Reklama

Reklama

Útok na Bílý dům

  • Česko White House Down (více)
Trailer 1

Hlava Spojených států amerických, prezident Sawyer (Jamie Foxx), má v plánu uzavřít mírovou dohodu na Blízkém východě a stáhnout všechny americké vojenské jednotky z této oblasti. Potřebuje získat podporu vlády, a tak se snaží její představitele přimět k souhlasu s tímto postupem. Spojuje se proto s mluvčím Bílého domu Raphelsonem a snaží se ho přimět k podpoře. Ten však nemá v plánu návrh podpořit a osobně se domnívá, že stažením vojenských jednotek z Blízkého východu by se mohly Spojené státy dostat do ohrožení. Členem ochranky mluvčího je i mladý svalovec John Cale (Channing Tatum), který má za sebou několik vojenských misí v Afghánistánu. Práce ho nenaplňuje a touží se dostat k ochrance prezidenta USA. Asistentka amerického viceprezidenta mu proto domluvila pohovor přímo v Bílém domě se zvláštní agentkou Finnertyovou, která již léta pracuje pro prezidentovu tajnou službu. John se chce šance chopit naplno, navíc s sebou do Bílého domu bere i svou dceru Emily, která je prezidentovou velkou fanynkou. Agentka Finnertyová roznese Johna na kopytech a práci mu nedá. John je zklamaný, a když se ho po pohovoru dcera zeptá, jestli ho přijali, nemá sílu jí říct pravdu. Dívenka je nadšená a přemluví otce ještě k tomu, aby absolvovali prohlídku této významné budovy. Když se navíc díky prohlídce setká i se samotným prezidentem, a dokonce si s ním natočí video pro svůj blog, je v sedmém nebi. Hlavním šéfem prezidentovy ochranky je Martin Walker, který má za týden odejít do důchodu. Spolu se svou ženou se v současnosti srovnává se ztrátou milovaného syna, který coby voják přišel o život právě v oblasti Blízkého východu. Den probíhá jako každý jiný, alespoň do té chvíle než v budově Kapitolu dojde k výbuchu, při kterém je zraněn i viceprezident USA. Prezidentova ochranka musí okamžitě jednat, zajistit Bílý dům a také dostat prezidenta do bezpečí. V rámci opatření musí také skupina návštěvníků, mezi nimiž je i John, vyčkat v zavřeném salónku. Emily je ale v té době na toaletě a nemůže se tedy nijak spojit se svým otcem. Bílého domu se postupně zmocňuje neznámá organizovaná skupina střelců. Vraždí kohokoliv, kdo jim přijde do cesty. Svědkyní toho se stává i vyděšená Emily, která se snaží najít bezpečné místo k úkrytu, ale přitom stihne natočit na mobil několik záběrů vražedníků a dát je na svůj blog. John má zákaz hnout se ze salónku. I tam se ale dostanou teroristé a drží návštěvníky jako rukojmí. John jim uniká a snaží se najít dceru. Agent Walker řekne prezidentovi, že ho dostane do bezpečí bunkru, ale cestou do bezpečí postřílí ostatní členy ochranky a přiznává prezidentovi, že i on je jeden z padouchů. Do cesty se jim ale připlete John, zachrání prezidenta a společně se vydávají na útěk. Cestou potkají několik ozbrojenců, ale s jejich likvidací si poradí. Ukryjí se spolu ve výtahové šachtě... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 065)

shaacul 

všechny recenze uživatele

Akční film který se nebere vážně ale chce hlavně pobavit. Při trochu podrobnějším zkoumání je ale vidět že je pečlivě sestaven a svým postupem jak se objevují postavy a co se děje na plátně hodně připomíná některé z nejklasičtějších akčních filmů přelomu 80. a 90. let. Pokud bych měl jmenovat ty nejznámější tak jsem si vzpomněl na Skálu, Smrtonosnou past a na konci i na Uprchlíka. Inspirace jen těžko náhodná. Emmericha příliš v lásce nemám ale na tohle se dalo koukat, lehké a dobře stravitelné. Za **** ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Washingtonský policista John Cale (Channing Tatum) příchází do Bílého domu na příjímací pohovor do prezidentovy ochranky. Je s ním také jeho dcera Emily (Joey King), která se těší na exkurzi budovy. Tu však obsadí skupina ozbrojenců, kteří mají za úkol zajmout prezidenta Jamese Sawyera (Jamie Foxx)... Americký prezident, únosci a německý režisér, touhle sestavou se už nechlubí jen Air Force One, ale také Útok na Bílý dům (a jistá podobnost těmto snímkům rozhodně nejde upřít). Toť malá odbočka a teď zpátky k filmu. Ten je v zasádě typickým představitelem svého žánru a možná právě proto jsou v něm snad všechna klasická klišé (od dcerky v nebezpečí po zrádce ve vlastních řádách), což v kombinaci s nepříliš logickým dějem a chováním postav nedává příliš šancí na solidní hodnocení. A přesto je film docela koukatelná záležitost, protože i když tady máme slabší děj, který originalitou rozhodně nehýří, tak tady zároveń máme slušné herecké obsazení (Tatum, Foxx, Gyllenhaall, Woods, Jenkins), dostatek akce a Rolanda Emmericha, který svou režisérskou práci stále umí. Channing Tatum jako akční hrdina v mcclaneovském tílku není zase tak špatný (i když jako otec jedenáctileté dcery není zrovna dvakrát přesvědčivý) a v Jamie Foxxovi má stylového parťáka, no a James Woods záporátky hrát prostě umí. Útok na Bílý dům je tak přesně tím snímkem, u kterého není dobré příliš přemýšlet nad dějem, mnohem lepší je si užívat jednotlivé scény plné bitek, přestřelek a hlášek (přitom si poslechnout pár zajímavosti o Bílém domě), protože v tom má film rozhodně co nabídnout. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Tak jo jeden ze dvou filmů ve stejném roce o úplně tom stejném. Bílý dům pod útokem a jeden rytíř v zářivé zbrojí má zachránit svět. Herecké obsazení v obou filmech je docela solidní, takže záleží na samotném provedení a výkonech. Akce jsou taky docela v podobě. nic méně Pád Bílého domu s Gerardem Butlerem o něco vítězí. Hlavně proto že tady to až moc hrajou na sex appeal Channinga a doufají že to přiláká nadržené puberťačky a mini příběh kdy mají za rukojmí i jeho pubertální odvážnou dceru až moc hraje na city. Takže smůla, Pád Bílého domu je o chlup lepší. ()

Matrix007 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pořádný akční nářez. Ne že by to bylo dějově reálný, ale humor, emoce a dojetí má pro mě v tomto případě přednost. Herecké obsazení se rovněž povedlo. Jamie Foxx, kterého jsem si dosud nedovedl představit v prezidentské roli, opět hláška za hláškou. Člověk se u tohoto filmu zasměje, je napjatý, diví se z tolika zvratů a možná i rozbrečí. Podle mě se film povedl více než Olympus Has Fallen, a že ten se mi rovněž líbil. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

To bylo výborný, konečně po dlouhý době pořádně nabušenej akčnák (možná víc komedie), Channing nádhernej a rychlejší než soupeřovi kulky, výborná a krásná Maggie, zbaštila jsem jí každý slovo, Jamie prezident byl velice slušně podanej bez zbytečnejch proamerickejch výjevů, ba naopak s lehkým ironickým vtipem na rtech (nesahej mi na jordany apod.) a nejlepší na tom bylo, že to nepriznil žádnej plitkej románek s hubanem na konec :) Channing umí. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Porovnávaniu sa s Olympusom sa vyhnúť nedá a musím povedať, že to čo som čakal od hviezdnejšieho Olympusu som dostal vo WHD. Channing mi ako otec puberťáčky celkom nesedel, ale prežiť sa to dalo. Ako spomínal Churstyn úvod slabší, ale zvyšok filmu poctivý akčák, nie je sa začo hanbiť. Prirovnanie k Die Hard je napriek tomu prehnané a keďže som Bruca pozeral minulý týždeň môžem povedať, že napriek 20 ročnému rozdielu, je Die Hard proste Die Hard a ani WHD sa mu nemôže rovnať. Hold doba pokročila a aj akčný film musí byť už viac show. Ale hlášky boli skvelé. Ešte tak rozmýšľam, či je WHD tak dobrý, lebo bol Olympus tak slabý, alebo by bol dobrý aj tak :D Každopádne ak sa budete rozhodovať ktorý masaker v Bielom dome si pozrieť, tak rozhodne odporúčam tento snímok. Ešte mi napadla vtipná poznámka - v oboch filmoch mali amatérski prekladači čo tvorili titulky problém s funkciou "Speaker" niekedy bol z neho hovorca, inokedy pán Speaker - v skutočnosti sa jedná o Predsedu dolnej komory Kongresu a tretieho najvyššieho ústavného činiteľa US ::D ()

wick 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Na režisérské dvojče Uwe Bolla lišící se jen velkým rozpočtem svých filmů Emmericha to nebylo špatné, dokonce o něco lepší než Fuqua, ale je to taková hloupá kopie Die Hard (John CalexJohn McLane), nuda to není, jednohubka na letní podvečer, patetické kecy opět nechybí, a tentokrát mě dostalo mávání vlajkou a prezident se samopalem. Americká vlajka tentokrát i na odznáčku. ()

Sharkman 

všechny recenze uživatele

Kdyby film trval jen 2/3 sve delky, tak by to celkem slo, ale posledni 1/3 to cele poslala do kytek ! At zli patriote, republikani a cely zbrojni prumysl zhyne a nastane na celem svete krasny, demokraticky, multikulturni MIR :-D ! ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

"President wants to do the thing", Jammie Foxx nie je zrovna môj obľúbenec, preto ma tento film ani toľko nelákal, každopádne bolo to dobré, veľmi dobré, samozrejme hodně nereálne. V porovnaní s Olympus has fallen to bolo iné, neviem ktoré sa mi viac páčilo, ale tuto boli lepšie hlášky a scény na pobavenie, tam lepšia akcia. 70% ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Parádní efekty, zajímavý námět, má to tempo, má to spád, ale je to tak strašně přehnaně přeameričtěný, předvídatelný a celkově prostě stavěný pro hloupýho americkýho diváka...velká škoda, stačilo to pojmout trochu víc reálně a ne zidealizovat všechny postavy a byl by to super biják. ()

mice.sk 

všechny recenze uživatele

Film, od ktoreho netreba ocakavat vela, ktory ale obsahuje rozumnu davku akcie a spravnu davku toho spravneho humoru (na rozdiel napr. od Die Hard 5). Divaci sa sice musia obrnit voci vacsej davke amerikanizmov, tie su ale nastastie castokrat umyselne pouzite na pobavenie publika. Vcelku hodnotim pozitivne - 7/10 resp. 3/5. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

WoW tak to Emmerich opět dokázal a natočil podívanou plnou Booom a prááásk a ratatatata. Prostě akční podívaná jak má být s perfektním hereckým obsazením v čele se skvělým Čendou Tatumem,který se pro mě vyvinul od dob prvního Let's Dance a Super náhradníka takovým směrem,že už ho řadím mezí své a oblíbence. Letos jsme měli možnost vidět dva útoky na bílej dům a já můžu s klidným srdcem říct,že White House Down je jasný výherce. ()

fritol34 

všechny recenze uživatele

Až na rodinné stmelovací, hrdinské a já nevim jaké záběry se mi to hodně líbilo, všechno tam bouchalo, pan prezident byl v ohrožení, Bílej dům potřebuje vymalovat, já sem spokojenej a uvažuju o dráze sekuriťáka v Tescu :) ()

krt7236826 odpad!

všechny recenze uživatele

nemôžem pochopiť hodnotenie tohoto filmu! čakal som slabo nadpriemerný "emééérikan" akčák no hned na začiatku som zistil že je to béééčko. kua chlapi ja som vyrastal na call of duty a bayovkách. herecké výkony úplne inej dimenzie a efekty čo berú dych. aby som to zhrnul efekty stáli dvadsať dolárov v neregistrovanom after effects v 1.0 herecké výkony kúúúrva akoto že ten lyšiak Džanga negra hrať vedel a prezidenta nie?! efekty logika hudba scénar a kopec ďalších vecí mi vadilo ako hrdzavý kôl v hlave ... jediné čoho je film hoden je hoden zabudnutia toto teda fakt vidieť nechcem. hovorím si žéééé emerich skade to meno já len poznám, že kliknem, že to je ten kkt čo režíroval 2012?! banán zeber prca a zaj*eb to skorej ako to nakladie vajcá... dodatok... idem zjavne proti prúdu tak ma aj vyhodte z obloka vy úchyláci, všetkým sa páčil bieli dom a plno výbuchov no škoda že žiadne nevyzerali realisticky. bud všetci čítali titulky alebo sú úple tupý a nerozoznáte kresleného homera simpsna od bruca wilisa nasratý som jáááááááááááj ()

heavy 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné v hollywoodském slova smyslu. Neúspěšný pracovní pohovor může někdy (nechtěně) vyústit v bombardování Bílého domu a (neúspěšnému) rozpoutání třetí světové války aneb otcovská láska zmůže víc než zbrojní průmysl. Někdy je zkrátka nutné obout si tenisky. A sledovanost vašeho blogu je pochopitelně také důležitá. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Já na to mam opačný názor než mistr Verbal...Žérarovi upadl foťák a tak je všechny sejmul a ani neměl čas krvácet...pardon,to nebyla krev,ale červenej pot...http://www.csfd.cz/film/318722-pad-bileho-domu/ -pad-bileho-domu... stejně starej bratříček,dobrej,zábava,všechno,ale z obrazovky až tekl amerikanizmus a Žérar byl až supermanovsky dobrej v uchovávání čepelí do hlav....to Výtok na Bílý dům,byl prostě lepčí...lehčí...Totem není tak skvělej jako Žérar,asi nekoukal tolik na filmy,ale snažil se co mohl...nechyběli srandičky a maličko lepčí zápletka....zkrátka černobílej duet fungoval....ani nebudu zmiňovat vrtulníci,tancy,kulometi...těch bylo v obou filmešcích hafo...prostě jedna hvězda navíc.(snad se mistr V. nebude čertit.) ()

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Terminátor: Hledají se Connorovi

Terminátor: Hledají se Connorovi

14.12.2013

Už teď je jasné, že pokračování robotí ságy pod názvem Terminator: Genesis bude obsahovat i cestování v čase. Vyplývá to z postupně se rýsujícího obsazení: role Johna Connora byla chvilku spojována s… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama