Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ha! Sem unešenen,jako oddaný fanoušek Trona sem slintal blahem nad další a další ukázkou Gridu.Skvělá hudba,vizuální vychytávky...pověstný hlas Boxleitnera ještě více upevňující tu úžasnou atmosféru.Sice bych uvítal spíše pokračování příběhu Legacy a to především hrané,ale i za tenhle animovaný seriál jsem neskutečně vděčný a upřímně se nemůžu už teď dočkat dalšího dílu.Konečně zase nějaká lahůdka,která ve mě vzbudila skomírající filmový zájem posledních měsíců.Výborně :) 95%. 14.6. tak druhý díl poněkud slabší než pilot,hlavně díky těm neustálým poraženeckým Beckovým kecům,to už mě krapet ehm..sralo,ale na druho stránku vzniká hodně zajímavá dějová linka,která se v 18ti připravovaných dílech určitě pěkně rozjede,takže i po menším zklamání u druhého dílu se právě snad i proto těšim na další díly a celkový koncept Tron Uprising je prostě více než geniálním tahem pro fanoušky a osobně opět ulítávám na tý úžasný hudbě,která ať chcete nebo ne,hvězdičku přidává k dobru. 18.6. třetí díl zatím největší nábuch,paráda....jen tak dál! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl: od první minuty výjimečná vsuvka mezi oba Trony, která udržuje nejen vizuální koncept obou dílů, ale také hudební svět dvojky rozšířený o hromadu nápadů a detailů, které ze Gridu dělají svět mnohem podobnějšímu tomu našemu, než se zdálo. Tah na branku mezi seriály bezkonkurenční, audio-vizuální konpcet ještě více prohlouben. Je něco špatně? Zatím ne, ale obsah dalších dílů napoví víc. Jestli tuhle nasazenou (pilotní) laťku seriál udrží, tak to bude nejen překvapení, ale skoro až zázrak. Po 10. díle: Výjimečný seriál, který se tváří jako by cílen na mladé publikum, ale opak je pravdou (navíc velké množství flashbacků snad ani půlka dětí nepochopí...). Přináší rozšíření Tronova světa, přidává děj mezi oběma filmy a buduje prostor pro hlubší dějové linie a zákonitosti binárního světa, Síť je nekonečná, okouzlující, dynamická... Jen tak dál. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fungující akční jízda sem tam unylými kulisami zábavného světa gridu. Až na občas šílené animace postav elektrizující pecka - Elijah Wood neprohloupil, když propůjčil svůj hlas právě tomuto projektu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám vynikající most mezi Tron a Tron Legacy, po velmi dlouhé době mě opět běhal mráz po zádech, dokonalé. Pokud vydrží nastavené tempo a atmosféra prvních třech dílu, tak se fanoušci Trona dočkali malého zázraku. Prosím, vraťte nám seriál zpět! " Tron lives!" ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen "TRON: Legacy" a tam jsem se na konci lehce nechytal. Tady jsem na tom podobně, uvidíme... Snad některá z koček zastoupí Olivii Wilde. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento seriál. Má perfektné prostredie i atmosféru, akcie je kopa. Digitálny svet umožnuje celkom brutálne killsy. Občasné zjednodušvanie mi však dosť vadilo. Pri takých CLONE WARS mi určitá dávka naivity vôbec nevadila, ale tu sa mi zdali niektoré dejové línie príliš prostoduché... Ako projekt rozširujúci univerzum dvoch celovečerákov dokonalé... ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Naprostá lahůdka mezi animovanými i hranými seriály, která mě škádlí nevídaným způsobem, jako laserová tečka kočku. Povstání by si bez debat zasloužilo více sérií....škoda, Grid mi přirostl k mému nebohému srdéčku. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů posledních let a pro mě, jako fanouška Trona, splněný sen. Skvělý příběh doplňuje povedená animace a dabing postav. Plus ta bombastická hudba, radost poslouchat :). Hodně zamrzí, že jsme se doteď nedočkali pokračování. A to přitom dneska vzniká tolik nekvalitních seriálů, které si jedou 20 sérií bez problémů. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Miluju svět Trona! Byť má jeho svět v řadě věcí děravou logiku a další nešvary, tak od zhlédnutí Tron: Legacy se pro mne jeho mytologie stala podobným kultem jako třeba svět Star Wars. Ani Uprising nenapravuje tu řadu drobných zaváhání, které bych Gridu vytknul, přesto, nebo právě proto jde o úžasný počin. Hudba, vizuál, příběh, vše do sebe dokonale zapadá. Fakt je ten, že tady máme dost možná nejlepší animák vůbec. Věčná škoda, že se dočká pravděpodobně pouze jediné řady. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Seriál perfektně rozvíjí již tak komplexní svět a obohacuje jej o další detaily a "barvy". Z GRIDu tak vytváří mnohem větší a míň studený precizní organismus, který má poměrně bohatý život na sociálních sítích a vypovídá hlouběji o struktuře celého systému. Vizuálně se nedá snad nic vytknout, je to skutečně designérský úkaz. Pokud jsem označil Legacy za "perfekcionistický videoart", tak o Uprising lze říct totéž. V seriálu se všem prohlubuje jistý drobný kaz z filmu - a to vztah vizuálu s dialogy. Obávám se, že některé naivnější vyluzují lehký smích. Pořád je to ale TRON - se skvělou novou hudbou a hutnou atmosférou. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Poutavé je porovnání Tron: Povstání s komiksovou-superhrdinskou tvorbou. Právě z komiksů (případně filmových adaptací komiksů) seriál vychází více, než je na první pohled patrné. Beckova revolta v některých epizodách připomíná Batmanovu stráž nad Gothamem, jeden díl nápadně připomíná finále Nolanova Temného rytíře (2008). Jindy naopak Beck v obleku a helmě renegáta zachraňuje dámu v nesnázích, již zná i ve svém civilním životě, a je zcela patrné, že se do Renegáta zamilovává, zatímco s Beckem ji pojí pouze přátelství (tak jako Lois Laneová se Supermanem/Clarkem Kentem). V některých bojových sekvencích pak snaha o frikulínský styl vyjadřování (hlášky) hlavního hrdiny evokuje Spider-Mana. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě se držím radši stále střízlivě při zemi(nejhorší seriálová kocovina jsou ty výbuchy nadšení rychle vystřídané rozčarováním) ale i tak nemůžu níže než na 4 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Animačně je to něco nepopsatelnýho. Určitě doporučím sledovat na HD televizi nebo monitoru. Jen ty obličeje mi připadají mohutně mimo, ale příběhem se to mele přesně mezi dvěma filmy. Unikátní záležitost mezi animovanými seriály! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Animovaný dar z nebes nejen pro fanoušky Trona. Proč? Protože nabízí nejen návrat do Gridu (nebo Sítě, to je na Vás) - toho úžasného světa z Tron: Legacy - a jeho rozšíření o kupu fantastických drobností (např. kulečník). Nabízí také v každé epizodě vynikající akci, kde souboje jsou krásně přehledné a stylové, ať se jedná o honičky a závody na motorkách (lightcyclech), vzdušné bitvy v lightjetech (spolu s recognizery nepřekládáno) nebo souboje jeden na jednoho, vždy je to slast pro oči i uši. Ano, i pro uši - to díky tomu, že se opět povedlo "dokonalé" propojení vyladěné hudby s nádherným obrazem. Skladatel Joseph Trapanese si vzal ze spolupráce s Daft Punk jen to nejlepší (žádné vykrádání soundtracku z Tron: Legacy!), radost poslouchat jak v seriálu, tak na samostatný poslech - propadla jsem tomuhle soundtracku stejně jako tomu z Tron: Legacy, velká škoda, že nelze dohledat všechny skladby tak jako u Tron: Legacy. Už jen ta audiovizuální stránka a akce jsou důvodem, proč jsem celý seriál viděla již několikrát. Dále jsou tu do detailů vykreslené charaktery všech postav (ano, i těch vedlejších) a jejich motivace - tak např.: sympaťák Beck, který bojuje za své město a přátele, je přesně ten správný hlavní hrdina, jemuž jsem celou dobu "držela pěsti," pak drsňačka Paige, u které jsem si hodně přála, aby změnila stranu, vlezdoprdelka a intrikán Pavel (fakt se tak jmenuje), krutý a podrazácký Dyson, odvážní mechanici Mara a Zed, nebo sám Tron (komu chyběl v Legacy, tady si ho konečně užije) - přestože ani zde není úplně hlavní postavou, má důležitou roli. Zajímavé je, že postavy jsou až na jednu výjimku (Dyson) opravdu podobné svým původním dabérům. Nakonec je tu skutečně propracovaný děj chytře zasazený do tajemného období mezi oběma filmy, nevěřili byste, co jsou scénáristé schopni na poli pouhých dvaceti dvou (!) minut předvést. Také tu není jediná "vycpávková epizoda" (nebo filler, jak chcete) - já bych to o žádné rozhodně neřekla, v každé epizodě je něco důležitého pro další děj, seriál běží velice svižným tempem. Až mi bylo líto, jak rychle to uteklo. Pokud Vám Grid (nebo Síť) po Tron: Legacy nepřirostl(a) k srdci, je velmi pravděpodobné, že se tak po zhlédnutí tohohle seriálu stane. Já tenhle seriál "hltala" epizodu po epizodě, a o to nepříjemnější bylo zjištění, že (zvlášť po tom konci poslední epizody!) existuje jen jedna jediná (!!!) série, a že další už (nejspíš) nebude... A to přitom Tron: Povstání řekne o hodně víc dospělému divákovi než dětem, ať si vezmete jakoukoliv epizodu (a hlavně ty flashbacky z Isolated a Scars Part 1 a Part 2! - oněměla jsem úžasem). Často se tu řeší dost vážná témata jako např. rasismus nebo xenofobie, okupace, vliv propagandy... nebo to, co vlastně znamená vést revoluci a že začít povstání není tak jednoduchý, jak se z jiných filmů a seriálů může zdát. Fakt jako, podle mě to nejlepší, co ze hraných i animovaných seriálů kdy v Disney vytvořili a takhle s tím naloží (ostatně i s celým univerzem...). Ty kecy o nízké sledovanosti jim nevěřím. Hrozně mě mrzí, že jsem se o petici za druhou sérii dozvěděla, až když bylo pozdě... Kéž by se seriál dostal třeba k Netflixu (nebo k jinému studiu/streamovací službě), další série by si bez diskuze zasloužil. A určitě nejsem jediná, kdo touží vědět, jak se Tron nakonec stal vy víte kým. P.S.: Nápad s rekapitulací děje předešlých epizod v podobně archivovaných dat je geniální. Trochu škoda, že i epizody neoznačovali jako "soubory" :). P.P.S.: Už jen pro srovnání doporučuji zhlédnout jak s originálním (nejen ten Boxleitnerův hlas!), tak s českým dabingem, oba jsou skvělé - až na to, že jeden z nejlepších pilotů vůbec jaksi zapomněli do češtiny nadabovat... Jo a nechápu, jak to, že se někteří i po zhlédnutí pilotu nechytají, když v pilotu je i pro neznalé filmů vše potřebné vysvětleno - sice stručně, ale dobře. P.P.P.S.: "TRON LIVES!" 10/10 () (méně) (více)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Poctivě využívá nové generace GRIDu a to jak po stránce vizuální tak po stránce zpracování. Nepamatuji si, že by animovaná vsuvka tak šikovně vystihla atmosféru samotného snímku. Jsou zde sice menší problémy co se týče až přílišné volného rozvíjení celého univerza a po příběhové stránce to trochu vázne, nicméně vše ostatní je až překvapivě dobře vyvážené. Příjemná recyklace a variace novodobých melodií původního filmu a skvělé akční scény jsou jen pozitivem ze kterého se dá dále těžit. Rozhodně jedno z největších překvapení za poslední dobu. Pokud se tvůrcům podaří udržet úroveň, seriál určitě ocení nejen skalní fanoušci této frančízy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super! Stejně jako film, jehož prequelem jest tento lahůdkově vymazlený seriál. Předčasně ukončený, takže se nedočkáte pořádného závěru. Tak...bacha. Hudba 167% Vizuál 200% Paige (je krásná, inteligentní a vymyšlená, což jest velké mínus:( 666% Obsazení 100% Režie většiny dílů...Karlík Fazole;-) A padouch, který se jmenuje hezky česky či rusky, Pavel je k nezaplacení.:) Jen škoda, že tv s. vznikl až po filmu, páč by bylo supr, pokud by Quorra v Legacy zmínila Paige nebo Becka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle nadšení.Vynikající animace a hudba,skvěle zapadající do Troního universa a jako vsuvka mezi oba filmy také zatím výborné.Hodně potěšilo rozšíření a prohloubení samotného gridu...90% ()

Yorkcz 

všechny recenze uživatele

Zatím je příběh pěkný udělaný jenom jsem zvědavý na zakončení tohoto seriálu protože jak všichni víme tak Tron se nakonec přidal ke CLUovi. Uvidím časem jestli nechám hodnocení takové jaké jsem teď dal nebo ho ještě změním. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Moc dětinské. Barvičky dělají vžžžžum, do toho hrdinové v afektovaných dialozích pronášejí velkohubá gesta plná klišé. Pro publikum do 12 let asi okay. Co na tom vidí dospělí, že to tu má 82 %, mi hlava nebere, ale tak to na ČSFD chodí. ()

Reklama

Reklama