Reklama

Reklama

Recenze (15)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne. Místo stylového retra, na které lákaly slušné upoutávky, jsme dostali absolutní scénáristický nesmysl s Clydeovými sny a vizemi, jež zde nemají vůbec co dělat. Scénář je děravý, jak prostřílené auto, chování postav nedává smysl ani k zamilované dvojici si divák nemá šanci vybudovat nějaký vztah. Dojem ze slabého příběhu bohužel nevylepšuje ani rutinní režie, jež diváka spíše nudí, než aby děj svižně tlačila vpřed. Tempo je pomalé, napětí nulové a atmosféra třicátých let se také buduje hodně špatně, když máte k dispozici jen pár baráčků a přilehlé lesy.Nevyužitý potenciál tak musí aspoň zčásti zachraňovat povedené obsazení. Mezi Emilem Hirschem a téměř neznámou Holliday Grainger to skvěle funguje. Talentované herečce navíc nechybí ten správný půvab tehdejší doby. Sehranou dvojici pak doplňuje ještě charismatický William Hurt, jenž jde zamilovanému párečku po krku. Tohle zpracování tak můžete hned přeskočit a radši si pusťte legendární verzi s Warrenem Beatym a Faye Dunaway. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky to v mých očích obstálo, zejména Holliday Grainger byla Bonnie k pohledání. Spokojen jsem i s obrazovým podáním a těch nnemnoho přestřelek mělo solidní úroveň. Jenže celkově mi to přišlo unylé, nevalně odvyprávěné a natahované. Konkrétně vizionářské sekvence mi tu připadaly nepatřičné. Trochu lepší průměr. 55% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Vždy zamrzí, když jsou upoutávky lepší, než výsledné dílo. Pokud tak tomu ještě je u tak vděčného tématu, jakým zločinecko-celebritní dráha Bonnie a Clyde bezpochyby je, zamrzí to dvojnásob. Trojnásob s takto skvěle obsazenou titulní dvojicí a třešničkou s tváří Williama Hurta navrch. Tříhodinovou minisérii totiž vyloženě stahuje ke dnu přihlouplý a k uzoufání nudný scénář a ani do očí bijící levná televizní produkce A&E ničemu nepomáhá. S hodnocením nakonec nejdu níž ani tak kvůli kvalitám celkového počinu, jako kvůli perfektním klipům a trailerům, které si z něj berou to nejlepší. Přesto je to docela hořké zklamání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na televizní mini sérii solidní záležitost,která sice vyloženě nenadchne,ale zároveň neurazí a divákům neznalým klasiky přinese to co by měla.Osobně mě nejvíc mrzí absence silnější atmsoféry a hlavně v první díle větší tah na branku.Zahrané je to každopádně dobře,jen je škoda,že Hirschův Clyde je v celé sérii až třetí nejvýraznější postavou.Za druhý díl,který už celkem frčí a disponuje i atmosférou je to za slabší 4.Možná až se konečně dopracuji k verzi s Beatym,dojde k přehodnocení...70% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Důležité je především si uvědomit, že tato minisérie není v žádném případě remake legendrárního filmu z roku 1967. Proto bych se bránil jakémukoliv srovnávání těchto filmů (vlastně v tomto případě se o film ani nejedná, pouze o dvoudílný miniseriál). Naštěstí se tvůrci nakonec rozhodli pouze pro dva díly, třetí díl (jak bylo původně v plánu) by už něměl co ukázat. Ale i přesto se to dalo klidně hezky prostříhat a zůstaly by pouze dva kvalitní a akcí nabité díly. Odpadly by scény, které příběh dál nijak neposouvají a naopak ho přibržďují. Na druhou stranu musím pochválit tvůrce, že se v rámci možností snažili držet skutečných faktů, z čehož vyplývá i fyzická podoba ústřední dvojice (potěší pak totožné oblečení, které měli na sobě Bonnie a Clyde, když se fotili u auťáku). Má oblíbená Grainger (známá jako Lucrézia z "Borgiů") podala svůj klasický dobrý výkon, nezklamal ani Hirsch, herecky je tedy série zvládnuta na jedničku. Ovšem úplně zbytečné byly Clydeyho vize a zlé předtuchy, které zde působily uměle a příběhu škodily. To však neznamená, že bych měl jít s hodnocením pod 70 procent. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení pěkné. První díl je takové seznámení a nic moc se tam neděje, druhý už je zajímavější a je tam nějaká akce. Nebylo to špatné, ale čekal jsem krapet víc. 60% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o velmi dobré zpracování poněkud unylého a nepříliš rozšafného příběhu dvou ztracenců z dělnických slumů amerického středozápadu. Dialogy jsou vtipné, hudební doprovod excelentní. Legendě bylo učiněno zadost rafinovaně příjemným, teatrálním způsobem. Přesto, má-li se filmová podoba alespoň trochu držet reality, nezbytně se dříve či později rozplyne v impotentním nedostatku životní náplně, jež je fatální jak pro skutečný život, tak pro atraktivitu filmového příběhu. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Již několik let si vedu seznam žádaných filmů a v menší míře tam mám také seriály. Poslední dobou jsem se díval prakticky jen na filmy. Ale nedávno jsem se rozhodl, že po dlouhé době sáhnu i po nějakém seriálu ze seznamu. A zpočátku jsem chtěl zvolit seriály, které mají málo dílů a dají se rychle zhlédnout celé. I kvůli délce jsem zvolil Bonnie & Clyde. Někdy před covidem jsem viděl muzikálové verze v Plzni a v Karlíně. Ale žádné filmové či seriálové zpracování ne (nebo aspoň si to nepamatuju). Tento počin je pro mě lepším průměrem. Myslím, že to bylo zbytečně natahované, bohatě by stačil film s běžnou stopáží 1,5 hod. Ale dobré byly herecké výkony. Například Bonnie (Holliday Grainger) ani Clydea (Emile Hirsch) jsem zatím moc neviděl. Ale myslím si, že notoricky známé zločince, kteří byli jakýmisi celebritami (podobně jako později sériový vrah Ted Bundy), ztvárnili velmi dobře. Z vedlejších rolí se mi nejvíce líbila novinářka P.J. Lane v podání Elizabeth Reaser. Potěšilo mě taky obsazení Sarah Hyland (Blanche Barrow), kterou znám z výborného sitkomu Taková moderní rodinka. Naopak celkem nevýrazný mi přišel Frank Hamer (William Hurt) Zajímavé byly i občasné Clydeovy vize. Dobrý byl také poměrně velký počet mrtvých. Ale scénář mohl být lepší. Na druhou stranu celkové režijní zpracování nebylo úplně špatné. Jen bych uvítal více akce (zejména přepadení bank). ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Šlo to. Bonnie byla fakt kočka. Kvůli ní bych dost pravděpodobně taky vraždil. Emílek Hiršů však voser. Dějově ne tak atmosférické, ale akční dostatečně. Nudit se nebudete. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to tak nechtěl, ale prostě se nedokážu ubránit srovnání... Tahle minisérie jednoduše nesahá ani po kotníky původnímu filmu s Faye Dunaway a Warrenem Beattym. Další průser je, že původní film patří k mým velmi oblíbeným a Faye dokonce k nejoblíbenějším herečkám... Doufal jsem, že si tenhle seriálek udrží jistou důstojnost. Jenže je zde absolutní absence jakékoliv atmosféry, kterou na gangsterkách tak miluju. Prostě každičký záběr (krom kostýmů a aut) smrdí současností až na půdu a třicátá léta se rozplynou jako kouř ze samopalu. Scénář tuctová záležitost s nepochopitelnými scénami předtuch a halucinací Clydea. A nevěřím, že to i dnes nešlo natočit mnohem stylověji, smysluplněji. Holliday Grainger nelze srovnat s Faye Dunaway, tatam je lascivní avšak velmi sexy Bonnie, kterou jsem si tak zamiloval. Emile Hirsch pak nemá štramácký šarm Warrena Beattyho. Jediným, kdo se mi ve své roli celkem líbil byl dnes už pomalu veterán William Hurt, který prostě umí. Jak jsem řekl, nemůžu se ubránit srovnání a tahle minisérie, i když není přímo kino filmem, potvrzuje důvod, proč by legendární filmy a příběhy neměly dostávat svůj remake a když už náhodou ano, je potřeba uchopit látku mnohem lépe... ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

Verziu Bonnie a Clyde z Warrenem Beatty a Faye Dunaway s týmto rozhodne porovnávať nebudem pretože majú pramálo spoločné. Zbytočne nudné Clydove príbehy čo bolo pred tým než stretol Bonnie zaklincovali nepochopitelné a nevhodné vidiny, predtuchy ktoré ho bohužial sprevádzali po celý čas. Celý príbeh, ale plynul bez toho aby nejako viac zaujal nejako výrazne tomu nepomohla ani Holliday Grainger ktorá sa tu sice ako Bonnie našla, a to aj ako rozpravač u Hirscha to bolo trochu horšie. O akčné scény, prestrelky nieje núdza niektoré boli dokonca výborne zvládnuté, ale chýbalo tu viac näpatia možno keby sa s toho urobila plnohodnotná miniséria odstranili sa Clydove vidiny dej sa urobil trochu viac temnejším, a celkovo sa to viac natiahlo tak by ma to možno aj viac zaujalo takto to len pôsobí ako ďalší projekt ktorý rýchlo utiekol, a nevyužil svoj potenciál. Aspoň, že sa to nesnažilo hrať na city, a koniec bol výraznejší než by sa zdalo. Zo dve vety aby sa pochopilo aké, že to boli Bonnie a Clyde legendy boli stručné a výstižné. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny seriál sa snaží o sto-šesť ukázať hneď od začiatku v pútavom svetle. Snažia sa aj sympatickí herci v autentických kostýmoch, s náznakom buranského texaského akcentu, obklopení kulisami z 30-tych rokov 20. storočia, len aby navodili tú správnu atmosféru. Prvý diel na mňa ako žánrovka nepôsobí tým správnym silnejším dojmom, druhý diel ale celkový dojem vylepšil. Obávam sa tiež, že Clydov "šiesty zmysel" dostáva príliš veľa priestoru a pritom nepôsobí veľmi dôverihodne. Ako remake je to skôr priemer, ako seriálová dvoj-hubka stačí. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

No tak nějak to mohlo být, hlavně policajti je honili v pomalejch autech, s pistolkama, proto je dlouho nemohli dostat, protože oni na tom byli naopak! Zabiješ jednou a už to jede, v tý době bylo zločinu hodně a policie a bezpečnost bank a lidí na tom nebyla nic moc, není divu, že to Bonnie a Clyde využili. Mě se to v celku líbilo Holliday Grainger je úžasná a jestli Bonnie byla stejná, nedivím se, že Clyde udělal co jí na očích viděl!!! Mě se to líbilo, ale asi jednou stačilo, ale vidět by jste to měli doporučuji! ()

elvyra

všechny recenze uživatele

..o tomto tv filmu jsem netušila, že existuje. V radiu jsem zaslechla píseň Bang Bang, kterou znám z filmu Kill Bill. A objevila jsem dvě verze s ukázkami z TV filmu Bonnie a Clyde. Budu se tedy po něm pídit a komentář po shlednutí upravím... Trailery byly oba úžasné. ()

Reklama

Reklama