Reklama

Reklama

Pro strach naděláno

(seriál)
  • Velká Británie A Touch of Cloth

Série(3) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Od seriálu Vraždy v Midsomeru po Mesiáše, žádná z britských detektivek nebude ušetřena v této unikátní parodii na všemožná policejní dramata. V hlavní roli se představí John Hannah (Mumie, Spartacus) jako Vrchní detektiv inspektor Jack Cloth - samorost, alkoholik a samotář, který se po záhadné smrti své manželky zcela ponořil do práce. Cloth spolupracuje s neohroženou kolegyní Anne Oldmanovou (Suranne Jonesová) a společně půjdou ve stopách všech podobně nesourodých detektivních dvojic a vyřeší celou řadu děsivých vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co funguje bez výhrad jsou running jokes, parodování žánrových kriminálních klišé a dialogy. Naopak co nefunguje je kadence gagů. Snaha o humor je za každou cenu a doslova v každé scéně, v každé větě i v každém obraze. A to znamená, že mnoho „humorů“ vyzní naprázdno či trapně. I tak tu ovšem na pět minut stopáže připadá tolik bránici ničících gagů, že se to snad ani nedá spočítat. Hlavně a především však jde o vzkříšení klasické nefekální parodie (od osm let starého Garth Marenghi's Darkplace snad první zdařilá) a za to patří Britům velký dík. Druhá série je sice zdánlivě poněkud o něčem jiném (tentokrát si tvůrci berou na paškál veškeré ty drsně drsné kriminálky o poldech v utajení, především na Jacku Bauerovi nezůstane nitka suchá), ale ctí ji stejné klady a stíhají stejné zápory jako první sérii. Nesporná výhoda ovšem je, že se rozvíjejí některé gagy a že tvůrci neopakují již použité vtipy a nápady. PS: Pokud si nejste v britské angličtině jisti v kramflecích, tak raději neradno se přibližovat; unikla by vám drtivá většina slovník hříček (snad každá druhá věta tu je minimálně dvojsmysl) a narážek a to by byla škoda, jelikož ty tu patří k tomu vůbec nejlepšímu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parodie na pochmurné detektivky jedoucí podle oldschool mustru, podobně jako to kdysi dělali ZAZ. Skvělý John Hannah v hlavní roli cedí nesmyslný hlášky se zachmuřeným vážným ksichtem celou dobu a fakt mě bavilo ho sledovat. Vtípků je tam opravdu přehršel a na jedno zhlédnutí to ani nelze všechno vstřebat. K dokonalosti tomu něco chybí, ale takhle chytrá parodie tu nebyla od Bláznivý střely 3. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám většinou z parodií husinu, ale tady jsem se báječně bavila. Ano, souhlasím s tím, že občas to bylo na odstřel trapný, ale to ostatní to bohatě překrylo, takže kde je to pokračování, pánové, protože já bych ho určitě přivítala? :-) A to jsem k tomu měla bonusek v postavě Clotha, kterého hrál bezvadně můj oblíbenec John Hannah. - "Veřejnou dopravu využíval zřídka. Raději chodil pěšky a to tak, že umístil jednu nohu na zem ještě předtím, než přesunul váhu svého těla na druhou nohu. - Byl to samotář, i sám sebe se stranil. Nikdy předtím ho mrtvého nenašli a to se na něj vůbec nepodobá". a spoustu podobných hlášek by vám podle mě mohlo dostatečně zvednout náladu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Striedavo zábavné, striedavo príliš tlačiace na pílu a pritom sa tváriace ako klasická temná kriminálka. Parodovanie všemožných žánrových kliše je fajn a je vidieť že tvorcovia majú napozerané dosť ale menej je niekedy viac. Mnoho scén svojou snahou byť vtipnými za každú cenu, vyznieva do prázdna a ďaleko lepšie tak fungujú rôzne vizuálne gagy. A je to vlastne škoda, v rámci paródií ide naozaj o jednu z najlepších vecí za posledné roky ale vzhľadom na zvyšnú konkurenciu to ešte samo o sebe nie je pochvalou, výsledok mohol byť vyrovnanejší. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika pasáží s humorem, který dle mého mínění už překročil únosnou hranici, bylo by to za 5. Výborná komedie beroucí si na paškál všechny možné i nemožné prvky kriminálek a trhající je na kusy. Charlie Brooker znovu a znovu dokazuje svůj zvlášť čerstvý pohled na kinematografii. A vidět Batiata v roli hroutícího se, zlomeného Clotha bylo k nezaplacení. Ve vlně všech těch hrozných parodií si takovéto klasiky v moderním hávu cením hodně. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zase našel parodii, u které se dá smát i bez nadužívání THC nebo lochtání od sousedovic Toníčka. Děkuji vřele a doporučuji. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený britský kousek, který se místy až nebezpečně blíží šílené kadenci gagů z Bláznivé střely. Při takovém množství nápadů a gagů je jasné, že tvůrci občas šlápnou vedle. To však díky výbornému tempu a stále novým a novým hláškám vůbec nevadí. John Hannah se svým věčně kamenným ksichtem byl pro uchlastanější a drsnější verzi Franka Drebina dokonalou volbou. Chci další díly!! ()

burina 

všechny recenze uživatele

Podobne ako americký predchodca a kamarát Frank Drebin, aj Cloth strieda geniálne vypointované vtípky a gagy s nechutným tlačením na pílu. Našťastie prevažuje to prvé, čiže idem veselo na 4*. Pokračovanie (snáď) tento august. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Neskutečná crazy parodující všechno, na co si autoři vzpomněli. Někdy je to ovšem humor za každou cenu, čímž se vyskyrují okamžiky, kdy z filmu zavane trapnost. Ale ostatní, podstatnější sekvence všechno vyvažují. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi to trvalo, ale když jsem si uvědomil, že se jedná o parodii na veškeré novodobé krimi seriály, začal jsem se velice dobře bavit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žel, není to můj styl humoru. Kdyby šlo jen o parodii, proč ne, ale těch parodických prvků tam není moc, a takové ty přehnané zrůdnosti, násilnosti a nechutnosti naopak skoro v každé scéně, a úplně zbytečně. Čím déle to trvalo, tím nudnější to bylo a fórky se jen opakovaly. Not my cup of tea, indeed. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Never been found dead before ... Guv, I think you might wanna see this ... Jailed 1996 for killing his wife, released three weeks ago for not doing it since ... I came as soon as I heard ... Something's up and everyone in this room can see what it is ... People in court room can be so judgmental ... Attractive but devastated ... And remember, every child you've seen tonight is a holocaust denier ... Oh, em, I'm in early for the wedding ... Hit the road, Jack! --- Charlie Brooker je zabiják. Podle jeho notiček se jede v doslova vražednym tempu. A úvodem vypsaný hlášky jsou jen malilinkym zlomkem smrtící směsi, jakou umíchal. Bezkonkurenčně intenzivní palba gagů; všudypřítomná hravost (vzkaz, spleť zkratek, vyzváněcí melodie atp.); drzost směrem k televizní (post)produkci; running jokes, co se nemaj šanci omrzet (zejména Piers Morgan); a konečně neuvěřitelnej parodizující záběr, že pomalu až zůstávám v šoku, jaktože si tohle neni schopnej oblíbit každej libovolnej obyvatel týhle planety. Vlastně ani sám nechci pomyslet na to, kolik mi toho při tý šílený nabušenosti uniklo. Brutální nářezovka, fakt že jo. --- "So this place is some kind of rehab cum spa?" - "Rehab, yes. We had to shut down the cum spa." ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Mega dobrá parodie to není, ale cením snahu, něco vtipné bylo. Některé vtípky byly zbytečně laciné. Třeba ty s figurou policajtky. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná parodie na kriminální seriály, ve stylu Žhavé výstřely meets Dexter. Naprosto famozní a třeskutě zábavné, různé dvojsmysly, doslovnosti a absurdity jsou skoro vždycky nádherně vtipné, jemně balancujíc nad hranicí trapnosti, která je často u dnešních komedií normou. Nečekal bych na české titulky, je tam tolik nepřeložitelných věcí, že nemá smysl to zabít nějakým pokusem o neumělý překlad... Druhá řada 2013 - ještě šílenější! ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

To ako intenzívne do vás táto miniséria pumpuje to kvantum narážok je zrovnatelná s gulometnou palbou. Proste je pri tej kadencii vtipov fakt jedno, že vás možno 4 z 5 vtipov minú, alebo ich nepochopíte, prípadne si ich vôbec nevšímnete, pretože ten piaty je trefa, ktorá vás v smiechu zloží do kolien. s01: 7/10, s02: 9/10, s03: 8/10 :-) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Jistě, Charlton je zárukou zábavy a že tady na čsfd stále nemá profil je velikou ostudou. Už je to dlouho, co jsem ho sem navrhoval nahodit, zatím ale bezvýsledně. EDIT: Profil i bio již má. ____ První dva díly mají spousty povedených narážek a gagů. Ale jak už to u podobných semi-pastišů u mě bývá, vždy si vzpomenu na bezkonkurenční Darkplace, které nastavilo ostatním laťku příliš vysoko. Uvidím co další díly, ale přišlo mi, že po prvních cca 30ti minutách seriálu lehce dochází dech. ____ I druhý dvojdíl je velmi vtipnou parodií. Již méně mě potěšila asi největší koncentrace innuend od dob Carry on ..., což místy vedlo až k nekoukatelnosti. Naopak potěšilo zachování výborných úvodních titulků, triumfální návrat Toma Bosse, slomo in da klab a klasická scéna výběru jména pro policajta v utajení - Honzu Mědě. ____ Přes všechny výhrady a nedostatky se už velmi těším na 3. sezónu i s Gillan a snad i stejnými úvodními titulky. ____ 3. Sezóna si bere na paškál nováčky v oddíle a jak už název uvozuje - když se případ stane příliš osobním (a přesto vás od něj neodvolají). Úvodní titulky zachovány, running jokes taktéž. No, upřímně, první dvě sezóny jsou povedenější. Stále jde o dobrou parodii, ovšem tentokráte bez těch několika velmi povedených scén. Ale stejně mi bude tahle partička chybět. Hlavně Tom Boss. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

A Touch of Cloth je fakt blbost. Hovadina. Tenhle tzv. seriál je tak blbý, protože je tak geniální. Ať už jsou to ty neuvěřitelné hlášky, jako např. "Byl nalezen mrtvý. To se mu nepodobá," a hromada dalších velmi podobného typu (zejména soudní lékařka je v tomhle sázka na jistotu), ať už jsou to neuvěřitelně ujeté zápletky (zejména pointa prvního dílu je brutální), které mají všechny velmi podobné rozuzlení, ať už je to kromě neskutečné nálože slovního humoru i ten vizuální, všechno stojí za to. A krom toho všeho je to pořád vlastně ještě i tak vynikající detektivka. Navrch je tu geniální John Hannah v titulní roli, ta ženská, co hraje Old Manovou (tedy Oldmanovou) a v poslední tzv. sérii i skvostná Karen Gillan. Next time na čtvrtou sérii je vrchol vší dokonalosti. 95 %. Jedna z nejlepších komedií vůbec. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Žádná hitparáda to teda není. Štve mě to ale opravdu sem se nijak zvlášť nebavil. Doufám, že do budoucna se to zlepší, protože potenciál má Touch of Cloth velký a prostoru pro parodie je hafo. Ale do zatím (po prvních 2 dílech) je to slabota. ()

Reklama

Reklama