Reklama

Reklama

Zprávař 2 - Legenda pokračuje

  • Česko Žvanilové (více)
Trailer 2

Nejlépe hodnocený zprávař ze San Diega, Ron Burgundy, se vrací na hlavní zpravodajský kanál. Poté, co ho manželka Veronika připravila o práci, si Ron vezme na pomoc celý zpravodajský tým a vydá se do boje proti své nové rivalce. Ron Burgundy se s manželkou Veronicou a synem Walterem přestěhovali ze San Diega do New Yorku, kde si žijí na vysoké noze. Když se však šéf rozhodne povýšit Veronicu na moderátorku hlavní zpravodajské relace a Ron zůstane na dlažbě, všechno se změní. Zhrzený Ron míří zpátky do San Diega, kde pracuje na částečný úvazek v Podmořském světě. Pak ale přichází vykoupení v podobě muže jménem Freddie Schapp, který je výkonným producentem ve společnosti Global News Network - hlavního čtyřiadvacetihodinového zpravodajského kanálu. Ten najme Rona, aby dal znovu dohromady celý zpravodajský tým ve složení Champ, Brick a Brian, s nimiž se vrací dobýt New York, kde se musí popasovat s nočními směnami a velkou výzvou. Ron přijde s převratným novým nápadem jak změnit podobu zpráv, čímž se dostane zpátky do vrcholové hry. (HBO Europe)

(více)

Recenze (233)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První Zprávař podle mě byla větší ptákovina. Tady se to rozjede až na konci. Do té doby je to takové nemastné, až neslané. Ten závěr tomu ale dodal solidní petardu a odpálil snad největší zprávařskou bitvu, kterou jsem kdy v jakémkoliv filmu viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $127,352,707Tržby Celosvetovo $172,952,707Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tak nečakane som narazil do múru, som mierne dúfal že americké komédie aspoň v tomto prípade búdu mať poriadne zastúpenie, komédia čo bude mať niečo do seba ale nie, nie, kríza neobišla ani Rona Burgundiho, veľmi málo na to aby to malo šmrnc prvého dielu, prišlo to dosť na silu bez iskry, sklamanie /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JDE PROTI VŠEM PRAVIDLŮM NOVINAŘINY, KTERÝ ZNÁM“… /// Vobdivovatelé koňů ze stáje Judda Apatowa budou mít svoje soukromý dostihy. Stejně jako ti, kdož věří, že nejlepší televizní tým utvoří nebezpečnej alkoholik a rasista, zoofilní uchylák a Steve Carell (kterej je taky na tečku). Celej ten film – a hlavně humor je na hraně. Nemyslím děj, nic světobornýho snad nečeká ani Napoli z dostihů. Trapný lidi dělaj trapný věci a často je to horší, než může ø inteligent naráz pobrat. Fungujou narážky na pořady či události, který mohli ovlivnit zpravodajství (zvlášť to v Americe…), ale jinak jde spíš o mix více (či méně) debilních scének a magorskejch nápadů – ale to mluvím pouze za sebe. Všechno vyvrcholí přehlídkou známejch tváří ve fantasmagorský akci, kterou pobavěj všichni hlavně sami sebe. Píčovina, byť zvrhle a fekálně umírněnější, u který bych vocenil hlavně tu snahu vo normální humor. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda kvalitních Garfieldových a Ferrellových ftipů. 2.) Zase mě vyhodili. Nevím jak dál… 3.) Thx za titule ,,nex_M4rKy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavný film to je. Jelikož jsem neměl žádná očekávání, tak jsem mile překvapen. Slušní herci, solidní dialogy a ikdyž tempo ve druhé půlce razantně poleví, co se týče vtipů i hlášek, tak překvapivý závěr vše vynahradí. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý úvod, ale potom sa to rozbehne (autopilot v karavane, Brickov pohreb, neslušná večera u slušných Afroameričanov, zákonne zmenené meno). Zo zábavy ma paradoxne vytrhávalo prílišné lipnutie na jednotke (aj v dvojke sa musela objaviť hra na flautu, namiesto parfumov kolekcia kondómov, Baxter tentokrát Rona nezachráni pred medveďom, ale pred žralokom...). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate docela zbytecny pokracovani, ale i tak jsem se na film docela tesil. A ve vysledku je to takovej Ferrellovo prumer, kterej neurazi, nenadchne. Je tu par fajn foru, spousta foru, kdy clovek jen pokrci rameny a par vylozenejch traparen. Vsichni herci prehravaj jak o zivot a zatimco v prvnim dile to bylo vtipny, tady jsou mistama na pest, jejich jednotlivy charaktery jsou vyhnany misty fakt uz dost za hranu a asi nejvic tomu vevodi totalne vylizany hovado Carell. Ocenuju, ze tu nechybi zaverecna mega bitka, kde se zase ukaze halda znamejch xichtu, ale bohuzel to film z prumeru nevytahne. Ne, ze bych se nejak zasadne nudil, ale priste si radsi znovu pustim jednicku. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Idiot je zpátky se svým zpravodajským týmem, aby obrátil New York vzhůru nohama. A zase je to klasická sypačka ferrellovskýho humoru - místy fakt vtipnýho, místy tak trapnýho, že se smíchu prostě neubráníte, jindy tak kreténskýho, že se klepete na čelo. Přesně jak to mám rád, prostě skrz na skrz debilní americká komedie s oblíbenými skvělými herci. Závěrečná bitva na Madison Square si počtem cameí definitivně vynutila 4*, jo jo.... jsem rád že to mám za sebou :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ron Burgundy se svým týmem opět směle vyrazil do akce a u mne znovu uspěl. Rozhodně je to dáno tím, že neopustil svůj trapný, dementní a imbecilní humor, který v inteligentních bytostech vyvolává dávivý reflex, ale mne naštěstí z inteligence ještě nikdo nikdy nepodezříval. Mně zkrátka stačí ke spokojenosti skutečnost, že debilní Brick dostal větší prostor a ještě k tomu rozkošně debilní přítelkyni. S tímto lidským odpadem mi prostě život připadá tak nějak snazší a tak nebudu ubírat hvězdy za to, že o nějaké objektivní kvalitě snímku si může Adam McKay pouze nechat zdát mokrý sen s nahatým Ferrellem v hlavní roli. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nechutně trapná žumpa, kterou od maximálního odstřelu zachraňje akorát řemeslo a ty dva vtipy, u kterých jsem se pousmál. Bohužel už si je ale nepamatuju. Až tak nevýrazný a ubitý nánosem mnohdy nesmyslný hlušiny byly.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Carell je naprostej bůh! Spin off pro něj prosím! Jinak, víceméně vtipné jako jednička, opět potěší camea spousta známých tváří...75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu trochu pokles, protože tentokrát to bylo takové... No místy skoro až otravné, moc ukřičené a několikrát spíš trapně vtipné než vtipně trapné. Will Ferrell byl nicméně fajn, ačkoliv opět stoprocentní vůl, a spolehlivě mě bavil i Steve Carell, tentokrát v roztomile opožděném románku s Kristen Wiig (kdo by odolal). Závěrečná bitva byla vážně něco, kam se hrabou Avengers, a kdyby kratší verze, kterou jsem viděl, obsahovala i vystřiženou scénu se žraločím mládětem a s dospělým žralokem (najděte si ji na YouTube), dal bych i tu čtvrtou hvězdičku. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zprávař 1. Pán Rón Burgundýýý, ten má půůl kundýýý, prdel je však celičkááá, kouká mu z ni větvičkááá. No. Cirka stejně infantilní, jako komentovaný snímek. Ferrell má specifický smysl pro absurditu i trapno, to se mu nedá upírat. Po třinácti letech je humor již notně vyčichlý, přesto se to dá dokoukat bez zbytečného týrání lymfatických uzlin. Zprávař 2. V prvním filmu se cinklo o notu emancipace genderové, ve druhém emancipace etnické. A v podání Carella snad i mezidruhové. Ostatně právě jeho postava dostala podstatně více prostoru, protože počiny chlapíka se středně těžkou mentální subnormalitou potěší celé zhulené publikum. Osobně bych vypíchl nové pojmy, které mi Will přidal do slovníku. Jeskynní kuře a nebo pouliční kuře - jiné hodnocení žranců od rákose už ode mě blízcí asi neuslyší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

(Ne)překvapivě zbytečné pokračování. Pár vtipných a nápaditých scén se zde sice najde i tentokrát. Jinak však už převzal otěže trapný Ferrellův humor z posledních let, kde je každá druhá scéna dvakrát delší, než by si zasloužila. Věčné improvizování herců se zde navíc projevuje tím, že zde na sebe postavy jen neustále debilně křičí a celé je to až příliš dlouhé. A nezachrání to ani hvězdná pětiminutovka se snad nejvíce camey v historii. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela překvapivé zjistění, protože první díl se mě líbil. Na filmu je hodně znát, že jak Will Ferrell, tak hlavně Adam McKay své nejlepší nápady již dávno vyčerpali. Stopáž je zcela nesmyslně nafouknutá přes dvě hodiny a často je divák svědkem, že dvě postavy na sebe prostě jen mlčky čučí a to doslovně. Zpočátku mě to přišlo i docela směšné a občas se dostaví hodně povedené vtípky (jednoznačně dominuje Ronova návštěva u Lindiny rodiny), jenže povedené scénky se dostavují prakticky jen v první polovině, v té druhé je již Willův humor pitomý, trapný někdy až tolik, že to bije do očí. Závěrečná bitva je spíše jen přehlídkou známých tváří. Pro mě docela solidní zklamání, protože jsem vkládal nemalé naděje. První poločas 80%, druhý 50%, celkově 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Normálne lepšie než jednotka. Finálna super mega bitka všetkých zprávarov, ktorú hrali veľmi veľké hviezdy, naozaj bavila. Ostatne ako celý film. Asi by bolo dobré povedať, že ak sa vám nepáčil prvý Zprávar, tak s druhým dielom rozhodne neuspejete. Keďže gagy sú ešte absurdnejšie a šialenejšie a sú skoro smrtiace. Hlášky nemajú obdoby a divák u nich často premýšľa, ako niekto toto mohol vymyslieť. Jednička nebola zlá, ale musím povedať, že dvojka je o dosť lepšia a to predovšetkým vďaka príbehu. Utieklo sa od typického konceptu love-story a idú sa tu skôr len šialené hlášky a scénky od začiatku do samotného konca. Je to proste úlet, ako blázon a to snáď na všetky pomyselné strany. Zprávar sa vymyká všetkému možnému čo som videl a to potvrdzovali aj salvy smiechu, ktoré som počas celého pozerania absolvoval. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí k mojim menej obľúbeným Ferrellovkám, no je tam niekoľko fakt kultových gagov. Anchorman 2 ostáva pre mňa len neobľúbenou Ferrellovkou. Jediné, čo vytrháva film zo zabudnutia sú fajn cameá (najmä Harrison Ford a Jim Carrey) a kritika moderných televízií fungujúcich čisto na ratingoch. Zvyšok filmu - všetká tá či už absurdita, alebo diletanstvo (ja neverím, že strih a scenár je AŽ TAK úmyselne zlý) - vychádza navnivoč. Toto je Ferrellov box office comeback? Asi sa mu vyrovnala dolárová karma za pre mňa kultový no stále prepadák Semi-Pro. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Extrémní trapnost, kde je polovina filmu založená na vtipech, že někdo dělá debilní ksichty a zvuky pořád dokola, je občas proložena skvělými momenty...a ještě šílenější all stars závěrečnou bitvou než v jedničce. Hodně zklamané tři hvězdy. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je zpět v roli, kterou mám z jeho kariéry nejraději. Bohužel už to není tak ubercool komedie jako jednička, pár světlých chvilek to mělo ale jak byla jednička originální, tak dvojka postrádá snad vše z předchůdce. Pro mně velké zklamání. ()

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama