Reklama

Reklama

Pro strach naděláno

(seriál)
  • Velká Británie A Touch of Cloth

Série(3) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Od seriálu Vraždy v Midsomeru po Mesiáše, žádná z britských detektivek nebude ušetřena v této unikátní parodii na všemožná policejní dramata. V hlavní roli se představí John Hannah (Mumie, Spartacus) jako Vrchní detektiv inspektor Jack Cloth - samorost, alkoholik a samotář, který se po záhadné smrti své manželky zcela ponořil do práce. Cloth spolupracuje s neohroženou kolegyní Anne Oldmanovou (Suranne Jonesová) a společně půjdou ve stopách všech podobně nesourodých detektivních dvojic a vyřeší celou řadu děsivých vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

s01- 85%, s02- 80% "I want to find out who he knows, where he goes, what he does, in which size gloves... What he eats, how he sleeps... Under blankets? Under sheets? Is he single? Is he taken? How crispy does he like his bacon? Upper, middle, working class? Which hand's employed to wipe his arse? What's his blood group? What's his sign? What's his take on Palestine? Who's his mother, who's his dad? Has he read Beevor's Stalingrad? What's his height, what's his weight? How often does he masturbate? Is he churlish, shy or chatty? Who is the real Mike Macratty? Solve these riddles if you can... and together we can stop this man." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co funguje bez výhrad jsou running jokes, parodování žánrových kriminálních klišé a dialogy. Naopak co nefunguje je kadence gagů. Snaha o humor je za každou cenu a doslova v každé scéně, v každé větě i v každém obraze. A to znamená, že mnoho „humorů“ vyzní naprázdno či trapně. I tak tu ovšem na pět minut stopáže připadá tolik bránici ničících gagů, že se to snad ani nedá spočítat. Hlavně a především však jde o vzkříšení klasické nefekální parodie (od osm let starého Garth Marenghi's Darkplace snad první zdařilá) a za to patří Britům velký dík. Druhá série je sice zdánlivě poněkud o něčem jiném (tentokrát si tvůrci berou na paškál veškeré ty drsně drsné kriminálky o poldech v utajení, především na Jacku Bauerovi nezůstane nitka suchá), ale ctí ji stejné klady a stíhají stejné zápory jako první sérii. Nesporná výhoda ovšem je, že se rozvíjejí některé gagy a že tvůrci neopakují již použité vtipy a nápady. PS: Pokud si nejste v britské angličtině jisti v kramflecích, tak raději neradno se přibližovat; unikla by vám drtivá většina slovník hříček (snad každá druhá věta tu je minimálně dvojsmysl) a narážek a to by byla škoda, jelikož ty tu patří k tomu vůbec nejlepšímu. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

První série je skvělá. Přesmyčky se slovy a dělání si srandy z kriminálek je zdařilé. Scéna s rozchodem An Oldman se zapíše do historie komedie. Pro plné užité seriálu doporučuji umět dobře anglicky První série 100% Druhá série je parodií na Jacka Baura a podobní špionážníky a nebavila mě tolik jako ta předchozí. Vtipů je o trochu méně, ale též jsou zde skvělé scény. Druhá série 70% Třetí série si spíše utahuje ze severských kriminálek a podobných okultních vyšetřovaček. Lepší než druhá série, ale první mi stále přijde nejlepší - možná nejspíše z nostalgie. Z té zatracené nostalgie. Třetí série 85% ()

nessbeal

všechny recenze uživatele

DCI Jack Cloth je individualistický, nadmerne pijúci samotár, ktorý sa vrhol do práce po záhadnej smrti jeho manželky. Cloth poznačený stratou je spojený s gurážnou a zmysel pomocníčkou DC Anne Oldman. Pár spoločne vyšetruje zväčšujúcu sa sériu hrozných vrážd a ocitnú sa na stope pochybného vraha. Ako aj vy. Ak ste detektív. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parodie na pochmurné detektivky jedoucí podle oldschool mustru, podobně jako to kdysi dělali ZAZ. Skvělý John Hannah v hlavní roli cedí nesmyslný hlášky se zachmuřeným vážným ksichtem celou dobu a fakt mě bavilo ho sledovat. Vtípků je tam opravdu přehršel a na jedno zhlédnutí to ani nelze všechno vstřebat. K dokonalosti tomu něco chybí, ale takhle chytrá parodie tu nebyla od Bláznivý střely 3. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Policistce Anně Oldman několikrát zazvoní telefon, na kterém má vyzvánění se skladbou „All the Things She Said“ od ruského dívčího dua Tatu z jejich druhého alba nazvaného „200 km/h in the Wrong Lane“, které vyšlo v roce 2002. (Trajektt)

Reklama

Reklama