Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr a Richard patří k těm, pro které je pevná pracovní doba noční můrou. Chtějí být pány svého času a nikomu se nepodřizovat. Petr si navíc chce splnit svůj sen a stát se velkým hudebním skladatelem. Okovy běžného zaměstnání je oba děsí. Jenže peníze jsou nutnost a nějak se vydělávat musí. Co třeba obchod se lží? Problémy nastanou, když se lží přestanou jen obchodovat a začnou s ní žít i v soukromí. Oba si uvědomují, že se jim situace vymyká z rukou a že je potřeba něco udělat. Snad je láska silnější než lež... Ale není nakonec láska tou největší lží v jejich životě? Kdo nakonec vystoupí z bludného kruhu? Petr, nebo Richard (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

troufalka 

všechny recenze uživatele

V závěru jsem postřehla pokus přejít do vážnější roviny, který se bohužel rovněž nevydařil. Ne vždy je dobré vsadit na neherce. A když dostane film průměrný režisér s průměreným scénářem, vznikne podprůměrný film, který nezachrání ani pár dobrých hereckých výkonů ani pokus o kritiku současné společnosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Určitě má film svou hodnotu hlavně na poli morálky. Je vlastně o takových novodobých šmejdech. Jenže Richard Nedvěd není zrovna velký herec a Patrik Ulrich také ne. V efilmu hraje celá řada jinak kvalitních herců, ale díky hodně podprůměrnému scénáři a navíc ještě místy hroznému střihu film ztrácí řadu kvalit. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavější herecké obsazení už má snad jenom Magnusek (a ten tenhle film i produkoval. Co se ale Obchodníků týče, poněkud mu ublížila TV Barrandov - více zde, ale ani tak to moc dobré není. Amatérští herci, amatérská kamera, špatně udělaný zvuk (ale tam je ta vina i na straně TV Barrandov), zápletka nezajímavá a maličko připomíná Věznici v Shawshank, ale jenom tím, že tam vězni chtějí nějakou tu kulturu, tady teda koncerty. A vlastně se tam ani nic moc nedělo a ti dva hlavní hrdinové nejenom, že se z nich během filmu nestanou nějací přátelé nebo že by se nějak dali dohromady, ne, oni se sotva potkají. Vtipné to taky není, občas se to o to sice snaží, ale zoufale to nefunguje. Takhle je z toho další film, co "zmizel" a vlastně to ani není moc velká škoda. 1* za Chrudim, Pardubice a Pavla Trávníčka. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Samotný fakt, že je u filmu napsáno Magnusfilm, mě automatiky varovalo a ani mě nenapadlo tuto věc shlédnou. Ovšem lákání v TV na poslední roli Petra Hapky, bylo nakonec rozhodující. Kupodivu to nebylo takové utrpení. Film jsem dokoukala a ani nijak netrpěla. Myšlenka slušná, zpracování ,,ani ryba , ani rak". Velmi přesně moje pocity z filmu popsal ve svém komentáři lekr. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že hodnotím TV premiéru až po přečtení patrikusova příspěvku. Myslím, že film není vůbec špatný a se zúčastněnými a zejména pak s Patrikem Ulrichem, který je evidentně duší filmu, docela soucítím... Jen tedy moc nechápu (nevím, jak se to normálně dělá), to ten film nikdo v té televizi nezkoukne a nezkontroluje předtím, než jej pustí "naostro"? Přijde mi to i jako šlendrián TV Barrandov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Děj se odehrává hlavně v Pardubicích a ve Vysokém Mýtě, tedy v místech, které scenárista Patrik Ulrich podle svých slov velmi dobře zná. První klapka padla 8. 8. dopoledne v Sakařově ulici při natáčení scény s pošťákem. Štáb rovněž zavítal na zámek Choltice, do Chrudimi nebo Heřmanova Městce. [Zdroj: denik.cz, ceskenoviny.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama