Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál z produkce J.J. Abramse. Na celém světě přestane jít elektřina a už se nenahodí zpět. Děj seriálu se odehrává 15 let poté v Americe, zničené občanskou válkou. Po výpadku se každý chtěl dostat k moci. 1. série se zabývá převážně ve východní části Spojených států, kde se nachází Monroova republika. Ten vládne pevnou rukou. Ale jeho vojáci jsou vyzbrojeni pouze zbraněmi jako v Napoleonských válkách. Většina nábojů se už vystřílela a nové vyrobit nejdou. Lidé se stáhli z měst a usadili se na venkově. Tam si vesele farmaří a žijí klidný život. Pokud jim ho někdo nenaruší. Příběh sleduje osudy rodiny Mathesonových, kteří toho o výpadku vědí hodně. Postupně se seznámíme se spoustou postav. Některé seriál časem opustí. Spojené státy jsou rozděleny na 6 částí: Monroova republika, Georgie, Texas, Colorado, Národ prérií a Kalifornie. Zatím seriál zavítal do 5 z nich. Postavy postupně začínají přicházet všemu na kloub a snaží se nahodit elektřinu. Zjistí, ale že to nebude tak jednoduché. Spoiler: Podaří se jim to, ale jen na chvíli. 2. série začíná výbuchem atomových bomb ve Philadelphii a Atlantě. Na scénu přichází nový hráč, Vlastenci. Ti se snaží pomocí svých nekalých praktik ovládnout celou Ameriku. A to jim přece naše parta hrdinů nemůže dovolit. Přibývá taky nových postav. Aaron k tomu ještě zjišťuje, že může ovládat nanity, kteří ve vzduchu blokují elektriku. Po dlouhých tahanicích se z bývalých nepřátel stanou přátelé a společně bojují proti vlastencům. Tento boj se jim nakonec podaří vyhrát. Ale bohužel to skončí docela otevřeně. Naniti neřekli své poslední slovo. Seriál byl bohužel ukončen, ale pokračuje komixem... "I'm Batman." :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, pochybný scénář, přihlouplé dialogy a celkově spíš zklamání. Přesto lituji, že výrobu další řady producenti stopli._____ 1) Neobratná (až tupá) první řada s 10,5 milióny diváků odradila mnohé z nich. Přestože druhou řadu považuji za výrazně lepší po všech stránkách, zklamaní diváci se nevrátili. 7 miliónů diváků už pro produkci další řady zřejmě nepostačovalo._____ 2) Spoiler. Zatímco první řada představuje jeden ze šesti postapokalyptických států na území Severní Ameriky, Monroeovu republiku a odboj vůči ní, druhá řada jde dál. Poukazuje i na příčiny kolapsu, a spolu s novými bezohlednými nepřáteli, Vlastenci, postupně předehrává další, tentokrát ne-lidské protivníky, uměle vzniklou inteligenci nanobotů. Třetí řada byla zamýšlena podle autora scénáře jako jakási dobrodružná výprava za pokladem, která/ý všechno vyřeší. Mně připadají nové stále nebezpečnější a globálnější síly býti velmi zajímavým a povzbuzujícím počinem._____ 3) Zajímavě propracovaným postavám kladných hrdinů se zápornými rysy a naopak a jejich vzájemným vztahům však, bohužel, neodpovídá škobrtavý a místy velmi nerealistický děj, připomínající puberťácké filmové fantasie více než solidní scénáristickou práci. Ostatně množství režisérů a scénáristů mluví samo za sebe._____ 4) Zaujal mě 36letý Australan David Lyons (Sebastian Monroe) s výrazným dabingem 43letého Jakuba Saice. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 1.série Heroes jsem hledal něco podobného ve stejném stylu. Našel jsem Revolution a shlédl pilotní díl a nezbývá mi než doufat, že další pokračování budou stejně tak dobrá jako pilot a dočkám se alespoň stejné kvality (nebo lepší) než Heroes. Zatím to vypadá hodně dobře, ale hodnocení si schovám na později, abych se neukvapil. :) EDIT 31.8.2014: Pilot hodně navnadil, ale zbytek příšerně zklamal. Neuvěřitelně pitomý děj a ještě pitomější chování postav. Ty si vlastně dělaj co chcou bez ladu skladu. Pořád mění své priority a své cíle. Jednou chce ta tohle pak zase támto, s druhým to samé jen v bledě modrém. Nevím nevím, není v tom žádný řád, ani určitý smysl a bohužel ani nějaký velký překvapivý zvrat, který by navnadil na další série (pokud budou). Takže za mě velké zklamání, jako elektrikář jsem čekal víc! Vivat ACbleskDC :D 50% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

No... co na to říct? Když pominu to, že seriál postrádá veškerou fyzikální logiku a disponuje neskutečnou scénáristickou tupostí v ohledu na vypořádávání se s jednotlivými situacemi, tak to docela jde... Jednotlivé charaktery jsou skvěle vyrýsované, herci sympatičtí, výprava velkolepá a každý díl skvěle vygradován. Revolution mohl být hit, ale 2 naprosto zásadní chyby jej těžce sráží. Škoda toho. I tak se ale musím přiznat, že mě tento blábol hodně pohltil a první polovina premiérové řady mě hodně bavila (i když jsem musel často vypínat mozek a chytat se za hlavu). Uvidíme, co přinese jarní druhá polovina, prozatím dávám hoooodně slabé 4*..... Tak bohužel i druhá polovina první sezony pokračuje v nastolené tuposti a ještě větší scénáristické neohrabanosti... Nezbývá nic jiného, než doufat v hodně brzký konec... Hoooodně slabé 3* ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotním dílu. Po obsahu, který jsem si před několika měsíci jsem očekával trochu něco jiného než pomalé, nudné a nic neříkající vyprávění. Počítal jsem s akčním scifi seriálem ve kterém se budou řešit problémy a přežití v post apokalyptickém světě. A co jsem místo toho dostal? Další rodinný seriál ve kterém se bude hrát hlavně na city a nějaké ty milostné zápletky. Tři hvězdy dávám za kvalitní zpracování okolní světa a za myšlenku. Jen doufám, že to zase neskončí po první sérii, protože většina diváků čekala něco jiného. Jinak určitě tomu šanci dám a na další díl nebo dva se ještě podívám. Přece jen není takových scifi seriálů nadbytek, takže prakticky nepohrdnu ničím. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)
  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama