Reklama

Reklama

Útok na Bílý dům

  • Česko White House Down (více)
Trailer 2

Hlava Spojených států amerických, prezident Sawyer (Jamie Foxx), má v plánu uzavřít mírovou dohodu na Blízkém východě a stáhnout všechny americké vojenské jednotky z této oblasti. Potřebuje získat podporu vlády, a tak se snaží její představitele přimět k souhlasu s tímto postupem. Spojuje se proto s mluvčím Bílého domu Raphelsonem a snaží se ho přimět k podpoře. Ten však nemá v plánu návrh podpořit a osobně se domnívá, že stažením vojenských jednotek z Blízkého východu by se mohly Spojené státy dostat do ohrožení. Členem ochranky mluvčího je i mladý svalovec John Cale (Channing Tatum), který má za sebou několik vojenských misí v Afghánistánu. Práce ho nenaplňuje a touží se dostat k ochrance prezidenta USA. Asistentka amerického viceprezidenta mu proto domluvila pohovor přímo v Bílém domě se zvláštní agentkou Finnertyovou, která již léta pracuje pro prezidentovu tajnou službu. John se chce šance chopit naplno, navíc s sebou do Bílého domu bere i svou dceru Emily, která je prezidentovou velkou fanynkou. Agentka Finnertyová roznese Johna na kopytech a práci mu nedá. John je zklamaný, a když se ho po pohovoru dcera zeptá, jestli ho přijali, nemá sílu jí říct pravdu. Dívenka je nadšená a přemluví otce ještě k tomu, aby absolvovali prohlídku této významné budovy. Když se navíc díky prohlídce setká i se samotným prezidentem, a dokonce si s ním natočí video pro svůj blog, je v sedmém nebi. Hlavním šéfem prezidentovy ochranky je Martin Walker, který má za týden odejít do důchodu. Spolu se svou ženou se v současnosti srovnává se ztrátou milovaného syna, který coby voják přišel o život právě v oblasti Blízkého východu. Den probíhá jako každý jiný, alespoň do té chvíle než v budově Kapitolu dojde k výbuchu, při kterém je zraněn i viceprezident USA. Prezidentova ochranka musí okamžitě jednat, zajistit Bílý dům a také dostat prezidenta do bezpečí. V rámci opatření musí také skupina návštěvníků, mezi nimiž je i John, vyčkat v zavřeném salónku. Emily je ale v té době na toaletě a nemůže se tedy nijak spojit se svým otcem. Bílého domu se postupně zmocňuje neznámá organizovaná skupina střelců. Vraždí kohokoliv, kdo jim přijde do cesty. Svědkyní toho se stává i vyděšená Emily, která se snaží najít bezpečné místo k úkrytu, ale přitom stihne natočit na mobil několik záběrů vražedníků a dát je na svůj blog. John má zákaz hnout se ze salónku. I tam se ale dostanou teroristé a drží návštěvníky jako rukojmí. John jim uniká a snaží se najít dceru. Agent Walker řekne prezidentovi, že ho dostane do bezpečí bunkru, ale cestou do bezpečí postřílí ostatní členy ochranky a přiznává prezidentovi, že i on je jeden z padouchů. Do cesty se jim ale připlete John, zachrání prezidenta a společně se vydávají na útěk. Cestou potkají několik ozbrojenců, ale s jejich likvidací si poradí. Ukryjí se spolu ve výtahové šachtě... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 065)

Icefist 

všechny recenze uživatele

A proč ne. Je fajn vidět, že si Američani dokážou dělat ze sebe srandu, i když se příběh odehrává na pozadí "vážné události". Nebylo zde pár samoúčelných vtipů, které by působily montovaně pod tlakem. Tady tryská fontána hlodů, které jsou evidentně záměrné a nikoliv nechtěné (jako např. v mnou nedávno viděném Po zániku Země). Jasně že dostanete i dávku wtf momentů (moderní tank zneškodněný jediným RPG), záchran v poslední pikosekundě, apod., ale upřímně- čekali jste snad něco jiného? Když se zamyslím, tak si naprosto bez problémů dokážu představit, že bych se na to juknul znova. Bez ostychu 80 %. Oblíbená část- praštění raketou do hlavy ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Udělal jsi mi radost Rolande. Už jsem ani nedoufal, že natočíš něco akčního ve stylu Universal Soldier a hle se. Ani CGI vlastně nepoužíváš a všechny záběry jsi narval do traileru. Zbytek je poctivá přestřelka a mláticka, bohužel s puncem PG-13, ale to zachraňuje náběh do komedie s vtipnýma hláškama. Tatum na Butlera z Olympus Has Fallen nemá po akční stránce, ale dotahuje to právě tou komediální. Jsem rád, že oba útoky na Bílý Dům jsou tak odlišné, že se až tak nemůžu hned rozhodnout pro favorita. Olympus má plus za brutalitu a macho Butlera, ale až moc vážný. White House má nadhled a vtipy. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jak už píše hodně lidí, je to klasický akčňák z přelomu osmdesátek a devadesátek s přehlednými akčními scénami. Já toho Emmericha prostě žeru. Tohle mi téhle době chybělo, klasický akční film, který si nehraje na nic chytrého a je neuvěřitelně patriotický. Je tam spoustu záporáků a klaďasů a vše je jasné. Neuvěřitelně jsem se bavil, ale i tak to nebylo na pětihvězdu. Něco mi chybělo nebo to možná bylo moc dlouhé, já ani sám nevím. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca buddy movie a skvelý letný blockbuster. Iróniou je, že sa jedná asi o najlepší Emmerichov film a pri tom to je aj jeho najväčší kasový priekak. Skvelé obsadenie, scenár ktorý sa neberie vážne a klasická akčná réžia ako z 80-tych rokov. Presne ako napísal britský Empire: "Best Die Hard-movie in 20 years.. " :) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

No dávám dvě hvězdičky za představitele pana prezidenta a za povedenou akci.Ale když jsem ještě uvažoval že tomu dám tři,tak jsem si řekl,že jsem se netěšil na téměř bezduchou akci,ale těšil jsem se na akční drama thriller o kterém se tady píše že tím tento film je.Ale nakonec jsem byl docela zklamám.Pak jsem si řekl,že bych tomu dal tři hvězdičky za nápad.Jenže film s útokem na Bílý dům je to tento rok už druhý,takže smůla.Ale jinak chápu,že lidi,kteří se na to podívají jen kvůli akci jsou spokojení a dávají vysoká hodnocení.Jenže já čekal něco s duší:( ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

To zas byla mela! :D :D Ani nevím, jestli mám hodnotit, jak otevřeně blockbusterové to je nebo jak blbé to tím pádem je taky. Každopádně to bude jednou těžké guilty pleasure, až to poběží někde jen tak mimochodem a budou se u toho pojídat buráky a hlásit: "Teď, koukej, jak vyběhne s tou vlajkou!" :)) ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat akční film. Emmerich v akčním blockbusteru prostě nezklame a s White House Down to znova dokazuje. Jamie Foxx jako prezident Spojených států výborný a ani Channing Tatum mi nevadil. K tomu přičtěme skvělé akční scény (prezident s raketometem), výborného záporáka a povedené vtípky v napjatých situacích. Perfektní akčňák to určitě není, ale daleko víc dokážu pochopit uznání pro takovouhle poctivou akci, než hromadnou masturbaci nad Edge of Tomorrow. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický akčňák, skôr béčkový, ktorý ničím neprekvapí, je ľahko predvídateľný a iba hromadí typické klišé prvky. Nie som si istý, ale doteraz asi nikoho nenapadlo natočiť film o teroristickom útok na hlavnú budovu Spojených štátov. Hlavná úloha je ako stvorená pre Willisa, obsadený bol však mne neznámy mladík bez akejkoľvek charizmy a tak sa v tomto dá spoľahnúť iba na bohatú akciu. Tá je fajn, aj keď opäť ničím neoslní, bol som trochu prekvapený, že sa ani nedostáva toľko špeciálnych efektov a okrem jednej havarovanej helikoptéry v tomto smere nič bombastické. O zábavu sa stárá pár hlášok, prípadne niekoľko nápadov s prezidentom. Z témy sa dalo vytrieskať určite aj viac, ale svoj účel to v podstate splnilo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Příjemný návrat k Die Hard a Skále, který sice na můj vkus cituje a opisuje až moc, aniž by film někde ukázal vlastní "ksicht", ale tři hvězdy to dá bez problémů. Ovšem ani se nedivím, že film v USA propadl. Emmerich se v postavě prezidenta snaží zkřížit Obamu s Bushem jr., a výsledek asi musel podráždit jak liberály, tak konzervativce. Napůl holubice, napůl jestřáb, napůl intelektuál, napůl vojevůdce... ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Ve srovnani s totalne prehnanym Olympus Has Fallen docela slusny akcnak a az na temer zaverecne mavani vlajkou (Emmerichuv styl) i bez trapneho vyzneni. Pohodovy kousek. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě co spolklo těch 150 mega?? Emmericha mám rád, jeho scifi pecky a katastrofický filmy a tam by měl taky zůstat. Film s G. Buttlerem, měl o dost lepší děj a akci. A na konci kde jakási malá holka, která místo toho aby v půlce filmu vzala nohy na ramena furt jen vzlyká a čeká až jí konečně zachrání Tatum, mává vlajkou a tím odvolá stíhačky, a ještě k tomu se prezident za ní obětuje a nechá se pomalu zabít jen aby zachránil jí, nebo jízda 16 tunovým autem po trávníku bílého domu, nebo spadne letadlo s víceprezidentem, generálama, ministrama atd ale to nevadí hlavně že zachránili prezidenta. Tohle je film pro Ameriku a né pro zbytek světa. Tatum mi tam neseděl je takovej ošklivej nevím co na něm holky viděj. Ollympus has fallen vyhrál zaslouženě. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Odlehčenější odpověď na Bílý dům od Fuquy. V hlavní roli Channing Tatum ve stylu Johna McClane v bílém tílku ala jeden muž vše zmaří a správňácký prezident Foxx, vtipálek s bílými tenisky. Tohle téma Emmerichovi vždy sedí husa na pekáči. Nevím zda tu bylo více humoru a vlastenectví nebo akce. Každá verze Bílého domu má něco do sebe. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Další film se sestupující kvalitou nahoru a dolů a tak by šel popsat celý film. V jednu chvíli jsem se nudil a ve druhou jsem byl plný napětí. Akorát nechápu proč se natáčel ve stéjný rok ten sám film. A pokud bych si měl vybrat který z těch dvou filmů bude to Pád bílého domu s Gerardem Buttlerem, ikdyž tato verze měla v sobě i vtip a ten mi v Pádu bílého domu trochu chyběl. ( 7.12.14/MAC ) ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem si nechat koment na druhý den, abych vychladnul, jinak bych vám tady sprostě nadával. Vy //#ß{¤#¨#// čtyř a pětihvězdičkáři!!! To nemáte žádnou úctu ke klenotům tohoto žánru, konkrétně ke Smrtonosné pasti a Skále? Proč podporujete zlodějské ubožáky? Co si vůbec ten Emmepič o sobě myslí? Záporný hacker (obrýlený slušňák) něco spustí a do toho hraje klasika, záporák přijde o jednoho člena z party, který mu byl hodně blízký a prahne po pomstě, záporáci odstřelí z budovy "obrněné vozidlo", po hrdinovi střílí na střeše helikoptéra, myslíc si, že je záporák, záporáci přijdou na to, že mezi rukojmími je někdo z rodiny toho chlapa, co nám tu dělá paseku...... Co mi to jenom připomíná? A jako bonbonek vykradené CELÉ FINÁLE Skály (má velmi oblíbená, husinotvorná scéna). Emmerichu, ty zmrde! ///// P.S: "Lidé po celé zeměkouli ani nedýchali." TO JAKO VÁŽNĚ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně těžkotonážní akční jednohubka, ve které se první půl hodinu hrozně kecá, vysvětluje se pozadí děje i zázemí hrdinů, pak se chvílemi slušně střílí a bojuje, bohužel je to ale proloženo dlouhými ukecanými scénami. Naštěstí Emmerich i scénárista to vzali s nadhledem, takže se dočkáme i odlehčených a vtipných scén. Přesto z toho všeho šlo vytřískat víc. Tatum mi do role akčního hrdiny moc nesedí, navíc vůbec není jasné, proč je tak sakramentsky dobrý v boji, proč ho nikdo netrefí a proč každého přemůže. Jak bylo psané i v jiných komentářích, tohle se dalo natočit v devadesátých letech třeba se Seagalem a každý akční hrdina by to žral. Dnes to působí slušně oldschoolově, bohužel díky příšernému šedému filtru jsou barvy nejasné, nemastné a neslané, což výrazně snižuje zážitek. Ve srovnání s Butlerovým Olympus Has Fallen asi krapet lepší, vtipnější, ale určitě ne akčnější. Škoda, od Emmericha jsem čekal rozhodně víc. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pro Američany-patrioty tohle musela být naprostá bomba. Bílý dům jako symbol USA, akce uvnitř i na zahradě, prezident jako hrdina a samozřejmě všechno dobře dopadne! Pěl bych ódy. Ale nejsem žádnej amík, jsem českej pepík, teda spíš moravskej kuník, takže tahle historicko-kulturně-patriotická stopa ve mě nezanechala větší rýhu, než pneumatika na ježkovi. Přesto jsem za ty dvě hodiny neměl pocit, že se nudím. Samozřejmě je potřeba vypnout hlavu... a pak je šance, že se budete bavit i vy, co upřednostňujete akci před romantikou. A právě akce to vše zachraňuje nejvíc, ať je jakkoliv přehnaná (a někdy i digitálně pěkně hnusná). Tahle sólo akce jak kdyby byla psaná pro Johna McClanea (akorát bez samomluvy). Hlášek sice poskrovnu, ale ucházejících. Jamie Foxx na prezidenta moc ksicht nemá, zato Channing (i když ho zrovna nemám v oblibě) tady tatumoval poměrně dobře. Zbytek je už takovej ten potřebnej balast kolem, bez kterýho by to nešlo. A ono to šlo. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Když se budete na film dívat také jako na komedii, tak se určitě dobře pobavíte. Je tam několik vtipných scén, u kterých jsem se upřímně zasmála. Je to typicky akční film ve stylu Smrtonosná zbraň, John (Ch. Tatum) všechny postřílí a většinu zachrání, ale akční scény jsou relativně dobře natočené, příběh nic nového, ale dohromady to na mě působilo dobře... Jamie se mi také v roli prezidenta líbil, i když to na mě celé působilo jako narážky na Obamu a USA, ale od všeho jsem se odprostila a film si užila :) ()

Ogen 

všechny recenze uživatele

No tvl.. :D tak tohle? mega strašný. Pokud bych to měl brát s velkým nadhledem dal bych tomu 3 hvězdy a pokud z reálnýho hlediska tak je to na odpad... nejtrapnější scény s objížděním trávníku před bílým domem, prezident s bazukou, holčička mávající vlajkou... no a další... možná tohle amíci žerou, ale v česku tohle ne... Nevím o co se Emmerich snažil. Asi o novou smrtonosnou past 1. Nečekal jsem od toho vůbec nic ()

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Terminátor: Hledají se Connorovi

Terminátor: Hledají se Connorovi

14.12.2013

Už teď je jasné, že pokračování robotí ságy pod názvem Terminator: Genesis bude obsahovat i cestování v čase. Vyplývá to z postupně se rýsujícího obsazení: role Johna Connora byla chvilku spojována s… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama