Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 4
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 4

Recenze (1 506)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Avengers: Age of Ultron mě tak trochu zklamalo. Hned ze začátku se setkáme s mužem jménem Strucker v podání úžasného Thomase Kretschmana. Jeho charisma i samotná postava by si zasloužily o mnohem více prostoru, než jim Joss Whedon věnoval. Takto si ho užijeme snad ani ne deset minut a zdareec:) Nově se na scéně objevuje sourozenecké duo Scarlet Witch a Quicksilver. Jenže tento Pietro Maximoff a jeho ztvárnění Aaronem Taylorem-Johnsonem nemá ani zdaleka takovou dynamiku a charisma jako Evan Peters. Elizabeth Olsen je coby Scarlet výborná. Obsahově mi však toto pokračování přišlo o dost slabší, než první díl. Jasně, vizuál je vymazlený a CGI a zelené plátno se na nás kření snad z každého záběru a parta Avengerů funguje pořád stejně skvěle. Trochu jsem si ale připadala mimo obraz, když se ukázalo, že Hawkeye má rodinný dům, ženu a děti:) A Tony Stark mi zde přišel jako vyměněný. Říkala jsem si, kam se poděl ten egomaniak s tím svým cynismem, ironickým smyslem pro humor a drsnými hláškami. Jakoby zde trochu zvážněl. Nějak jsem ho nepoznávala:) A scéna, kdy seká dřevo s Kapitánem America, stojí vážně za to:) Tito Avengeři mi přišli jaksi umírněnější. Možná tu jen chyběl perfektní (britský) záporák, jakým je Loki:) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojka Avengers řadu lidí zklamala nebo rovnou znechutila, mně asi pustili nějakou jinou verzi. Čekal jsem slabšího pohrobka jedničky, místo toho jsem ale dostal plně whedonovský upgrade, ve kterém je všechno, na co minule nebyl čas. Opět se sice nedějí záporácké zázraky a to samé platí pro tuctový vizuál, Joss ale úřaduje hlavně v rozdávání prostoru postavám, celkovém rozložení akce a dialogů a samozřejmě v servírování comicsových momentů, o kterých jste ani nevěděli, že je chcete vidět. Výsledkem je mohutná popcornová jízda, v níž osobní linky fungují stejně dobře jako akční veletoče (spíš lépe) a která vítaně uzavírá druhou fázi marveláckého vesmíru. V kontrastu k tomuhle finišování rozhodně zamrzí, kolik času musí Joss věnovat lákání na Infinity War a kolik ho naopak chybí dvojčatům, jejichž pohyb po šachovnici nemusel být tak zkratkovitý. Ve finále se ale všechno slije do svižného a emocionálně působivého koktejlu, který je možná složitý a chybí mu prvoplánově atraktivní lokace, jenže to už je holt daň jedenáctého filmu v sérii. Řadoví diváci tak asi budou chvílemi nepříjemně tápat. Pokud mám ale mluvit za sebe, užil jsem si to do od začátku do konce. Už aby tu byla druhá projekce! (9/10) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

OMNOHO lepšie ako preceňovaná, na druhý pokus už vlastne nepozerateľná jednotka. Tu sa z hláškujúcich figúrok stali funkčné postavy (ktoré občas výživne hláškujú) a príbeh je zmysluplný, zaujímavý, gradujúci a s výrazným zloduchom. Akcie je tak akurát a vo všetkých prípadoch s jasným významom a motiváciami, pričom nechýbajú haldy ikonických moneyshotov. Osobné línie vyvážené a presvedčivé. Finále, ktoré sa viac sústreďuje na záchranu civilistov (všetky palce hore!), je brilantne rytmizované, Whedon ma prvýkrát presvedčil, že je okrem písača hlášok aj dobrý režisér. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ten osobnější přístup mi hodně sednul. Víc, než jsem původně čekal. Vlastně, být ten film delší, aby mohly některé linky (wakanda, sourozenci, příprava cap vs. tony) lépe a důkladněji probrat, byl bych ještě veselejší. Co mě neohromilo byla akce, ta už - co si budem vykládat - asi nikdy neohromí. Alespoň ne u Marvelu. Jinak to bylo zábavné (obrovské kvantum hlášek) a relativně i celkem chytré (transformace shieldu do v podstatě humanitární záchranné organizace ... s badass vzducholoďma ... je skvělá věc). Zkrátka a dobře, mi tenhle komornější superhrdinskej flák s věčně uštěpačným záporákem (není to terno, není to Kingpin ani Loki ale v rámci MCU je hned za nima) sedl o chlup víc, jak jednička. (8/10) Otázka je, jestli to ale přece jenom není trochu málo .. na to, že mělo jít o jednu z největších událostí roku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Re-cyklace. Přestože by mělo jít o vrchol marvelovského snažení, působí to spíš jako povinnost. Žádné pořádné nápady ani snaha o originální sekvence, pouhé opakování známých motivů (zápletka) a okoukaných scén (akce). Vyjma úvodu v lese a slovního špičkování, které je opravdu excelentní (chvílemi je to až bravurní komedie) nemá ten film vůbec nic. Snad vyjma až podezřele lacině vyhlížejícího vizuálu, ale ona je celkově výprava v Age of Ultron taková chudá (postavy se de facto točí ve čtyřech lokacích). A Ultron? James Spader je fantastický, ale samotná postava nijak zajímavá. Prostě a dobře, druzí Avengers mají podobný problém, jako pokračování Transformers. Wow efekt se vyplácal prvním dílem a přišlo na řadu pouhé opakování již (navíc několikrát, vzhledem k sólovkám) vyřčeného. Je to škoda už pro skvěle sehrané herce. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (139)

  • Dablérky sa tak veľmi podobali na Scarlett Johansson (Black Widow), že si ich ľudia zo štábu aj herci často mýlili, vďaka čomu vzniklo mnoho nedorozumení. Napríklad aj Chris Evans (Captain America) sa priznal, že sa začal rozprávať so Scarlett a až po chvíli zistil, že to nie je ona. (krasomama)
  • Black Widow (Scarlet Johansson) ve filmu osedlává motocykl Harley-Davidson LiveWire, první elektrickou motorku od této značky. Jde o předváděcí prototyp určený pro výzkum zájmu veřejnosti o elektromotocykly v USA, Kanadě a Evropě. (Saur.us)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama