Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Recenze (203)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Christopher Lennertz | Produkcia: Athena Wickman, Robert M. Williams Jr. / Executives: J.J. Abrams, Bryan Burk, Eric Kripke, Jon Favreau | Distribúcia: NBC | Štúdio: Kripke Enterprises, Bad Robot Productions, Warner Bros. Television || Super nápad, ako natočiť kvázi postapokaliptycký seriál. Ukázať pár minút katastrofy, aj tú v nočnej tme, a potom rozvýjať mexickú telenovelu s desiatkami vzťahových línií na agrokulturálnej dedinke, občas s Fifo výletom do zchátralého mesta, kde nájdete samurajského Billyho Burka - ktorý ako jediný zo zúčastnených vie aj hrať. Jedna za už spomenutého Burka, a jedna za obézneho Google-áka, pri ktorých som aspoň nemal pocit, že ich postavu napísal texaský olejový magnát. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický western říznutý vším, co má J.J. Abrams rád. Takže o hledaní původu výpadku a další tajemství určitě nebude nouze. Z pilotu bohužel stříká klišé na všechny strany, ale je to hezky natočené, takže nezbývá než doufat, že se to v dalších dílech pořádně rozjede nějakým méně předvídatelným směrem. Pilot - 60 % Dlouho jsem další sledování odkládala, ale nakonec jsem dala obě série na jeden zátah. I přes hodně proměnlivou kvalitu jednotlivých dílů mě to chytlo. A vůbec nevadilo, že si člověk v průběhu často klepe na čelo kvůli řadě nelogičností. Pokud to berete jako příjemnou oddechovku, zklamáni nebudete. 1. série - 80% Druhá řada se sice ubírá trochu jiným směrem, ale dokáže naštěstí udržet aspoň zpočátku diváka v neustálém napětí. Bohužel s postupem času už je to pořád na jedno brdo a začíná to být předvídatelné až moc. Ale Billy Burke v hlavní roli mi stačil na to, abych i tak hltala každý díl. 2. série - 70% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zvládl jsem jen pilot. Na mě je tahle hudysportová vize budoucnosti s Barackem Obamou v roli pure evil generála až moc esoterická, levná a hlavně blbě zahraná. A nezachrání to ani Abramsovo alter ego v podobě fasa tlustého geeka z Googlu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

počiatočný nápad dobrý ale utopený v prvoplánovej béčkovitosti a Jon Favreau teda riadne klesá, teraz je aspoň vidieť ako fakt dobre zvládol Costner v podobnom postapokalyptickom štýle svojho Postmana, ktorého kritika rozdupala a neprávom, troška tento seriál pripomenie aj Já, legenda s Willom Smithom ale tam sa aspoň dosiahlo nejaké to napätie... po 3dieloch zatiaľ skôr sklamanie než akékoľvek nadšenie /40%/ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

70% Aj keď sa Revolution v priebehu oboch sérií nezbavil istých neduhov (niekedy zbytočná doslovnosť, prudké zmeny motivácií postáv), nakoniec predsa len o niečo viac prevažujú klady. Seriál si neustále drží slušné tempo, nenásilné vkladané flashbacky často aj dostatočne objasňujú úlohu postáv vo svete, baví aj istá nekompromisnosť - ani kladné postavy neváhajú zabíjať pre "vyššie dobro" po desiatkách a to aj v rámci jediného dielu. Záporné postavy sa im naviac plnohodnotne vyrovnávajú a niektoré ich aj prevyšujú (Monroe, Neville). A keďže mi druhá séria príde subjektívne o niečo temnejšia a dejovo zaujímavejšia, nemám problém hodnotenie zaokrúhliť smerom nahor. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To pravidlo se potvrzuje každý rok: LOSTy už nic nepřekoná. Ještě pár takových, a už to snad bude i chtít zvolat ono "Nesnažte se, prosím!" Největší fail je v samotném závěru - rádoby napínavé scéně, která měla navnadit na další díl, jsem se vysmál. Je to ubohé a když si dnes vzpomenu na šest sérií trosečníků na mysteriózním ostrově, hlava mi nebere, jak mohlo něco tak povedeného vzniknout... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už som bol rozhodnutý, že dám 4 hviezdy, ale finále absolútne sklamalo. Nemám informácie, či bol seriál zrušený, ale akoby to skončilo otvorene. A to skutočne neznášam. Už som takých nedokončených seriálov videl dosť. Každopádne začalo to strašne lacne a b-čkovo, až som si povedal, prečo som sa do toho pustil. Ale potom som si spomenul na hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol pre tento seriál a to kvôli obľúbenej Elizabeth Mitchell a práve ona bola hlavným ťahúňom seriálu. Jej postava bola najlepšia a bude mi chýbať. Pochválim ešte sexi mladú riťku Tracy Spiridakos a rozhodne si plánujem pozrieť aj iné jej filmové role. Medzi mužmi dominoval David Lyons alias Monroe, ktorého postava bola rovnako skvele napísaná a bol som rád, že ho po prvej sérií neodpísali. Ale druhá séria bola podstatne horšia, to je pravda. Na to, ako lacno tento seriál vyzerá ma celkom bavil a ja som vďaka nemu zabil mesiac svojho života. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Postapo v háve westernu s military a nerdy prvkami, z ktorého mi v hlave najviac utkvela pekná kamera. Obsadenie je absolútne mimo, príbeh zúfalo nenápaditý a nezaujímavý. Príklon k rodinnému formátu škodí, kde sa dá. Dám mu ešte šancu, ale keď je pilot tak slabý, lepšie už to zväčša nebude. Pilot: 40% Po utrpení v podobe dvoch ďalších častí sa v štvrtej epizóde začali, na moje veľké potešenie, mihať čoraz silnejšie náznaky rozvíjania westernových motívov a potenciálneho prehĺbenia princípov fikčného univerza. Žiaľ, táto nádej sa udržala pri živote len po niekoľko ďalších dielov a bola postupne zadupaná do zeme narastajúcou melodramatizáciou a prikláňaniu sa k štandardnej telenovele, maskovanej za iný žáner. Tvorcovia sa inšpirujú v modele Lost - početné flashbacky v každej časti, postupné vynáranie ďalších otázok a (násilných a umelých) súvislostí - jadro je však tak banálne, že sa v tom našťastie nezamotávajú ani v prípade, že behom 15 minút jedna z hlavných postáv tri razy zmení stranu. Milostné zápletky a vzťahy medzi postavami ku koncu série pripomínajú tie horšie časti Esmeraldy. Prvá séria: 30% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Blackout? A celoplanetární? Paráda! To je hodně zajímavej námět. Koneckonců, pár lokálních už v USA i jinde skutečně proběhlo. Například jeden „menší“ i loni v Indii (bez proudu se ocitlo půl země - 670 milionů lidí). Ale že nefungují ani baterie, ani agregáty, zkrátka veškerá elektřina je nenávratně v čudu a už nejde ani žádná vyrobit?     Aha. Takže všechny liščí ocasy si můžeme strčit za klobouk a ebonitové tyče tak akorát do...? Ehm, a co mozek, vážení scénáristi? Tedy, pokud ho máte. Ten totiž obsahuje okolo 20 miliard neuronů, které generují elektrické impulzy! Tududu-tum... Dostal jsem vás!!!             Ale i přes tuhle evidentně nesmyslnou premisu jsem seriálu dal šanci. Ovšem strejda Miles? Ten má v hlavě opravdu zhasnuto! Odmítne vzít kramle a jako ovce čeká u sebe doma na komando domobrany. Zřejmě forma asistované sebevraždy. Tu ale nakonec odložil a rozhodl se bojovat, podle známého husitského: na množství nehleďme! Hotovej Chuck Norris. Ale třeba se mu jen na stará kolena začala zapalovat lýtka a chtěl si honit triko před neteří v rozpuku. A ten postapo Legolas, tajný agent domobrany, to byl taky pěkný tragéd. „Monroe přikázal chytit Milese živého!“ Ale sotva na jeho vojáky strejda Miles udělal Baf! zpoza sloupu a proplesknul první z nich, začali po něm pálit ostrýma, jak svazarmovci na střelnici. A co na to drsňák Legínolas? Nic. Ani slovo (jen si asi v duchu říkal: „Jestli ho zastřelí - těch facek od šéfa!“) A další a další perly, Bollywood hadr. Shrnuto: zkouknul jsem pilot a pak ještě, se zaťatými zuby, i druhý díl seriálu. Víc vážně nešlo zvládnout, to už by mi úplně vybilo baterky... A nemám žádnej blbej medailónek jako oni, kterým bych si nastartoval komp. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotním dílu. Po obsahu, který jsem si před několika měsíci jsem očekával trochu něco jiného než pomalé, nudné a nic neříkající vyprávění. Počítal jsem s akčním scifi seriálem ve kterém se budou řešit problémy a přežití v post apokalyptickém světě. A co jsem místo toho dostal? Další rodinný seriál ve kterém se bude hrát hlavně na city a nějaké ty milostné zápletky. Tři hvězdy dávám za kvalitní zpracování okolní světa a za myšlenku. Jen doufám, že to zase neskončí po první sérii, protože většina diváků čekala něco jiného. Jinak určitě tomu šanci dám a na další díl nebo dva se ještě podívám. Přece jen není takových scifi seriálů nadbytek, takže prakticky nepohrdnu ničím. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál z produkce J.J. Abramse. Na celém světě přestane jít elektřina a už se nenahodí zpět. Děj seriálu se odehrává 15 let poté v Americe, zničené občanskou válkou. Po výpadku se každý chtěl dostat k moci. 1. série se zabývá převážně ve východní části Spojených států, kde se nachází Monroova republika. Ten vládne pevnou rukou. Ale jeho vojáci jsou vyzbrojeni pouze zbraněmi jako v Napoleonských válkách. Většina nábojů se už vystřílela a nové vyrobit nejdou. Lidé se stáhli z měst a usadili se na venkově. Tam si vesele farmaří a žijí klidný život. Pokud jim ho někdo nenaruší. Příběh sleduje osudy rodiny Mathesonových, kteří toho o výpadku vědí hodně. Postupně se seznámíme se spoustou postav. Některé seriál časem opustí. Spojené státy jsou rozděleny na 6 částí: Monroova republika, Georgie, Texas, Colorado, Národ prérií a Kalifornie. Zatím seriál zavítal do 5 z nich. Postavy postupně začínají přicházet všemu na kloub a snaží se nahodit elektřinu. Zjistí, ale že to nebude tak jednoduché. Spoiler: Podaří se jim to, ale jen na chvíli. 2. série začíná výbuchem atomových bomb ve Philadelphii a Atlantě. Na scénu přichází nový hráč, Vlastenci. Ti se snaží pomocí svých nekalých praktik ovládnout celou Ameriku. A to jim přece naše parta hrdinů nemůže dovolit. Přibývá taky nových postav. Aaron k tomu ještě zjišťuje, že může ovládat nanity, kteří ve vzduchu blokují elektriku. Po dlouhých tahanicích se z bývalých nepřátel stanou přátelé a společně bojují proti vlastencům. Tento boj se jim nakonec podaří vyhrát. Ale bohužel to skončí docela otevřeně. Naniti neřekli své poslední slovo. Seriál byl bohužel ukončen, ale pokračuje komixem... "I'm Batman." :D ()

klerik

všechny recenze uživatele

Tak ako ma nedostal Abramsov FRINGE, nechytil ma ani "Abramsov" Revolution. Nie moc originálne, málo napínavé... Mám pocit, že seriál ani nemá veľký potenciál rozvynúť niečo zaujímavé. Je to podobne zabudnté v minlom storočí ako je TERRA NOVA... Elizabeth Mitchell môžem (LOST, V) ale tu nemá jej postava okrem výzoru nič zaujímavé. Ani priestor... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Tuším, že se nám z dalšího nadějného námětu klube nová rodinná telenovela alá Terra Nova. Navíc, dlouho jsem neviděl seriál, kde by se tak nepovedl casting. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Taková hodně zajímavá realita jednoho seriálu který stále v sobě hledá to pravé akční pokušení, herci jsou celkem sympatičtí a časem jsem si je oblíbil ale co se mi nejvíc líbilo bylo prostředí a příběh celého seriálu celkem škoda že už je po. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Postapo seriál v ktorom sledujeme svet 15 rokov potom, čo všade chcípla elektrina. Zvyšky sveta ovláda zlá milica a proti nej bojujú rebeli. A medzi nimi tam pobehuje skupinka hlavných hrdinov, ktorá má kľúč k nahodeniu elektriny. Škoda, že sa seriál nevenoval obdobiu, keď sa začala rozpadať spoločnosť. To by bolo oveľa zaujímavejšie ako sledovať malú partu, ktorá pobehuje polorozpadnutom svete a stretne magorov, ktorý chcú bud ovládnuť zvyšky sveta alebo ho nadobro zničiť. Chýbalo mi prepracovanejšie znázornenie zvyšku spoločnosti. Je to len priamočiary akčný postapo v ktorom sa presunujú z miesta na miesto kvôli nejakému bazmeku alebo osobe, ktorú neustále hľadajú. Aspoň že akcia je kvalitne natočená a aj celkom krvavá a technická stránka je špičková. Komu stačí jednoduchšie akčné pojatie, tak bude spokojný. Ja som to vzdal po siedmych dieloch + finále prvej série, aby som videl jak seriál pokročil (príliš nie, furt sa točil v kruhu). 5/10. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele

Dokoukat celý seriál stojí vážně za to, i když pouze první serii, druhá je naprosto o ničem s totálně useknutým a otevřeným koncem. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Lost, Heroes, Flashforward, Event, Alcatraz, Touch...A teď Revolution, další sci-fi/mystery seriál, kterejma nás americký televize krmí s železnou pravidelností a doufají, že to budou trháky jako první dva zmiňovaný. Ačkoli možná pilot Revolution vypadá zajímavě, nemám sílu opět se nechávat vodit vodit, sledovat miliony zvratů a nakonec se nic nedovědět. 50%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nehorazne doslovne, predvidatelne, papierove a neherecke. Kto z takehoto pilotu dokaze nieco slusne vykresat je macher. Dajte vediet, ja pri tom zrejme nebudem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Všechno se vypne a už nenaskočí zpět............. U podobných příběhů mě fascinuje, jak si tvůrci představují svět po patnácti letech apokalypsy. Hlavně oblečení. Tolik let to prát jen v ruce a ono je to jak vyzvednuté u Diora - nové, čisté, nesešívané - prostě cool. Už vám někdy vydržely kalhoty víc jak deset let? Mě tedy ne. Seprané, roztřepené a se špatným zipem - no však víte, jak to myslím. Abych napsal pravdu viděl jsem asi každý třetí nebo čtvrtý příběh a nic mě v nich nezaujalo. Obsahově je to nelogické, neuvěřitelné a je v tom moc nesrovnalostí. Tyhle seriály zaujmou milovníky jednoduchých telenovel u kterých nemusíte moc přemýšlet. Triková a vizuální stránka to nezachrání, když hapruje obsah. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu nejisté a mírně "LOSToidní" a to zejména co se tempa odhalování záhad týče. Zprvu mě trochu zklamal časový skok, protože mě víc zajímalo, co se dělo těsně po výpadku, než čím seriál navázal. Ale nakonec jsem rád, že to nebyl jen další klasický postapo seriál. Na herce jsem si taky chvíli zvykal a zejména Charlie je taková... zvláštní. Naštěstí těch nesympatických se seriál vcelku záhy zbavil a velmi rychle jsem si skupinku okolo Milese oblíbil. V druhé sérii seriál dupe na plyn a baví ještě o fous více a zrušení tedy hodně zamrzí, i když řadu záhad seriál už stihl odhalit. Finále samozřejmě napřesdržku - resp. výborné, ale seriál je předčasně zrušený, takže je to tradičně useklé cliffhangerem... Tak snad alespoň komiks předvede nějaké rozuzlení. ()

Reklama

Reklama