Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 3
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 3

Recenze (1 506)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joss Whedon / Komiksové predlohy: Stan Lee, Jack Kirby | Hudba: Brian Tyler, Danny Elfman | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 279,9 miliónov $ | Tržby: 1,398 miliárd $ | Ocenenia: - || Je veľmi ťažké objektívne ohodnotiť film, kde je z fleku niekoľko vašich obľúbených postáv, ale ich charaktery fungujú menej, než obvykle. Môže za to scenár, ktorý sa oproti predchádzajúcim Marvelovkám tvári o dosť vážnejšie, no onú osudovodť samostný príbeh neobhajuje. Tak sa z toho v kombinácií s Whedonovou réžiou stáva krčovitá, nasilu nové postavy pretláčajúca motanica, kde vzhľadom k počtu oných postáv sa nemá šancu poriadne predsdiť ani jedna z nich. Tie staré sú pribrzdené, a tie nové nerozvinuté. Vek Ultrona neni zlý film: má plno vydarených vtipov (hlavne párty u Starka nemá chybu), dobrú základnú myšlienku (boj proti umelej inteligencií) a skvelých hercov, ktorý ten bordel krvopotne nesú na pleciach. Nie je to však film, ktorý to mohol byť, a hlavne, nie je to Avengers 1, ktorý mal Lokiho - premysleného, dopredu vystavaného a geniálne zahraného záporáka. Do doby, kým bude vo filmoch rásť počet digitálnych postáv, bude ekvivalentne klesať i kvalita filmov - stratia totiž faktor ľuďskosti - a to je predsa to, čo máme radi najviac... Ps: prvá potitulková scéna je, na tú druhú nečakajte, nedočkáte sa ;) 75% | CineStar Černý Most, Praha, 28.4.2015 | ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Furt to samé dokola. Tady bohužel navíc chybí soudržnost a dynamika jedničky. Ve vší té komiksácké klišovitosti tedy zbyly jen skvěle rozehrané postavy a bistrý důraz na vedlejší, ne tak silné a přesto velmi zajímavé hráče (Hawkeye, Widow). To laškování s Hulkem si sice mohli tvůrci odpustit, stejně tak lacinou akci "jen aby byla", ale plynule digitální celky jsou cool ne že ne, i když z toho pomrkává spíše Zack Snyder se svými zoomovačkami. Whedon nicméně nepředvedl nic revolučního, jen zkasíruje těžké prachy, protože dělá to co funguje nevíc. Od všeho něco, tedy neurazí se nikdo a nažerou se všichni. Jsem zvědav kolik desítek komiksů s identickou dějovou narací/kostrou budou muset hollywoodští tvůrci udělat, než to diváky trkne, že je to všechno na jedno brdo ? Pak bude muset opět nastoupit tvůrce jako je Nolan a přepsat dějiny. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Až jednou tenhle obří balík komiksových adaptací od Marvela skončí, bude žánr natolik vyčerpaný, že ještě dlouho let poté po něm nikdo neštěkne. Už teď je jistá vyčpělost cítit - někdo starý odchází, někdo nový přichází, nový záporák, větší záporák, vyšší smysl, hlubší smysl, a tak dále, a tak dále. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jaké trailery, takový film. Přeplácaný digifest, ve kterém je víc postav než na orloji (nebo spíš na dvou orlojích), je vlastně klasickou nastavovanou kaší po výborné jedničce. Áno, Whedon pořád umí pracovat s dialogovým humorem, občas přijít s nějakým tím vtípkem a má k sobě šestici cool, jasně vyprofilovaných postav, s nimiž prostě chcete vidět další filmy a zajímají vás jejich další osudy, pohnutky, trable. Chemie mezi nimi pořád funguje, jejich dobrodružství je ale naprosto generické a nezajímavé jak zápletkou, tak záporákem a i audiovizuálním pojetím, které bych charakterizoval jako... no, tak nějak šedivě vyblité. Většina scén by mě bavila asi víc na papíře než ve výsledném filmu (třeba Hulk vs. Hulkbuster), protože gradace Whedonovi tentokrát nefunguje a Avengers 2 tak trpí klasickými neduhy sequelů, kde musí být všeho víc a nutně větší. Vlastně mi druzí Avengers evokovali sequely Transformerů - akorát na Avengers dělá šikovnější, snaživější a vynalézavější tvůrce, co má pod palcem tým mnohem zábavnějších superhrdinů. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Dospělejší (chceš-li) temnější pokračování prvního dílu. Tedy nesoucí se v podobném duchu jako druhý Capitain America, nebo ještě lépe třetí Iron Man. Jenomže Avengeři už nezpůsobují onen "boom" efekt. Možná je to navýšením počtu výrazných postav, možná už po prvním díle zkrátka víme, co čekat a chtělo by to nový pohled na věc. Každopádně se opět vyplatí do kina zajít a investovat do co největšího plátna. Marvelu se za pomoci sólo filmů jednotlivých hrdinů docela dobře daří skládat onu mozaiku, která pravděpodobně vyvrcholí v následujícím díle. Já osobně bych se nezlobil, kdyby si vzal další Avengery na triko třeba takový Shane Black - 75%. 3D opět neoslnilo a působí zbytečně. PS: české škodovky v takovém filmu cením ! :) ()

Galerie (201)

Zajímavosti (139)

  • Natáčelo se od 11. února do 6. srpna 2014 v Anglii, Jižní Korei, Itálii, Jižní Africe a Bangladéši. (Haretix)
  • V záběrech ze Sokovie se objevuje slavná fontána Sebilj, která se nachází na Baščaršijském náměstí v Sarajevu. Byla postavena podle návrhu českého architekta Alexandra Vítka. (Dejna2)
  • Scéna, v níž se členové Avengers pokoušejí zvednout Thorovo (Chris Hemsworth) kladivo, je v jedné věci mylná. Když se Tony Stark (Robert Downey Jr.) zeptá Thora jestli se, když se mu podaří kladivo uzvednout, stane králem Asgardu, Thor mu odpoví kladně. Thor ale králem Asgardu není, tím je Odin (Anthony Hopkins). Tony by tak převzal jen Thorovu moc. (Mr.Baboon)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama