Reklama

Reklama

Láska nikdy neumírá

(divadelní záznam)
  • USA Love Never Dies
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Pokračování legendárního muzikálu Fantom opery Andrewa Lloyda Webbera. Záznam představení v Regent Theatre v Melbourne z r. 2011. Na pokračování svého proslulého muzikálu Fantom opery se Andrew Lloyd Webber rozhodl pracovat už v roce 1990. Téma v něm zrálo dlouhých sedmnáct let – a muzikál Love Never Dies – Láska nikdy neumírá – pak vznikl během dvou let. S texty Glenna Slatera a Charlese Harta se diváci poprvé setkali na londýnské premiéře v březnu 2010 a v hlavních rolích se představili nejúspěšnější a nejoblíbenější interpreti Fantoma opery (na obrazovkách ČT art jsme je ostatně v koncertním provedení měli možnost vidět i my) Ramin Karimloo a Sierra Boggessová.

Příběh, odehrávající se v New Yorku roku 1907, pokračuje v rozvíjení milostného trojúhelníku mezi Christine, jejím mužem Raoulem a Fantomem, jenž není mrtvý, jak všichni předpokládali, ale stal se úspěšným divadelním impresáriem. Jde tu ovšem hlavně o dítě, desetiletého Gustava, chlapce s výjimečným hudebním talentem, který má i přes svůj útlý věk uhrančivé melodie, přesně jako kdysi dávno jeho otec... Ale kdo jím vlastně je? Záznam představení byl pořízen v australském Melbourne, kde se muzikál začal hrát už rok po anglické premiéře. V hlavních rolích se objevili Ben Lewis a Anna O'Byrneová. Na australském provedení je kromě četných režijních změn mimořádná také velmi originální scénografie, kterou se Webber později marně snažil prosadit pro plánovanou broadwayskou inscenaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

artemis2 

všechny recenze uživatele

Fantóm opery nepotrebuje pokračovanie a rozhodne nie takéto. Hudba bola naozaj úžasná, tej nemôžem vytknúť ani slovo a naozaj som si ju užívala. Aj predstavitelia Fantóma a Christine spievali krásne, i keď o ich herectve radšej pomlčím, ale dej a celkové spracovanie je problém. Príliš tlačí na pílu, všetko mi to príde robené strašne nasilu a nemá to tú správnu atmosféru a emócie. Ako bolo už spomenuté, keby to bol samostatný muzikál, bolo by to trochu iné kafe, ale na pokračovanie Fantóma opery to nemá. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na pokračovanie Fantóma opery som bol veľmi zvedavý a odkladal som ho s obavami, ako môže dopadnúť pokračovanie geniálneho diela. Príbeh je naozaj na pováženie, ale nadviazať na poctivo ukončený príbeh by inak nebolo možné. Škoda tiež toho umiestnenia príbehu do obludária a cirkusu so zvláštnymi postavami. Hudba a spev tieto rozpačité momenty čiastočne vynahrádza a k dokonalosti by to možno dotiahlo originálne obsadenie, hlavne Sierra Boggess. Chlapec bol ok, najviac ma zaujal duet matky so synom Nehľadaj lásku očami. Kráska v plavkách nebola ani krásna ani dobrá herečka, snáď sa raz objaví iný záznam muzikálu, ktorý si rád pozriem. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nejlepší píseň z muzikálu je Learn to Be Lonely… a to ani není z toho muzikálu... takže ji neuslyšíte :) Je z filmové verze původního Fantoma. Pak ještě The Heart is Slow to Learn… která také není z toho muzikálu, tak ji neuslyšíte :) Je ze zamýšleného pokračování v roce 1998 ji nazpívala Kiri Te Kanawa. V tomto muzikálu se objeví jako titulní Love Never Dies. Tak snad aspoň 'Til I Hear You Sing mě zaujala a je z tohohle muzikálu... který nemusel vůbec vzniknout. (I Webberův kocour, nebo spíš kotě, se snažilo, v úctě k muzikálu Kočky… a celý muzikál smazalo z digitálního piana, Webber tak musel ve znovu rekonstruovat.) ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Takové prznění klasiky.....to, že tomu dávám 4* neznamená, že jsem byla nadšená. 2* za hudbu, která je úchvatná, písně "Till I hear you sing", "Beneath a monless sky", "The Beauty Underneath" a "Love never dies" jsou dokonalé (ne tak jako Music of the night ale i přesto...)a další 2* za Bena Lewise, který se jako Fantom a jako jediný opravdu snažil hrát a zpíval ze všech nejlépe. Jinak...kdyby to bylo nezávisle na originálu Fantoma opery, bylo by to vynikajicí, s výběrem jiných herců ale takhle...nejhorší na tom je příběh, námět, ta miluje toho, ten zas jí, ta zase toho....a nakonec pif paf a hlavní hrdinka umírá...no konec....o ostatních hereckých výkonech škoda mluvit, ti se "tak snažili" až to bylo otravné...co vyzdvihnu je příchod Fantoma ke Christine a jejich duet ( i když to jejich "again than again" je trochu mimo), jeho sólo hned na začátku, impozatní představení k písni The Beauty Underneath" ,Christinino sólo k písni "Love never dies". a společný duet Fantoma a Raula... jinak ten malej prdola (fantomův syn) byl nevýrazný a Fantom jako táta..to mě radši zabte..Christine pořád neví koho si vybrat, a když se konečně rozhodne (ano je to Fantom, nečekaně..to se nemohla rozhodnout hned na začátku?) tak umře...ironie osudu... a postava Raula je nesympatická až napůdu (stejně jsem ho nesnášela už předtím)....už to prostě nemá to kouzlo, není to ono srhnuto a podtrženo: námět otřesný, herecké výkony slabé (Výjimka Ben Lewis) zpěv občas trhá uši (Zvláště pak u Meg), nesmyslné dialogy (za co se Fantom Christine omlouvá, jsem nepochopila)......ono to nebylo špatné, jako samostatný nezávislý muzikál by to mohlo být i výborné ale nemůžu pominout fakt, že to mělo být "pokračování" Fantoma opery a vzhledem k této skutečnosti to nedopadlo dobře, možná na druhé třetí..několikeré shlédnutí změním názor..kdo ví..protentokrát 50% ps. nemusíte umět anglicky ani nepotřebujete titulky, abyste pochopili, o co tam jde... ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu dala tři hvězdičky, ale pak mi došlo že vlastně není za co. Ano, hudba je krásná (ačkoliv tady tak vyzdvihovaná The Beauty Underneath už je na můj vkus až moc daleko od Fantoma, někdo tu hezky napsal, že je to příšerně kabaretní) Nelíbilo se mi ani australské obsazení, ale myslím, že ani moje milovaná dvojice Ramin a Sierra by tenhle paskvil nezachránili. Protože narozdíl od ostatních mi nepřijde, že by to fungovalo líp jako samostatný muzikál a nedokážu to ani vnímat jinak, než jako pokračování POTO. !!! SPOILERY Znovusetkání neni špatný motiv, vůbec. I bych přežila, že si Christine nakonec vybere Erika. Ale proboha! Raul alkoholikem?! Gustav?! WHAT THE HELL?! To se jako stalo jak? Fantom najednou vůbec neni zlej, ale ani trochu svůdnej, s Raulem si nakonec skoro padnou do náruče, Meg Giry jako zoufalka snažící se dostat Erikovi do kalhot... Při závěrečné scéně už jsem jen seděla plná zoufalství nad tím, jak může někdo, kdo vytvoří takové veledílo, vytvořit následně tak hnusný paskvil (tohle je jak děj z nejhorší latinsko-americké telenovely). Dávám dvě. A vlastně pořád úplně nevím za co. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného muzikálu A.L.Webbera "The Phantom of the Opera" - zůstává dokonalá hudba, děj je jak vystřižený z mexické telenovely (ale ostatně i původní Fantom není úplně vrchol kreativity a napínavosti) a v tomto případě (záznam australské inscenace) se k tomu přidává kýčovitá přeplácaná výprava a průměrní herci, kteří nadpůrměrně zpívají. V celé té pompéznosti, hudební i scénické se ztrácí to hlavní - herectví a emoce a je to jaksi utopené a pro běžného diváka to bude nudná podívaná. Muzikál je to po hudební stránce dokonalý, místy pro mě povedenější než původní Fantom, ale jelikož mám také srovnání s londýnským nastudování, kde herci byli o třídu lepší, tak nemůžu hodnotit příliš vysoko. Každopádně je škoda, že tento muzikál ve světě neuspěl, zasloužil si leší osud... ()

malypivo 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tento muzikál s Fantomem Opery je jako srovnávat Frisco s českými pivy. Navíc závěr muzikálu je hloupý... Ale jinak hudba A. L. Webbera skvělá. Jen nechápu, proč po veleúspěšném 25. výročním představení Fantoma nebylo natočeno Love Never Dies se Sierrou a Raminem... ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že je tenhle "film" červený, docela jsem se bála, že mi asi něco ušlo. Ale když si tak pročítám komentáře, zas tak mimo nejsem. Hudba byla nádherná, s texty už jsem měla docela problém, o něco hůř jsem snášela herecké projevy a kvůli příběhu jsem Love Never Dies málem ani nedokoukala. Některé momenty mi přišly opravdu zoufale trapné už v základu, takže ani jiné herecké obsazení by je nezachránilo. 3 hvězdičky dávám za hudbu a taky trochu z nostalgie, Erik je Erik. ()

l.enik.c

všechny recenze uživatele

Ne, toto by bylo špatné i jako samostatný příběh, natožpak jako pokračování geniálního Fantoma opery. Jak podotkla moje mamka, asi už Weber trochu senilní či co. Ne, opravdu, hudba krásná, ale děj je šílený paskvil a jako fanynka Fantoma toto prostě nemůžu překousnout a raději se budu tvářit, jako by toto vůbec nevzniklo a chci zapomenout. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Stále fascinující hudba a výkony, ale Phantom of the Opera je jenom jeden (aneb dvakrát do stejné řeky...). Anna O´Byrne (Christine) a Sharon Millerchip (Meg) hrály předtím tyto role i v melbournském provedení Fantóma opery. Vedle F. Forsytha byly hlavními scénáristy Ben Elton a samotný A. L. Webber ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Je v jistém směru legrační, minimálně mě ten fakt nepřestává bavit, že A.L. Webber jde a natočí sequel k POTO fanfiction rázu. Jsem přesvědčená, že tak učinil nikoli s vidinou balíku peněz, povězme si to upřímně, on prostě potřeboval ukojit v sobě tu rozjitřenou fanynku. Přece každá si přála, aby Christine skončila v těsném náručí zahrnuta vášnivými polibky Erika, ne? Nepochybně. Webberovi je vytýkáno, že z legendy tvoří pouhou frašku, ale považte, kdo jiný by se mohl zhostit této frašky s tvůrčí genialitou sobě vlastní než právě on? Děj je částečně inspirovaný knihou Fantom Manhattanu od Forsytha (kteroužto jsem nečetla, ale v rámci spravedlivého hodnocení bych měla), film se pyšní pestrými kostýmy a kulisami, načančanou velkolepou výpravu, a mě napadá, že Webber bude pravděpodobně ve svém perfekcionismu směle konkurovat Fantomovi. Což je jedině plus. Pravda, místy se kapku nechává unést. Když se Christine horlivě omlouvá za to, že ji anděl hudby, odpusťe mi ten výraz, "ošustil a opustil", a také za to, že jeho syn se vyděsil pohledem do zohavené tváře, mnozí to nekvitovali s nadšením. Však také na prknech museli měnit texty a přepracovávat scénář. Někteří se dokonce schylují k nelibým výrokům, že je děj přitažený za vlasy a pozbývá tu hlavu, tu patu a tu obojí. A musím jim dát částečně za pravdu... Ovšem hudba! Jaké ta skýtá potěšení pro ducha, ty nádherné, podmanivé árie s uhrančivostí se nesmazatelně zadřou pod kůži. Je místy ještě niternější než v POTO, nadpozemsky krásná, má tak božský a opojný charakter, že nezbývá než vyseknout poklonu a hlesnout budiž odpuštěno! Pozn. pod čarou - jako mnozí preferuji originální londýnské obsazení nad australskou produkcí a považuji za věčnou škodu, že neexistuje záznam s Raminem a Sierrou. Ve využití stroje času mám už jasno - půjdu na ně jednou a pak ještě nekonečněkrát. ()

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Geniální podívaná. Webber opět předvedl, že je mistrem muzikálu. Ačkoliv jsem osobně neviděl původního Fantoma a znám jen notoricky profláknuté melodie ("Phantom", "Music of The Night", ...), tohle se mi moooc líbilo. Píseň "Love Never Dies" je krásný zážitek a stejně tak kvartet "Devil Take The Hindmost". Parádní australské provedení a moc dobrý záznam. Pro mě špička. 100% (září 2013, DVD) ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se zrovna nehlásil k milovníkům muzikálů a filmovou verzí Fantoma opery jsem nijak zvlášť uchvácený nebyl a o to víc mě udivilo jak mě Love Never Dies chytlo za srdce. Ještě teď si při každé příležitosti broukám melodie,které mi utkvěli v hlavě. Beneath a monless sky je snad nejkrásnější píseň celého muzikálu. Co se týče výkonu Fantoma a Christine,tak s tím jsem byl nadmíru spokojen. Skvělé pěvecké výkony všech herců udělali z LND vynikající zážitek pro mé uši. ()

Tibb-Shäe 

všechny recenze uživatele

Keďže som mala tú česť a potešenie vidieť tento muzikál naživo v Londýne s geniálnymi a dychvyrážajúcimi hercami - Raminom Karimloo a Sierrou Boggess, ktorí hrali Fantóma a Christine aj v nafilmovanom 25-výročnom predstavení Fantóma opery v Royal Albert Hall (TPOTO 25 odporúčam zhliadnuť každému muzikálovému fanúšikovi, neuveriteľný zážitok ;), som trochu zaujatá. Som obrovským fanúšikom originálneho Fantóma a toto pokračovanie mi zanechalo horko-sladkú chuť v ústach. Keby to nebolo pokračovanie práve úžasného Fantóma, je to prekrásny muzikál. Hudba je nádherná, i keď texty piesní sú jednoduchšie a... povedala by som "gýčovitejšie" než texty Fantóma. Sety a kulisy sú ale veľkolepé, to isté choreografia a kostýmy, úplná pastva pre oči. Londýnski herci ma svojimi bravúrne precítenými výkonmi dojali k slzám, austrálski sú viditeľne slabší (aj čo sa spevu týka, hoci to je vec názoru), ale táto inscenácia bola zase oveľa lepšia po technickej stránke a aj upravený scenár bol viac konzistentný. Svojmu predchodcovi sa však tento muzikál nevyrovná. Príbeh dosť "pokulháva", ale k tomu škoda slov, pretože celková myšlienka pokračovania v prípade Fantóma opery je zbytočná a nezmyselná, takže samozrejme, že celá zápletka je hrozne veľké silené klišé; postavy, ktoré divák spoznal a obľúbil si vo Fantómovi, sa chovajú úplne mimo ich charakter, atď. Napriek všetkému som si túto jazdu ako muzikálový fanúšik užila a neobjektívne dávam 4 hviezdy. Budem sa tváriť, že toto pokračovanie je samostatný muzikál a týka sa inej Christine, iného Fantóma a Raoula. x) ()

petra8619 

všechny recenze uživatele

Děkuji za pokračování. :-) Asi většina z nás si přála, aby se Christine do fantoma zamilovala a dala mu přednost před Raulem. Za to děkuji. I za tu krásnou hudbu a krásné texty. Nejvíc mi vadí, že fantomova hudba "klesla". Už neskládá krásné opery, ale kabaretní písně, ve které zpívají různé individua. Ano, tyto pasáže jsem přeskakovala. Zde je asi velká chyba. Fantom měl dále skládat krásnou hudbu a ne nějaký podprůměrný kabaret. Nebým v muzikálu tyto pasáže, bylo by to dokonalé. I přesto je to pro mě muzikál, který si ráda pustím, ale přeskakuji ty nevkusné pasáže v kabaretu. ()

vavria01 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, herecky, pěvecky, výpravou a celkovým provedením to o několik tříd převyšuje českou muzikálovou scénu (zvláště Christinina árie "Love Never Dies" je jednou z nejkrásnějších muzikálových písní, co jsem kdy slyšela). Nicméně příběhová linka (naprosto nepochopitelná změna charakteru u téměř všech postav) zazdila většinu dříve jmenovaných superlativ. ()

LegyT 

všechny recenze uživatele

Uz predstava, ze Fantom Opery, nejlepsi muzikal, co znam, ma pokracovani, mi prijde dost bizarni. I kdyz prejdu to, ze dokonalost prvniho Fantoma nejde prebit, a pokusim se dvojku brat jako samostatne dilo, tam mi z toho zadna slava nevychazi. Az na jednu skladbu mi v hlave nic neutkvelo a samotne melbournske zpracovani neni zadny zazrak. Uz se tesim do divadla potreti na prvniho a jedineho Fantoma. ()

Reklama

Reklama