Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

Davies182 

všechny recenze uživatele

To pravidlo se potvrzuje každý rok: LOSTy už nic nepřekoná. Ještě pár takových, a už to snad bude i chtít zvolat ono "Nesnažte se, prosím!" Největší fail je v samotném závěru - rádoby napínavé scéně, která měla navnadit na další díl, jsem se vysmál. Je to ubohé a když si dnes vzpomenu na šest sérií trosečníků na mysteriózním ostrově, hlava mi nebere, jak mohlo něco tak povedeného vzniknout... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Základní námět seriálu "jak by se žilo,kdyby se svět ocitl trvale bez energie" zde působí jen jako zástupný, což je vzhledem k faktu, že na tomto staví svůj marketing, velmi špatně, neřkuli podvod na diváka. Primárně se jedná pouze o klišovité "bloudění" krajinou proložené bojovými scénami, jakých se natočily, byť s jiným prostředím či obdobím, mraky. Revolution navíc disponuje herci špatných až katastrofálních kvalit. ()

Reklama

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Po dvoch dieloch sklamanie... kombinacia neskutocnej nudy z Walking Dead druhej serie (kde sa prakticky nic nedialo) a "rodinnych hodnot" z Terra Novy... nuda nuda nuda, velmi malo svetlych momentov a hlavne pozeratelnych... dam tomu sancu este jednu cast, ak neoslovi, serial u mna skoncil... EDIT: ani po tretej casti (podla ocakavani) neprislo nic, cim by si ma tento ocakavany serial ziskal, takze po troch castiach s Revolution koncim nadobro a zostavam na 1* za zaujimavy namet. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další z řady vyuměkovaných představ postapokalyptické budoucnosti, která postrádá skutečný charakter. Revolution sice poskytuje zajímavý pohled na to, jak by si lidstvo poradilo bez elektřiny, ale skutečné provedení myšlenky je málo uvěřitelné. Ale nápad na navrácení se do dob mečů a koní určitě není zcela zcestný, jen by všichni ti herci nesměi vypadat jak z módního časopisu. A právě herecké obsazení je jedním z problémů, který seriál má: ačkoliv (většína) dospělých herců nepostrádá dostatečné charisma a herecký talent, všechno kazí ti puberťáci v čele s blonckou, která má dva tupé výrazy - vyvalené oči s otevtřenou pusou (ten mi neskutečně leze na nervy) a pak zamračený zabíjácký pohled, který je naprosto k smíchu. Takže abych byla schopná seriál sledovat, musím scény s hlavní "hrdinkou" permamentně přeskakovat. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První série mě bavila dost, Postapokalyptická Amerika bez proudu a vymožeností rozdělená na několik frakcí v čele s MM Republikou a sekundující partičkou dalších hrdinů, kteří jdou převážnou část od bodu A do bodu B. Začátek všeho je zahalen tajemstvím, které se pozvolným tempem odkrývá. Pointa spočívá v zapnutí elektřiny a boji o moc. Druhá série s Vlastenci už spadala do průměru. Nejlepší postavy Charlie Matheson a Bass Monroe (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)
  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)
  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama