Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to tak nechtěl, ale prostě se nedokážu ubránit srovnání... Tahle minisérie jednoduše nesahá ani po kotníky původnímu filmu s Faye Dunaway a Warrenem Beattym. Další průser je, že původní film patří k mým velmi oblíbeným a Faye dokonce k nejoblíbenějším herečkám... Doufal jsem, že si tenhle seriálek udrží jistou důstojnost. Jenže je zde absolutní absence jakékoliv atmosféry, kterou na gangsterkách tak miluju. Prostě každičký záběr (krom kostýmů a aut) smrdí současností až na půdu a třicátá léta se rozplynou jako kouř ze samopalu. Scénář tuctová záležitost s nepochopitelnými scénami předtuch a halucinací Clydea. A nevěřím, že to i dnes nešlo natočit mnohem stylověji, smysluplněji. Holliday Grainger nelze srovnat s Faye Dunaway, tatam je lascivní avšak velmi sexy Bonnie, kterou jsem si tak zamiloval. Emile Hirsch pak nemá štramácký šarm Warrena Beattyho. Jediným, kdo se mi ve své roli celkem líbil byl dnes už pomalu veterán William Hurt, který prostě umí. Jak jsem řekl, nemůžu se ubránit srovnání a tahle minisérie, i když není přímo kino filmem, potvrzuje důvod, proč by legendární filmy a příběhy neměly dostávat svůj remake a když už náhodou ano, je potřeba uchopit látku mnohem lépe... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Důležité je především si uvědomit, že tato minisérie není v žádném případě remake legendrárního filmu z roku 1967. Proto bych se bránil jakémukoliv srovnávání těchto filmů (vlastně v tomto případě se o film ani nejedná, pouze o dvoudílný miniseriál). Naštěstí se tvůrci nakonec rozhodli pouze pro dva díly, třetí díl (jak bylo původně v plánu) by už něměl co ukázat. Ale i přesto se to dalo klidně hezky prostříhat a zůstaly by pouze dva kvalitní a akcí nabité díly. Odpadly by scény, které příběh dál nijak neposouvají a naopak ho přibržďují. Na druhou stranu musím pochválit tvůrce, že se v rámci možností snažili držet skutečných faktů, z čehož vyplývá i fyzická podoba ústřední dvojice (potěší pak totožné oblečení, které měli na sobě Bonnie a Clyde, když se fotili u auťáku). Má oblíbená Grainger (známá jako Lucrézia z "Borgiů") podala svůj klasický dobrý výkon, nezklamal ani Hirsch, herecky je tedy série zvládnuta na jedničku. Ovšem úplně zbytečné byly Clydeyho vize a zlé předtuchy, které zde působily uměle a příběhu škodily. To však neznamená, že bych měl jít s hodnocením pod 70 procent. ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny seriál sa snaží o sto-šesť ukázať hneď od začiatku v pútavom svetle. Snažia sa aj sympatickí herci v autentických kostýmoch, s náznakom buranského texaského akcentu, obklopení kulisami z 30-tych rokov 20. storočia, len aby navodili tú správnu atmosféru. Prvý diel na mňa ako žánrovka nepôsobí tým správnym silnejším dojmom, druhý diel ale celkový dojem vylepšil. Obávam sa tiež, že Clydov "šiesty zmysel" dostáva príliš veľa priestoru a pritom nepôsobí veľmi dôverihodne. Ako remake je to skôr priemer, ako seriálová dvoj-hubka stačí. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o velmi dobré zpracování poněkud unylého a nepříliš rozšafného příběhu dvou ztracenců z dělnických slumů amerického středozápadu. Dialogy jsou vtipné, hudební doprovod excelentní. Legendě bylo učiněno zadost rafinovaně příjemným, teatrálním způsobem. Přesto, má-li se filmová podoba alespoň trochu držet reality, nezbytně se dříve či později rozplyne v impotentním nedostatku životní náplně, jež je fatální jak pro skutečný život, tak pro atraktivitu filmového příběhu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky to v mých očích obstálo, zejména Holliday Grainger byla Bonnie k pohledání. Spokojen jsem i s obrazovým podáním a těch nnemnoho přestřelek mělo solidní úroveň. Jenže celkově mi to přišlo unylé, nevalně odvyprávěné a natahované. Konkrétně vizionářské sekvence mi tu připadaly nepatřičné. Trochu lepší průměr. 55% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Louisianě na místech Donaldsonville, Baton Rouge a Port Allen. (noelcoward73)

Reklama

Reklama