Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Identicky natočené ako predošlý Gympel, taktiež aj kvalitatívne na veľmi podobnej úrovni, pričom druhá časť mi prišla o nejaký ten kus podobnejšia realite. Mádl opäť skvelý, Vorel priemerný a Josefíková (Julie)?. "To já jsem myslela, že ta Julie je taková slušná holka, ne?" - "Normální kurva je to." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě hodně podobné Gymplu a jednoduše řečeno, více téhož. Ovšem proč ne. Gympl mi tenkrát sednul a Vejška víceméně nezaostává. Pořád je to sranda, stále je to plné neuvěřitelných až absurdních situací, ale dokáže to zabavit... 90%...[6.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedničku miluju a považuju jí za jednu z nejlepších komediálně/dramatických satir dnešní doby.Komediální scény mají sílu a ty dramatické jsou výtečně mrazivé (např. Hanák je doslova odporný), takže jsem se pokračování docela těšil.Jen docela, protože Vorel starší má tendenci mršit svá kultovní díla zcela zbytečným pokračováním (Cesta do lesa je naprosto příšerná hippie blitka) u Vejšky to nedopadlo tak zle, ale žádná sláva to taky není.Z Kolmana se stal mrdák, takže všechno co mu nešlo v jedničce mu tady jde, veškerý humor stojí a padá s Mádlem.Všechny jeho hlášky, všechny scény jak bere fet a šuká kundy, to je jediný humor ve filmu a jediná dobře zahraná role.Josefíkovou nemůžu vystát už od začátku její zbytečné kariéry a chápu, že má Tom rád svýho syna, ale prostě hrát neumí, neuměl a nebude umět.Příběh je o ničem, zase se sprejuje, zase se zdrhá.Humor se vypařil jak pára nad hrncem a Vorel fňuká, jak je život těžkej a nefér, to ale my všichni víme.Ve filmu se nestane nic zásadního, co by nějak stálo za zfilmování.Postavy z jedničky skoro nejsou, citelně chybí ujetý školní kolektiv učitelů z Gymplu, Krumbachová je pryč a nic o ní nevíme, nic nevíme ani o Kocourkově bývalé Pavle.Hudba, další věc která citelně utrpěla, Vladímír 518 prostě není Wich a celej film jedou dokola tři vesměs otravné melodie, nejvíc mi chyběla drsná a všeříkající úvodní píseň z jedničky, kterou miluju.Ukázkový příklad prázdného pokračovaní, který pobaví snad jen pár scénami a smutným faktem, že ač je to ilm zcela průměrný, pořád je to řemeslně skvělá práce a Vorel jasně dokazuje, že mezi českými autory nemá svým způsobem konkurenci, ale strašně postrádá komplexní scénáře.Průměrný film, který byl ale jedním z 5 českých snímků, který jsem za posledních 10 let navštívil v kině.55%. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Bez Jirky Mádla bych si to absolutně nedokázal představit, scény bez něho jsou nudný jak ksicht režisérova synáčka. Vorel mladší prostě není herec, a svýmu multifunkčnímu taťkovi jenom škodí, mladej si holt musí nějak vydělávat. Pan Kraus svými gesty a ksichty pobavil, a moc příjemná Josefíková dělala scény s Vorlátkem aspoň trošku zajímavé. Hodně jsem se smál a bavil (Mádl, Kraus, Bydžovská), a hodina a půl utekla jako voda. Čili jediným, leč velikým, záporem mi byl hlavní "herec". Čtyři hvězdičky pro českou komedii, kterou hodnotím a oceňuji úplně jinak než zahraniční filmy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další pohodová ,,Vorlovina''. Nic zásadního vám to nedá, ale těch 85 min. uteče jak voda a hlavně - není to trapné, což je bohužel pravidlem u českých komedií posledních let... Nejvíc exceluje Mádl a já se mu opakovaně omlouvám za to jak jsem jej podhodnotil, když jsem jej viděl na plátně poprvé coby teenagera... Vorel se tradičně obklopil řadou lidí z divadla Sklep a leckomu dal tu menší, tu větší roličku. Někdo dokonce profesně navazuje na svoji roli v Gymplu jako třeba Václav Marhoul :-). Když to vezmu kolem a kolem, celé to téma sprejerů jde mimo mně, ba naopak mně dost prudí, protože v mém pracovním životě stojím na opačném konci barikády. Stejně tak hudba mi vůbec nic neříká. Ale to neznamená, že se mi to nemusí líbit. Jestli však Vorel přijde s nějakým třetím dílem - Postgraduálem, už to asi tak bavit nebude. I tohle hodně těžilo z Gymplu. Chtělo by to nový vítr do perutí pane Vorel ! Tři plechovky barvy. * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Scéna, kde do seba vrazia dve autá - jedno pribrzdí, keď Michal Kolman (Jiří Mádl) prebehne tesne popred neho, druhé to už neubrzdí - je zložená z ôsmych záberov a stála 200-tisíc českých korún. (De Large)
  • Ve scéně, kdy Petr (Tomáš Vorel ml.) a Michal (Jiří Mádl) v noci dělají velké stříbrné graffiti, má Petr špinavou bundu od sprejů. Když ale poté sedí na policejní stanici, tak má bundu čistou. (ČSFD)
  • Ve Vejšce zazní tři skladby od Vladimira 518. "Děti prázdnoty" a "Planeta Praha" už existovaly, skladbu "Zdrhej" zkomponoval Vladimir 518 přímo pro film. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama