Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 4
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (139)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 250 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Maska Jamese Rhodese (Don Cheadle) byla v roce 2023 vydražena za 39 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 459 milionů dolarů, součet těch celosvětových 1405 mil. (NIRO)
  • Sokovia, stejně jako Wakanda, jsou fiktivní neexistující státy. Jelikož měla být Sokovia (a její hlavní město Novi Grad) situována na Balkán, tvůrci našli místo pro její realizaci o kousek vedle, v italském Údolí Aosty. (Robbi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. dubna 2015 v Los Angeles. (Varan)
  • Na začátku, když Avengers jedou v automobilech a bojují s nepřáteli, přeskakují protitankovou překážku nazývanou rozsocháč. Jedná se o vynález z Československa, používaný v linii opevnění na hranicích. (ledofredo)
  • Film si vypůjčil název Age of Ultron od stejnojmenného komiksu, který však pojednává o cestování časem. (Ratemus)
  • Ultron (James Spader) ve filmu posílí své tělo pomocí vibrania. V předloze má však robotické tělo z nezničitelného adamantia... které se ve filmové podobě může z důvodu vlastnictví práv vyskytovat pouze ve světě X-Men. (Ratemus)
  • Kdy Tony Stark (Robert Downey Jr.) vejde do stodoly, aby opravil traktor, řekne "Hello, dear", což v překladu znamená "Ahoj, drahá". Značka traktoru je ale John Deere, tudíž vzniká slovní hříčka díky stejné anglické výslovnosti slov "dear" a "Deere". (Miro_CZ)
  • Black Widow (Scarlet Johansson) ve filmu osedlává motocykl Harley-Davidson LiveWire, první elektrickou motorku od této značky. Jde o předváděcí prototyp určený pro výzkum zájmu veřejnosti o elektromotocykly v USA, Kanadě a Evropě. (Saur.us)
  • Když Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) očaruje Captaina Americu (Chris Evans), ten se v duchu přenese na taneční parket, kde hraje kapela, která si říká The Roy Thomas Players. Název je odkazem na komiksového tvůrce Roye Thomase, který pomáhal vytvářet postavy jako Vision, Ultron, Yellowjacket či Adam Warlock. (Charpy)
  • Hi-tech vychytávka, kdy Captain America (Chris Evans) používá magnety na předloktí k práci se štítem, vychází z původního komiksu. Samozřejmě, že upgrade nemá na svědomí nikdo jiný než Tony Stark (Robert Downey Jr.). (Charpy)
  • V záběrech ze Sokovie se objevuje slavná fontána Sebilj, která se nachází na Baščaršijském náměstí v Sarajevu. Byla postavena podle návrhu českého architekta Alexandra Vítka. (Dejna2)
  • Ve scéně s dětmi Hawkeye (Jeremy Renner), je možné vidět, že si jeho syn čte oblíbenou dětskou knihu "Deník malého poseroutky". (Dracconnis)
  • Paul Bettany (Vision) namluvil  mimo také hlas počítačového systému J.A.R.V.I.S., s nímž jsme se setkali ve všech předchozích dílech sérií Iron Man a Avengers. (ČSFD)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama