Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii ubírám jednu hvězdu. A jsem i celkem ráda, že je seriál ukončen a nebude se točit třetí série. První byla super. I když se točila téměř celá hlavně kolem hledání bratra, kterého pak stejně zabili, bavila mě. Jen ta myšlenka, že je svět během vteřiny bez veškeré elektřiny... Zajímavý nápad. Druhé série - příliš nanotechnologie a patriotů. Nuda. Chvílemi jsem se musela nutit do koukání dalšího dílu. Podtrženo sečteno, první série 4 hvězdy, druhá slabší 2, výsledně tedy 3 hvězdy. :-) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První série mě bavila dost, Postapokalyptická Amerika bez proudu a vymožeností rozdělená na několik frakcí v čele s MM Republikou a sekundující partičkou dalších hrdinů, kteří jdou převážnou část od bodu A do bodu B. Začátek všeho je zahalen tajemstvím, které se pozvolným tempem odkrývá. Pointa spočívá v zapnutí elektřiny a boji o moc. Druhá série s Vlastenci už spadala do průměru. Nejlepší postavy Charlie Matheson a Bass Monroe (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu nejisté a mírně "LOSToidní" a to zejména co se tempa odhalování záhad týče. Zprvu mě trochu zklamal časový skok, protože mě víc zajímalo, co se dělo těsně po výpadku, než čím seriál navázal. Ale nakonec jsem rád, že to nebyl jen další klasický postapo seriál. Na herce jsem si taky chvíli zvykal a zejména Charlie je taková... zvláštní. Naštěstí těch nesympatických se seriál vcelku záhy zbavil a velmi rychle jsem si skupinku okolo Milese oblíbil. V druhé sérii seriál dupe na plyn a baví ještě o fous více a zrušení tedy hodně zamrzí, i když řadu záhad seriál už stihl odhalit. Finále samozřejmě napřesdržku - resp. výborné, ale seriál je předčasně zrušený, takže je to tradičně useklé cliffhangerem... Tak snad alespoň komiks předvede nějaké rozuzlení. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pilot: Obrovský potenciál, zatím však dost nevyužitý. Jsou zde ale skvělí herci, dobrá hudba, výborný námět - pokud to scénaristi nezpackají, bude to hit. Zatím 60%. Po těch dílech už uděluji hvězdičky a sice trošku nadsazené čtyři. Seriál má luxusní zápletku, to jsem už řekl, bohužel z toho autoři ale netěží naplno. Zábavné to je, flashbacky jsou luxusní, ale pořád tomu něco chybí...Já jen doufám, že se to co nejdříve rozjede na maximum, potenciál tady totiž je nemalý. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Blackout? A celoplanetární? Paráda! To je hodně zajímavej námět. Koneckonců, pár lokálních už v USA i jinde skutečně proběhlo. Například jeden „menší“ i loni v Indii (bez proudu se ocitlo půl země - 670 milionů lidí). Ale že nefungují ani baterie, ani agregáty, zkrátka veškerá elektřina je nenávratně v čudu a už nejde ani žádná vyrobit?     Aha. Takže všechny liščí ocasy si můžeme strčit za klobouk a ebonitové tyče tak akorát do...? Ehm, a co mozek, vážení scénáristi? Tedy, pokud ho máte. Ten totiž obsahuje okolo 20 miliard neuronů, které generují elektrické impulzy! Tududu-tum... Dostal jsem vás!!!             Ale i přes tuhle evidentně nesmyslnou premisu jsem seriálu dal šanci. Ovšem strejda Miles? Ten má v hlavě opravdu zhasnuto! Odmítne vzít kramle a jako ovce čeká u sebe doma na komando domobrany. Zřejmě forma asistované sebevraždy. Tu ale nakonec odložil a rozhodl se bojovat, podle známého husitského: na množství nehleďme! Hotovej Chuck Norris. Ale třeba se mu jen na stará kolena začala zapalovat lýtka a chtěl si honit triko před neteří v rozpuku. A ten postapo Legolas, tajný agent domobrany, to byl taky pěkný tragéd. „Monroe přikázal chytit Milese živého!“ Ale sotva na jeho vojáky strejda Miles udělal Baf! zpoza sloupu a proplesknul první z nich, začali po něm pálit ostrýma, jak svazarmovci na střelnici. A co na to drsňák Legínolas? Nic. Ani slovo (jen si asi v duchu říkal: „Jestli ho zastřelí - těch facek od šéfa!“) A další a další perly, Bollywood hadr. Shrnuto: zkouknul jsem pilot a pak ještě, se zaťatými zuby, i druhý díl seriálu. Víc vážně nešlo zvládnout, to už by mi úplně vybilo baterky... A nemám žádnej blbej medailónek jako oni, kterým bych si nastartoval komp. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Roli Rachel Matheson měla původně hrát Andrea Roth, ale byla později nahrazena Elizabeth Mitchell. (..Lucas..)

Reklama

Reklama