Reklama

Reklama

Pozorně svá slova važte, než probudíte spící meče války. Jindřich V. je historická hra Williama Shakespeara napsaná kolem roku 1599, která vypráví příběh mladého anglického krále, jenž se na radu arcibiskupa z Cantenbury rozhodne bojovat za své právo na francouzský trůn. Těžiště hry představují události předcházející proslulé bitvě u Azincourtu (1415). V noci před samotnou bitvou král v přestrojení putuje táborem, aby vojáky povzbudil a zjistil, co si o něm skutečně myslí. Zoufá si nad morálním břemenem vládnutí a poznamenává, že i král je jenom člověk, trpící pochybnostmi. Hra Jindřich V. završuje Shakespearovu druhou historickou tetralogii věnovanou anglickým panovníkům. (Česká televize)

(více)

Diskuze

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Dokonalost! Okouzlující Tom Hiddleston a jeho brilantní Henry V.

reich

reich (hodnocení, recenze)

Tak nevím, ale ze všech dílů se mi nejvíce líbil: V kruhu koruny Jindřich IV. (1 díl) a V kruhu koruny: Jindřich V. A z celé této série mě nejvíc zklamal: V kruhu koruny: Richard II. 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Demoiselle

Obávám se, že minimálně do reprízy jsi odkázána na DVDčka z Británie či neoficiální zdroje... Na iPlayeru BBC to bylo jen pár dní po odvysílání.

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Podle prvního klipu na BBC to vypadá, že "Hiddlestonův" Henry V bude mít blíže k Branaghově špinavé, nepřílíš idealistické verzi než k vznešenému rytířskému klání Laurence Oliviera, což mi činí radost.

Reklama

Reklama