Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako Jericho, byť jiná myšlenka, ale stejný výsledek. Svět, kde neexistuje elektřina je hodně divný, vůbec si neuvědomujeme jak moc jsme na ní závislý. První série mě přišla místy hodně absurdní, když hlavní zápletka byl únos kluka a jeho setra jde najít strejdu, který jí prý pomůže. To sledujeme 10 dílů než ho zachrání a aby ho hned v 11. díle v polovině nechali zastřelit mě přišlo hodně ironický. Druhá série, už je o tom jak zabránit vlastencům v ovládnutí celých USA, ale musí získat Texas.. Nejzajímavější je postava Toma Nevila , který je neskutečně hajzl kam vítr tam plášt. Krásná je Charlie. Do toho dle je tu ještě zápletka s energií, kdy nanoti ožijí a začínají lidi ovládat. Seriál má skvělou myšlenku, ale opět jako další seriály skončil po dvou sériích nedokončený. Velká škoda, chtěl bych vědět, jak to bude dál, ale už se to asi nedozvím, škoda.... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 1.série Heroes jsem hledal něco podobného ve stejném stylu. Našel jsem Revolution a shlédl pilotní díl a nezbývá mi než doufat, že další pokračování budou stejně tak dobrá jako pilot a dočkám se alespoň stejné kvality (nebo lepší) než Heroes. Zatím to vypadá hodně dobře, ale hodnocení si schovám na později, abych se neukvapil. :) EDIT 31.8.2014: Pilot hodně navnadil, ale zbytek příšerně zklamal. Neuvěřitelně pitomý děj a ještě pitomější chování postav. Ty si vlastně dělaj co chcou bez ladu skladu. Pořád mění své priority a své cíle. Jednou chce ta tohle pak zase támto, s druhým to samé jen v bledě modrém. Nevím nevím, není v tom žádný řád, ani určitý smysl a bohužel ani nějaký velký překvapivý zvrat, který by navnadil na další série (pokud budou). Takže za mě velké zklamání, jako elektrikář jsem čekal víc! Vivat ACbleskDC :D 50% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, pochybný scénář, přihlouplé dialogy a celkově spíš zklamání. Přesto lituji, že výrobu další řady producenti stopli._____ 1) Neobratná (až tupá) první řada s 10,5 milióny diváků odradila mnohé z nich. Přestože druhou řadu považuji za výrazně lepší po všech stránkách, zklamaní diváci se nevrátili. 7 miliónů diváků už pro produkci další řady zřejmě nepostačovalo._____ 2) Spoiler. Zatímco první řada představuje jeden ze šesti postapokalyptických států na území Severní Ameriky, Monroeovu republiku a odboj vůči ní, druhá řada jde dál. Poukazuje i na příčiny kolapsu, a spolu s novými bezohlednými nepřáteli, Vlastenci, postupně předehrává další, tentokrát ne-lidské protivníky, uměle vzniklou inteligenci nanobotů. Třetí řada byla zamýšlena podle autora scénáře jako jakási dobrodružná výprava za pokladem, která/ý všechno vyřeší. Mně připadají nové stále nebezpečnější a globálnější síly býti velmi zajímavým a povzbuzujícím počinem._____ 3) Zajímavě propracovaným postavám kladných hrdinů se zápornými rysy a naopak a jejich vzájemným vztahům však, bohužel, neodpovídá škobrtavý a místy velmi nerealistický děj, připomínající puberťácké filmové fantasie více než solidní scénáristickou práci. Ostatně množství režisérů a scénáristů mluví samo za sebe._____ 4) Zaujal mě 36letý Australan David Lyons (Sebastian Monroe) s výrazným dabingem 43letého Jakuba Saice. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že seriál Revoluce někteří hodnotící přirovnávají k Terra nově, jako by míchali hrušky s jablky. Svým neuváženým hodnocením odrazují jiné diváky, což je škoda.Musím uznat, že mi tam také pár věcí technicky nesedělo, ale je to přece Sci-Fi! V každém filmu člověk objeví technické anomálie, nebo vady v chováni, či rozhovorech určitých postav. Je jen na nás, co vlastně chceme filmu, či seriálu tolerovat a co ne. Mě se tento seriál líbí, občas mne rozčílí, nerozumné postupy Danušky Alonsové a Billy je zase přehnaně skvělý bojovník. Ale toleruji to, protože mne seriál vtáhl a už se těším na další díly. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Postapo v háve westernu s military a nerdy prvkami, z ktorého mi v hlave najviac utkvela pekná kamera. Obsadenie je absolútne mimo, príbeh zúfalo nenápaditý a nezaujímavý. Príklon k rodinnému formátu škodí, kde sa dá. Dám mu ešte šancu, ale keď je pilot tak slabý, lepšie už to zväčša nebude. Pilot: 40% Po utrpení v podobe dvoch ďalších častí sa v štvrtej epizóde začali, na moje veľké potešenie, mihať čoraz silnejšie náznaky rozvíjania westernových motívov a potenciálneho prehĺbenia princípov fikčného univerza. Žiaľ, táto nádej sa udržala pri živote len po niekoľko ďalších dielov a bola postupne zadupaná do zeme narastajúcou melodramatizáciou a prikláňaniu sa k štandardnej telenovele, maskovanej za iný žáner. Tvorcovia sa inšpirujú v modele Lost - početné flashbacky v každej časti, postupné vynáranie ďalších otázok a (násilných a umelých) súvislostí - jadro je však tak banálne, že sa v tom našťastie nezamotávajú ani v prípade, že behom 15 minút jedna z hlavných postáv tri razy zmení stranu. Milostné zápletky a vzťahy medzi postavami ku koncu série pripomínajú tie horšie časti Esmeraldy. Prvá séria: 30% ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama