoveď. Ale druhým videním sa to možno všetko zmení, kto vie. 65% ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších X-menů, ovšem ani tak to není žádná výhra. Každý další a další díl má výrazně komerčnější a komerčnější příchuť, přičemž nikomu nevadí, že film už na nic moc nenavazuje; jen využívá známých postav k novým nelogickým příběhům, ale když to lidi chtěj.. ()

MAXIKILLER 

všechny recenze uživatele

Je to tak nějak schizofrenní film. Začátek skvělý, divák si užívá tu temnou depresivní budoucnost, ale střed filmu se táhne jako smrad ze septiku..příběhové rozplizlá a ani hereckými výkony nijak zajímavá část. Celkový pocit zachraňuje, až fenomenální závěr, to pro mě byla ryzí orgasmická záležitost, která mi to celé vynahradila..:) Kdyby tam nebyl Wolwerine,tak jenom za 3*, takhle celkově za 4* ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Pekné i ked už je to dosť dokola to isté a to ešte chystajú aj viac dielov.Pomaly to bude nie tv,ale kino seriál.Peniaze však bolo cítiť a Bryan Singer to zvláda. ()

Ezee 

všechny recenze uživatele

Osobně moc nechápu tak vysoká hodnocení, jelikož spolu s Wolverinem (2013) nejslabší díl celé X-Men ságy. Vyjma skvělé Quiksilverovi scény průměr. ()

Mery235 

všechny recenze uživatele

..nuz, este sa mi nestalo, aby som bola v kine na niecom dvakrat... ale musela som... bolo to uplne paradne, uzasne, akcne, zasmiala som sa, zabavila sa s kamosmi na hlaskach, komentovali sme rozne blbosti, ktore pritiahli nasu pozornost... neskutocne som si to uzila :) ... uputali ma herecke vykony - musim uznat, ze James McAvoy bol neskutocny, je vidno, ze to je jedinecny herec a este s tym svojim britskym prizvukom... uf, dostal ma na celej ciare ;) ...Wolverine ako vzdy coolovy pohodacik a Quicksilver bol hviezdou vecera, jeho scena stala za vsetky drobne, strasne sme sa nasmiali s kamoskou..na cele kino :P .... a ten soundtrack... joj... :) ...epicky film... ale musim sa priznat.... predtym som videla len First Class a nic ine :D ... na tento filmik som isla cisto len preto, ze sme spolocne isli do kina+to bolo na moje narodky, tak preco nie?? ...este ze som isla :) ... no a samozrejme... vsetky ostatne filmiky som si uz poctivo dopozerala.... =) ()

Sethiel 

všechny recenze uživatele

V první řadě, není to taková akční komiksová bomba, jak jsem čekal. Není to taková jízda, není to tak kůl, nemá to moc velký efekt. A proto tomu nemůžu odpustit, že to opět v mnoha a mnoha detailech vůbec nedává smysl a že to vykrádá zcela nepokrytě Terminátora, Matrix a Portal. ()

pavla.o 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to upřímně... Avengers, Iron Man... to všechno jsou dobrý filmy. Ale X-meni jsou prostě nejkvalitnější. Jsem strašně ráda, že jsme si dosytosti užili jak mutantů a akce, tak takovýho toho filozofickýho žvatlání. A samozřejmě že dali dost velkej prosto Mystique. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl...z dle mého názoru nejpovedenější komiksové filmové série. Až příliš moc filozofování, návrat až dokonce k vietnamskému syndromu 70.let mě prostě neoslovil. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Perfektná linka v budúcnosti, tam niet čo vytknúť, jedine málo času v nej :D Jediné, čo ma trochu mätie je, že tá budúcnosť, ktorú si viem predstaviť tak okolo roku 2123 najskôr, aby sedel vek hlavných postáv, sa odohráva už v roku 2023, čo bude ani nie o 10 rokov od teraz :D ale inak prvotriedna práca, postavy, zápletka, dráma, emócie (takmer mi vyhŕkli slzy pri scéne ako Magneto zabetónoval vchod), avšak keď sa posunieme trochu späť do minulosti, nerád to síce hovorím, ale trochu to škrípe. Od séra, ktorý potláča mutantské schopnosti (to bola celá jedna téma napr. aj v The Last Stand, možno nie úplne, ale je to trochu veľa), cez linku Magneta, nemám na mysli to ako znova (tak ako aj vo First Class) zapájajú historické udalosti do konania postáv, tu konkrétne zabitie Kennedyho, to bolo fakt super, aj to väzenie a Pietro Maximoff ϋber-super-cooooool postava a scéna ako má sluchátka a "hrá sa s časom" a ľuďmi a vecami naokolo, asi najlepšia scéna filmu, mám na mysli skôr vnútornú motiváciu postáv a ich prerod, hlavne Erik Lehnsherr je veľmi zvláštne rozohraný, ten jeho prerod najprv z úhlavného nepriateľa na najlepšieho priateľa (uverenie zo strany ostatných) a potom späť, jeho úmysel zabiť Raven, veď to ide úplne proti všetkému, čo hovoril a pre čo bojoval a bojuje: Za Mutantov ! Proti Ľudom ! Proste bez mozgu celá jeho motivácia. Profesor X je na tom lepšie, ale aj tak tomu čosi chýba na také finále, ako je to v budúcnosti. A Logan hold už nie je ten starý/mladý dobrý Wolverine. Určitý prerod sa dá chápať, ale už proste nemá tú animálnu silu, či zúrivosť (ani to v ňom nie je cítiť, čo by malo) ako za mladi. No ale aj napriek tomu je to skvelý film z vynikajúcou mutant-vložkou (Quicksilver) a vygradovaným emociónálnym finále v "blízkej Budúcnosti", len naozaj škoda, že tá minulosť nebola rozpracovaná ešte lepšie. Tá chémia medzi Charlesom a Ericom sa vytratila, avšak potitulková scéna poriadne navnadila na naj-ϋber-super-mega starého a silného Mutanta, s ktorým sa X-meni kedy stretnú. Looking forward a videno v kine 2-krát (akurát nie v 3D, u nás sa proste rozhodli, že v 3D to s titulkami dávať nebudú a dabing som riskovať nechcel).95% "What´s the last thing you remember ?" ()

neo177 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí na rozmedzí dvoch fandomov. Toho pôvodného (Stewart, Berry, McKellen) a toho reštartového (Fassbender, McAvoy). Bryan Singer zvolil cestu, ktorá podľa mňa uspokojí oba tábory. Dúfajme, že aspoň takto dopadnú nové Star Wars. Jeho návrat je asi to najlepšie, čo mohlo túto sériu postretnúť. Singer popísal DOFP ako Xmen verziu Avengerov. Podľa mňa sa mýlil, Avengeri vyzerajú ako chudobní príbuzní... Čo sa týka deja, pekne vyvážený, postavy sa príjemne vyvíjajú a divak nie je zmätený tým, čo sa deje na plátne. Zdá sa, že tento raz si scenárista s režisérom udržali všetky myšlienky po kope a film tak netrpí tým, čím trpel First Class. Pre niektorých bolo určite prekvapenie, prečo Professor X je živý a zdravý. Väčšinou to však boli ľudia, ktorí nevideli potitulkovú scénu v X3: Last Stand :) ()

Stellbory 

všechny recenze uživatele

Budu opakovat svá první slova po shlédnutí traileru... EPIC! Nejenže jsem měl možnost se podívat na další X-meny (Obviously) ale měl jsem i možnost vidět snad nejlepší počin této bandy od uvedení do kin. Ano, předchozí díly byly taky skvělé ovšem já jako milovník cestování v čase a náhledů do budoucnosti jsem si liboval ještě více než dříve. Epický obrazový zážitek podtrhával i epický soundtrack. Přál bych si aby herci z X-menů nikdy nezestárli, jelikož by mohli točit dál své role snad už jen s progresem v hereckých výkonech až do nekonečna. Před nedávnem jsem i četl že se Hugh Jackman cítí v roli Wolverina nejlépe od první role, což samo o sobě také něco vypovídá. Mile potěšila i role Traska pro Petera Dinklage i přes to že dle mého názoru neměla tak podstatné využití a měl být větším záporakem. V každém případě skvělý filmový počin a... Magneto for the win! ()

KastorPollux 

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdu z nostalgie, jinak je to pro mě obrovské zklamání. Trikově mazec, myšlenka taky..ale celkově mi to přišlo dost ubohý...napadá mě k tomu jediný komentář: "A dáááál...?" ()

WAGHiSS 

všechny recenze uživatele

Ukecanost nikoho nesere, pomrkávání v každé sekvenci potěší, masakr a nahlodání amerikanistických finále překvapí, finální mindfuck sundal!!! Hlavně už jsme si vysvětlili, jak to všechno bude. Na "pouhou doplňovačku" parádní výsledek! ()

andrea181 

všechny recenze uživatele

V kině naprosto užasný zážitek, nemusím Fantasy / Sci-Fi filmy, ale tohle je vážně Bomba...! dokonce jsem se na to podívala znova ... :) jednoznačně 5* ! A asi se mi trochu změnil pohled na fantasy filmy :) ()

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama