Reklama

Reklama

Útok na Bílý dům

  • Česko White House Down (více)
Trailer 3

Hlava Spojených států amerických, prezident Sawyer (Jamie Foxx), má v plánu uzavřít mírovou dohodu na Blízkém východě a stáhnout všechny americké vojenské jednotky z této oblasti. Potřebuje získat podporu vlády, a tak se snaží její představitele přimět k souhlasu s tímto postupem. Spojuje se proto s mluvčím Bílého domu Raphelsonem a snaží se ho přimět k podpoře. Ten však nemá v plánu návrh podpořit a osobně se domnívá, že stažením vojenských jednotek z Blízkého východu by se mohly Spojené státy dostat do ohrožení. Členem ochranky mluvčího je i mladý svalovec John Cale (Channing Tatum), který má za sebou několik vojenských misí v Afghánistánu. Práce ho nenaplňuje a touží se dostat k ochrance prezidenta USA. Asistentka amerického viceprezidenta mu proto domluvila pohovor přímo v Bílém domě se zvláštní agentkou Finnertyovou, která již léta pracuje pro prezidentovu tajnou službu. John se chce šance chopit naplno, navíc s sebou do Bílého domu bere i svou dceru Emily, která je prezidentovou velkou fanynkou. Agentka Finnertyová roznese Johna na kopytech a práci mu nedá. John je zklamaný, a když se ho po pohovoru dcera zeptá, jestli ho přijali, nemá sílu jí říct pravdu. Dívenka je nadšená a přemluví otce ještě k tomu, aby absolvovali prohlídku této významné budovy. Když se navíc díky prohlídce setká i se samotným prezidentem, a dokonce si s ním natočí video pro svůj blog, je v sedmém nebi. Hlavním šéfem prezidentovy ochranky je Martin Walker, který má za týden odejít do důchodu. Spolu se svou ženou se v současnosti srovnává se ztrátou milovaného syna, který coby voják přišel o život právě v oblasti Blízkého východu. Den probíhá jako každý jiný, alespoň do té chvíle než v budově Kapitolu dojde k výbuchu, při kterém je zraněn i viceprezident USA. Prezidentova ochranka musí okamžitě jednat, zajistit Bílý dům a také dostat prezidenta do bezpečí. V rámci opatření musí také skupina návštěvníků, mezi nimiž je i John, vyčkat v zavřeném salónku. Emily je ale v té době na toaletě a nemůže se tedy nijak spojit se svým otcem. Bílého domu se postupně zmocňuje neznámá organizovaná skupina střelců. Vraždí kohokoliv, kdo jim přijde do cesty. Svědkyní toho se stává i vyděšená Emily, která se snaží najít bezpečné místo k úkrytu, ale přitom stihne natočit na mobil několik záběrů vražedníků a dát je na svůj blog. John má zákaz hnout se ze salónku. I tam se ale dostanou teroristé a drží návštěvníky jako rukojmí. John jim uniká a snaží se najít dceru. Agent Walker řekne prezidentovi, že ho dostane do bezpečí bunkru, ale cestou do bezpečí postřílí ostatní členy ochranky a přiznává prezidentovi, že i on je jeden z padouchů. Do cesty se jim ale připlete John, zachrání prezidenta a společně se vydávají na útěk. Cestou potkají několik ozbrojenců, ale s jejich likvidací si poradí. Ukryjí se spolu ve výtahové šachtě... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 065)

kinej 

všechny recenze uživatele

Útok na bílý dům možná patří k tomu lepší, co Emmerich natočil, i tak se ale pro mě jedná o bolestnou zkušenost. Někdy mě napadá, že Emmerich odstěhoval do Ameriky, tamní lidi si snadno přečetl a od té doby si z nich dělá prču. To by pak byl génius, ale ono to tak zřejmě nebude. I zde dojde patetické proslovy a mávání prapory a happy ending, v takovém stylu že jsem z toho skřípal zubama. Takovéto filmy na mě působí až fyzicky nepříjemně. Navíc Channing Tatum v hlavní roli by zoufale potřeboval nějakou dodatečnou dávku charisma, protože je jeho role jeho postava je k uzoufání nezajímavá a nudná, ale to nic není proti jeho dceři, jedné z nejodpudivějších filmových postav co jsem kdy viděl. 11-letá teenagerka s fanatickým zalíbením v prezidentovi a v reáliích Bílého domu je, pokaždé když se objeví na scéně, tak nepříjemnou zkušeností, že jsme postupně začal fandit teroristům ať jí konečně odbouchnou. Takhle nějak jsem fandil i Bláhovi ze 30. případů Majora Zemana, nevím přesně proč, ale svým vyzněním mi Útok na Bílý dům tento seriál něčím připomíná. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s tím, že to bude alespoň akční podívaná, když už to bude bez scénáře a že tento film si nemůžu pustit doma. Říkal jsem si bude to hrozná nuda, protože akce točící se kolem Bílého domu jsou značně omezeny pouze na toto místo. Co jsem nevěděl a záhy po 15-20 minutách je to, že se šeredně pletu. Emmerich natočil film z dob minulých nápadně se podobající Smrtonosné pasti se vším co k tomu patří, humor, akce, záporáci jak se patří atd. Opravdu jsem nečekal, že budu odcházet z kina a budu se smát stále nad některýma scénkama. Samozřejmě je něco přitažené za vlasy, ale to je v každém akčním filmu. Jamie s Channingem byli fakt povedená dvojice. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v podobě dokonalého letního výplachu. Roland Emmerich přichází zatím s nejsympatičtějším blockbusterem roku, který se nebere vůbec vážně a jde mu hlavně o pobavení publika, což si myslím, že se mu bez problému podařilo dokonale. Je to plné odlehčeného humoru, příjemného nadhledu a naivity, což mi s příměsí slušné akce, patosu a velmi cool ústřední dvojce sedělo perfektně. 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od režiséra ako je Roland Emmerich? Veľkolepú akciu plnú digitálnych efektov, porciu (ne)pochopiteľných scén a predovšetkým hromadu filmovej zábavy lahodiacej ľudskému oku. A dá sa povedať, že splnil všetky očakávania, pretože film je nastavený presne tak, aby sa jednoducho filmovým fanúšikom nejako páčil. Podľa tvárí a mien aj pomerne slušne obsadené a Rambo v podobe Channinga Tatuma výborne funguje (dokonca aj uveriteľne hrá). Zjednodušene povedané, všetko tam búcha, každý na každého strieľa, občas preletí nejaká tá raketa, hacker hackuje o sto šesť, dokonca aj rally s prezidentskou limuzínou.. Keď to všetko človek vezme z nadsádzkou, tak sa film bude páčiť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O chlp lepšie ako Fuquaov Pád bieleho domu. Emmerich mal po ruke o niečo lepší scenár a väčší rozpočet. Ani jeden s filmov ma nenadchol no Emmerichové efekty a akcie vždy vyzerajú, tak cool megalomansky, že tomu vždy prídem na chuť. Herecký nie je obsadený ani jeden film zle, no Tatum a Foxx ma viac bavili už len kvôli tým humorný scénam. Film inak moc neohúri len akčne pobaví. Emmerich ma meškanie v kinách o tri mesiace a aj práve preto film prepadol. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím co si Emmerich představuje pod pojmem prezidentování, ale rozhodně to nebude jen nudné papírování a moře rutinních schůzek. Ale právě jeho jedinečný přístup, který umožní skupině teroristů během deseti minut kompletně obsadit nejstřeženější budovu světa a podle potřeby udělá akční hrdiny ze všech zúčastněných prezidentem počínaje a jedenáctiletou holčičkou konče, přidal opět celé podívané ohromně na zábavnosti a probudil v myslích žánrových příznivců tak trefný pocit deja vu, o jaký se v posledních letech stará už jen parta jistých postradatelných týpků. Co na tom, že je film přecpaný stokrát viděnými klišé stejně jako The Rock steroidy, když vše je záměrně vedeno s takovým nadhledem a natočeno natolik zkušeně a sympaticky? Navíc herci si své role viditelně užívají a pan režisér si dělá každým vyprázdněným zásobníkem stejnou radost, jako kdyby měl být jeho poslední. Rozhodně mě udivuje kritická recenze s Cinemy, kde to WHD opravdu pěkně schytal. Pan redaktor asi není dostatečný gurmán. :D 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Prezident chce udělat tamto." Chvilku jsem se bál, že Maggie bude Jamiemu utírat zadek, ale nakonec jediný, kdo tu něco posral, zůstává Roland. Takhle bizarní hříčku filmového řemesla jsem dlouho neviděl a něco mi říká, že do dalšího výplodu Emmerichovi bujné fantazie zase neuvidím. Kdybych měl býval tlesknout při každé hovadině, kterou uvidím, celý film by provázel mohutný aplaus. Vážně, někdo by už konečně měl nechat zřídit nový oficiální filmový žánr - žánr Emmerich. Vymazlená kamera, nádherné nadhledy, podhledy, vhledy, super jízdy, vyvedená muzika, vypečená herecká sestavička, čupr námět, spousta vtípků, ale obsah stejně pochybný, jako pod kapotou ojeté škodárny. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film, pro nějž je logika sprosté slovo a někdy vypadá docela lacině, ale díky nadhledu, pár výborným hláškám a oldschool stylu je vlastně fajn. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u kterého by při tv vysílání bylo úplně jedno, v jaké části stopáže jste ho začali sledovat, nic by vám neuniklo ani za polovinou. Zabaví, pobaví, nenadchne, vyšumí. PS: Již několikatý film Joey King, díky němuž vůči ní pociťuju skoro pedofilní sklony. Už aby nám vyrostla. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil, na nervy mi akorát občas lezla na Tatumova dcera a fakt, že ochranka Bílého domu stála úplně za prd a všichni tupě pochcípali během pár minut. Jinak ale skvěle sehraná jízda, kde si Tatum s Foxxem sedli na jedničku. Teroristi nejsou tak bezkrevní jak jsem čekal, pár slušnejch postav se mezi nima najde. Akce slušná, u automobilový honičky po zahradě, kdy diváci sledovali v televizi prezidenta za jízdy střílejícího z bazuky, sem se slušně zagebil. Líbilo se mi to o něco víc než Butlerův Pád Bílého domu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

White House Down je akčnější a zábavnější než Olympus Has Fallen, který jsem viděl daleko dříve. Roland Emmerich je kvalitní režisér a akční stránka je díky tomu na velmi dobré úrovni. Výběr hlavních postav je také lepší a Channing Tatum se do hlavní role hodil, i když na druhou stranu Matt Damon by seděl daleko více. Jamie Foxx v roli prezidenta je také vybrán dobře, i když takový Morgan Freeman by byl lepší. Jenže přeci jenom není nejmladší a akční sekvence by těžko zvládal. Občas ten USA humor trochu vadil a nevím kdo by v takové situaci vtipkoval, ale budiž je to jen "film". O stupeň lepší zážitek než Olympus Has Fallen, ale na plný počet si musím počkat na něco jiného o Bílém domě, třeba nějaký dokument .. 7/10 = 73% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to už v létě v kině a sedlo mi to i teď na Blu-rayi. Skvělá zábava, výtečně napsaní záporáci, hlavní dvojice se skvěle doplňovala. Channing Tatum je boží sympaťák a Jamie Foxx je kandidát na hlavní roli případného životopisného filmu o Baracku Obamovi. Film typu White House Down mi dlouhá léta chyběl._____UPDATE 2019: Za pouhých šest let od premiéry se z nejlepšího Emmerichova filmu stala vyloženě vzpomínková záležitost, protože v dnešní trumpovské Americe by něco takového nikdy nevzniklo. Pořád je to těžká pecka a maximálně našlapaná zábava. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Stejná chujovina jako Pád bílého domu. Na Tatuma se mi dívalo mnohem líp než na kačeňáka Butlera, nezaznamenal jsem ani toliko patosu, zato film není vůbec krvavý, no a ten scénář....nevím, proč to muselo zas tak bolet! Zřejmě záměrně má film 137 minut, aby se tam všecek ten trapas vlezl. Nebudu se rozčilovat, jsem rád, že to mám za sebou. Hodnotím stejně jako Pád, tedy "to lepší ze špatného" v rámci žánru. 65% a rychle zapomenout. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani úžasné jako "Hvězdná brána", ani cool jako "Den nezávislosti", ani zábavné jako "Den poté" či "Den nezávislosti 2". Na druhou stranu to není ani nezáživné jako "2012", ani eh?! jako "10.000 B.C.". "WHD" je Emmerichův nejlepší film od roku 2009, na návrat na špici je to ale pořád kurv@ málo. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že se v letošní blockbusterové nabídce Emmerich postaví všem Star Trekům, Iron Manům i Supermanům a vyhraje. Pro své poctivě staromilské vyprávění ten film nejde nemilovat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Emmerich se po letech nudných blbostí vrátil k natáčení blbostí ultrazábavných a je to moc velké dobro. Die hard na speedu potkává Air Force One ve stylu parodické buddy movie, ve které za toho vtipného negra je Barrack Obama. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava, ktorá fungovala na princípe humoru a grotesknej paródie. Veď kde inde môžete vidieť, že by prezident USA strieľal z húfnice, alebo si obul tenisky miesto lakoviek (veď sa ide do akcie, nie)? Trocha som sa obával prehnaného amerikanizmu, ale nič také sa nekonalo, snímok netreba brať príliš vážne, stačí ho len nechať plynúť a užiť si pár srandovných scén, ktoré prišli hlavne vďaka komickému bojovému partnerstvu "skoro ochranca-pán prezident". 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sranda, takhle jsem se v kině nepobavil hodně dlouho. Není to úplně bez chybky, třeba hudba je dost nevýrazná, obsazení taky za moc nestojí (Maggie Gyllenhaal fakt ne-e) a některé repliky vysloveně tahají za uši, ale čert to vem. Takovýto film je samozřejmě nutno hodnotit s velkorysou nadsázkou v rámci svého žánru, je to prostě letní oddychovka s typickými atributy Emmerichovy dřívější filmografie, která zaručuje pekelnou porci zábavy, neskutečných situací a vtipných scén, u nichž umřete smíchy. Nekecám, ale publikum v sále na předpremiérové ČSFD projekci mezi salvami smíchu párkrát i spustilo spontánní potlesk - tohle je prostě film pro lidi, kteří si ho umí užít. Sucharům vstup do kina přísně zakázán! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A máme tu další likvidaci Bílého domu, vyměnili jsme bílého presidenta za černého, (musím říci, že s tímhle byla mnohem větší sranda!) Vyměnili jsme i záporáky, a důvody "PROČ" (James Woods) bys skvělej. Foxx nezklamal a Tatum...., i když je to opravdový neherec se do takovýchto rolí hodí. Emmerich umí spojit akci se zábavou, to se musí nechat. Když se ale zamyslím nad oběma snímky o Bílém domu, tak nějak si říkám, jestli jsou ty záchrany dětí,(a vůbec dětské role) opravdu potřeba.... Copak nemůžou zachraňovat jen rukojmí, nebo třeba babičku, strýce, bratra, nositele Nobelovy ceny za mír, tibetské mnichy.? To je jendno koho, prostě někoho, aby se zamezilo tomu, otec/syn, otec/dcera patosu. Dávám 3 sluncata a 65% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ať žije holywoodský amerikanismus...sakra, kam se hrabou agitky z padesátých let. Není to Přepadení v Bílém domě, není to Smrtonostná past X, je to myšlený smrtelně vážně. Daddy hero, nesmírně odvážná holčička s internetem v mobilu a reklama na Nicorette. Stupidní humor vše totálně dodělal. A milióny dolarů lítají dál a dál, hlavně, že je se na co dívat. We want action...bang, bang ! ()

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Terminátor: Hledají se Connorovi

Terminátor: Hledají se Connorovi

14.12.2013

Už teď je jasné, že pokračování robotí ságy pod názvem Terminator: Genesis bude obsahovat i cestování v čase. Vyplývá to z postupně se rýsujícího obsazení: role Johna Connora byla chvilku spojována s… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama