Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 388)

TD. 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý film ze světa X-Menů a další dílek do skládačky příběhu. Film byl skvělý, není asi nic, co bych mu vytknul ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Jsme stejní, ty a já... Oba máme tuhý kořínek." Wolverine cestuje časem, kde bojuje po boku mladého Magneta a Charlese. Příběhově to skáčeme mezi miností a budoucností, ale nejvíce děje se odehrává v minulosti. Uvidíme tady snad všechny herce, kteří se objevili v jakémkoliv filmu o X-menech od roku 20002014. Nejvíce mne bavil Wolverine. "Tys byl zm*d už za mlada!" A mladej Magneto. Když jde jeden proti druhému. "Ty že máš tuhý kořínek?" B E S T ! Pak se mi hodně líbila pomalá rychlo-scéna s marvelovským Flashem. Dokonalá podívaná ve všech směrech. Bryan Singer tady navíc zodpověděl otázky, které jsem si u předešlých dílů kladl. Všechno do sebe skvěle zapadlo a svět byl znovu zachráněn. - 100%. ()

minno 

všechny recenze uživatele

Opäť raz vynikajúci Fassbender s McAvoyom, ktorému slušne sekunduje Hugh. Days of Future Past ma bavil, tempo filmu bolo na začiatku svižné a dokonca ani cestovanie v čase mi až tak nevadilo. Keď si odmyslíme pár nezrovnalostí s minulými dielami, tak sa budete príjemne baviť. Pre mňa ale zatiaľ druhá a tretia časť stále najlepšie časti série. Každopádne Singer opäť ukázal že mu to v komiksovkách svedčí. Potitulková scéna ma príliš nenavnadila, tak som sám zvedavý ako dopadne ďalšie pokračovanie. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně dobré jako First class. Singer se opravdu vrátil ve skvělé formě. Ze začátku bych trochu zkritizoval poměrně velký počet nelogičností, jmenovitě to, že Wolverine má zase adamantiové drápy, Magneto zpátky svou starou sílu a Proffesor X žije. Tvůrci sice nabízejí vysvětlení v různých rozhovorech a podobně, ale aby to vysvětlili ve filmu to ne. Zpátky, ale k chválení, jelikož je opravdu co. SKvelé obsazení je zpět, Jackman ukazuje, že si s Fassbenderem a McAcoyem herecky rozumí stejně jako s jejich předchůdci. Film je poměrně osudový a příběh a dialogy velmi dobré. Před pětí lety v kině se mi moc nepozdávalo finale, ale musím říct, že špatné opravdu není. Vrcholem filmu je ale určite scéna s Quicksilverem, který je fakt šíleně cool. 87% ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Už se ani nesnažím chápat všechny ty X meny nějak chronologicky, či co. Proto je lepší, když tam není moc prolínaček. To u tohodle filmu docela jde. Jo to prostě taková milá podívaná, asi, jako většina podobných filmů by bylo lepší vidět to v kíně, ale kvůli tomu tam nepůjdu. ()

Johny203 

všechny recenze uživatele

Stále skvelé ale niečo tomu chýba. Žeby Vaughn ako režisér? Ale ten nám ukázal pri, jeho prvom pokračovaní, Kingsman: Zlatý kruh, že ani on sa nedokáže vyrovnať sebe samému. Pekné retro a skvelá scéna s Quicksilverom. ()

opatstviolov 

všechny recenze uživatele

Scény z minulosti byli většinou v pohodě, ale ty z budoucnosti byli katastrofální. Zajímavý koncept, který šel ale udělat mnohem lépe. 5/10 ()

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama