Reklama

Reklama

Souboj u Blood Creeku

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Duel at Blood Creek
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Akční / Historický
Velká Británie, 2010, 14 min

Obsahy(1)

Snímek se odehrává ve viktoriánské Anglii, kde se za úsvitu sejdou protivníci urovnat své spory v duelu. Budete ale svědky, jak se taková "běžná" záležitost může nečekaně zvrtnout. (Hermi14)

Recenze (36)

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělé pointy bylo by to maximálně za 2 hvězdy. Ten ukecaný začátek pár suchých anglických vtípků nezachrání, přijde chvíle akce, kterou musím pochválit, a pak už ta zmiňovaná pointa. Měl bych dát 3 hvězdy, ale protože jde o amatérský film, což mě vzhledem k technickým kvalitám udivuje dávám 4. ()

burg 

všechny recenze uživatele

S takovou se divím, že se angláni nerozsekali (nerozstříleli) už dávno před tím, než byly vynalezeny mobily. Nebo že by to bylo všechno trochu jinak? BTW: Vím, že je to krátkometrážní film, kde se počítá každá koruna. Jen je škoda, že hercům nezaplatili za jednu, dvě hodiny šermu. Dělat tam kolečka (sek zleva střídá sek zprava) je děsivý. Což ovšem nijak nesráží tohle geniální dílko. Právě možná naopak. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Komedie o jednom duelu, která vůbec není vtipná, což je docela smutné. Nejvtipnější je scéna v závěru, kdy to celé dostane trochu jiný smysl, ale na druhou stranu ani tady jsem se nijak nezasmál, ale spíše zívnul. Škoda, ale na duelech mi vlastně nikdy nepřišlo nic zajímavého. Pokud tedy nejsou ve westernu, což v tomhle případě neplatí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* kde jsou ty doby, kdy divák poznal na první pohled rozdíl mezi amatérským a normálním filmem. Je vidět, že filmová zručnost se dostala i do tohoto amatérského kraťasu. Má nápad, typický anglický humor i herecký projev neurazí. Bohužel na vyšší známku by to mělo mít pořádnou pointu, přesto aspoň 3 hvězdičky za snahu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi velmi líto, pánové, ale oba si budete muset najít jiné místo, kde se necháte zabít." Čtyři duely ve stejný čas na stejném místě jsou poněkud prekérní situací, ale u Blood Creeku se s tím vypořádali s anglickým šarmem. Tady už totiž nejde o to, kdo koho urazil, okradl nebo mu osouložil manželku, ale o to, kdo se komu postavil do cesty, kdo na koho zbyl a kdo uplatil sekundanta. Já se přitom bavil velmi slušně. ()

Zajímavosti (1)

  • Představitel britského důstojníka je v průběhu děje zraněn a teče mu krev z nosu. Když se chce pomstít a přitom po něm vystřelí, je možné si všimnout, že po krvi už není ani památky, přičemž se sám nepokusil si ji setřít. (bejkovec)

Reklama

Reklama