Reklama

Reklama

Úplně normální

(seriál)
  • USA The New Normal
všechny plakáty
Trailer
USA, (2012–2013), 7 h 59 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Justin Bartha, Andrew Rannells, Georgia King, Bebe Wood, NeNe Leakes, Jayson Blair, Ellen Barkin, John Stamos, Michael Hitchcock, Jackie Hoffman (více)
(další profese)

Epizody(22)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zhltla jsem to docela rychle :D Bylo to svižné, vtipné, s dobrou minutáží :) Nejlepší byla babi v podání Ellen Barkin, která se mi víc a víc líbí v dospělejším věku - cca posledních 20let :) Je to sice 10let staré prostředí, ale fajn. Silně americké, hodně barevné s pružnými dialogy :) Jsem ráda, že existuje jen jedna série - nemám ráda zbytečné natahování a prodlužování :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The New Normal mě jako seriál po prvních pár dílech velmi zaujal, ale v průběhu první série místy ztrácel dech, na povrch se dostávaly až příliš okatě poučné a sentimentální (v tom špatném slova smyslu) scény, nicméně zakončení první série se povedlo, takže se těším na další řadu. Nejvýraznějšími a vlastně i nejvtipnějšími postavami jsou (pra)babička Jane a Rocky Rhoades. Bakelitová Ellen Barkin si mě hodně získala svým hereckým výstupem a na NeNe Leakes jsem zvyklý už z Glee, kde mě též velmi bavila. Spousta vtipů sice přichází v důsledku jiného kulturního života vniveč, ale i tak jsem si mnohé horlivé diskuze a slovní přestřelky náležitě užíval. Asi nejméně sympatická postava je pro mě Clay, který mluví ještě hůř než malé dítě, a vedle toho někdy Shania, která by chvílemi potřebovala trochu uzemnit. Jinak k ústřednímu páru a jejich náhradní matce lze říct, že neurazí, ale nejsou nijak výrazní. Příjemná oddychovka se sympatickou stopáží, u které se musí občas přivírat oči, ale i tak hodně pobaví. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Neznalcům Murphyho tvorby či osoby tentokrát vstup zakázán. Seriálový Midas totiž cílí do vlastních řad a místo pečlivě vysoustruženého multižánrového přírůstku typu American Horror Story nebo souboru životních pravd (Nip/Tuck) se skrze Bryana vypisuje ze svého rodinného života. A právě pro tuhle skutečnost nestačím při pročítání ostatních komentářů střídavě kroutit hlavou a potlačovat smích. Do ničího vkusu mi samozřejmě nic není, ale kritizovat hlavního tvůrce za to, že způsobem psaní ústředního charakteru dělá gay komunitě ostudu, je v tomto případě dost krátkozraké. Zcela dokonalý Andrew Rannells totiž onu sebeparodii (producent, zpívající teen vztahovka, sto a jedna popkulturní narážka) dovádí na samou hranu dokonalosti a z příjemně "hodného" seriálu dělá něco víc. Zbytek je totiž na Ryanovy poměry až překvapivě umírněná hra na jistotu ze světa, kde si každý empatický člověk zaslouží svoji chvíli štěstí. Po některých typických murphyovských archetypech (ďábelská stárnoucí blondýna s potenciálem k občasnému vyměknutí jako neselhávající trademark) první série docupitá do závěru, který - je skutečně závěrem. Asi nikdy jsem nebyl spokojen s tím, že by tak dobrý seriál byl hned po první sezóně zrušen. Takhle pozitivní pocity by si totiž nezasloužily být rozmělněny dalším pokračováním, až to skoro vypadá, že oněch dvaadvacet epizod mělo skutečně fungovat jako uzavřené soukromé fotoalbum. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech: Třetí sitcom letošního podzimu a opět slabší – dvojice gayů chce dítě a najde si pro to náhradní matku, která už má dceru. Gaye (seriálové) moc nemusim (stejně jako jejich odpornou černou sekretářku), matka s dcerou jsou celkem fajn, ale mohly by se víc projevit; naštěstí má děj vývoj, takže když si chci ráno něco pustit a nic jiného není po sure, je seriál koukatelný, ale spíš zapadne v šedi průměru, protože na to, že jde o sitcom, tak zábavy nemá ani za mák. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Hm, hádám, že nespadám do cílový skupiny tohohle "sitcomu"; ten je spíš pro jakýsi gossip girls, který se vyznaj v módě, celebritích tlachačkách a kdoví čem ještě. Každopádně jo, leccos přínosnýho se dozvíte - například že pokud by si gay měl vybrat hvězdu filmovýho nebe, nad kterou bude onanovat, ukázal by na Kevina Bacona. Teda ... notně šablonovitej gay, podotýkám. V Modern Family se na tenhle problém dívaj mnohem přirozenějc, tak hergot zahoďte tuhle předčasně zrušenou kravinku a vrhněte se na inteligentní zábavu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je inspirován osobním životem režiséra a scenáristy Ryana Murphyho. (jakear)
  • Herec Matt Bomer, který v jednom díle ztvárnil bývalého gay přítele Bryana (Andrew Rannells), je gay i v reálném životě, k čemuž se přiznal v únoru 2012, čímž šokoval mnoho jeho fanynek po celém světě. S přítelem dokonce vychovávají 3 děti. (funhouse)

Reklama

Reklama