Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (215)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vysněný projekt mistra osobitého řemesla konečně ožívá v čarokrásném svěžím pojetí jednoho z nejklasičtějších pohádkových příběhů a já jásám, jak geniálně del Torro látku pojal a jak procíteně nám ji dokázal naservírovat. Takhle se dělá animák pro celou rodinu. Dětsky hravý, pro ostřílenějšího diváka v jistých momentech i slušně temný. A tam, kde je to patřičné, hluboce dojímavý. Bude těžké sestavovat letošní top trojku, protože jsem už příliš nepočítal se situací, kdy těsně před koncem přiletí tak precizní dílko. [viděno na Netflixu 19.12.2022] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Guillerma del Tora a aj keď ma príbeh Pinocchia moc nebaví (predošlý film od Zemeckisa bol celkom slabý), tato Guillermová drsnejšia verzia mi prišla zaujímavejšia. Animácia nie je síce môj šálok kávy, ale da sa na to zvyknúť. Nemám moc rád ani muzikály, takže týmto si ma tiež film nezískal, no musím uznať, že je to pekne natočené, so sympatickými postavami a dobrou hudbou. Cely film by som hodnotil asi za tri hviezdičky, no záver je pekný a dojímavý, tomu by som dal za päť. Takže s prižmúrenými očami na to, že som sa vyložene nenudil, napriek muzikálovému podaniu, slabšie štyri dám. 75% - 4* ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá film, který je dělaný od srdce a ne jen pro peníze.  Guillermo del Toro dostal možnost odvyprávět slavný příběh, a chopil se toho svou jedinečnou vizí a stylizací. Samotný film není na první pohled "líbivý a krásný" jako jiné animáky, ale o to více je z něho cítit autorství, vize a srdce. Osobně se mi vizuální stránka moc líbila a sedla mi k této temnější a realističtější verzi. Hodně kvituji, že se del Toro rozhodl pro dospělejší přístup a reálné zasazení příběhu do skutečného světa. O to více fungují konkrétní scény a jisté myšlenky, jenž nám del Toro předkládá. O tom jak důležité si vážit života, přijmout ztrátu, dělat nesobecké činy, nebo pochopit, že jsou věci, které ve svém životě nemůžeme nikdy změnit atd. Film má parádní tempo, jednotlivé scény na sebe navazují moc hezky, a nikdy jsem neměl pocit, že bych se nudil. Hodně moc se mi líbil silný začátek, který je dojemný a působivý. Pinocchio Guillerma del Tora je nádherný film, který mohu jen doporučit a navíc má nádhernou hudbu. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Pinocchio + del Toro + stop motion animácia, kombinácia z ktorej muselo vzniknúť niečo skvelé, a tak sa aj stalo. Nie je to len obyčajná a zbytočná prerábka tohto známeho príbehu, ale je to podmanivá a vizuálne krásna vízia jedného zručného tvorcu, ktorý do toho dal kus seba. Postavy na čele s dreveným chlapcom ma veľmi bavili, nie všetky sú síce viacrozmerné, ale tie najdôležitejšie z nich si prejdú potrebným vývojom. Del Toro sa nebojí ani vziať na mušku silné témy, či už sa jedná o smrť, vojnu, fašizmus atď., avšak niektoré z nich len načne, ale ďalej ich nerozvíja, čo na jednej strane chápem, ale je to škoda. To však nemení nič na tom, že je to nádherný a oku lahodiaci animák so srdiečkom, ktorý si ma získal. 8,5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fašismus, válka, propaganda, křesťanství, ztráta, dospívání, smrt, problémy s otci... A přesto je to hlavně pro děcka. Vyspělé, stylové. Nejlepší verze klasiky. V první polovině. Není to však dotažené. Na to co vše se nakousne, se mnohé nechá v závěrečné třetině vyšumět. Každopádně zpracování a vizuální pojetí dechberoucí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Guillermo Del Toro konštatuje, že hoci je dej umiestnený do minulosti, má čo povedať aj v súčasnej dobe: „Stáva sa z toho film o bábke vo svete ľudí, ktorí nevedia, že sami sú bábkami. Ale oni nimi sú. Každý je tam bábkou. A toho, kto sa nespráva ako bábka, každý považuje za bábku.“ (Biopler)
  • Pinocchio v podaní Guillerma del Tora ukazuje, že veľký nos neoznačuje klamára, ale v tomto prípade označuje predovšetkým silný charakter. (Biopler)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama