Reklama

Reklama

Vyplač se

Co je platná láska, když jsme si nikdy neřekli to nejdůležitější? Mlčení, pochyby a nenadálá přiznání doprovázejí nekonečnou noc, v níž se Vera a Alejandro rozhodli ukončit svůj přezrálý vztah. Staré křivdy a nikdy nevyřčené pravdy zraňují, ale také umožňují pochopit události, jež se odehrály před lety. Ústřední pár prochází nočními ulicemi Barcelony, mlčí, hovoří. Pauzy, pohledy, gesta jsou stejně důležité jako slova. Chilský režisér Matías Bize natočil uhrančivé minimalistické drama, pod jehož kryptickými replikami vyvěrá příběh o těžkosti soužití dvou milujících se lidí. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní, ale svoje kouzlo má. Dlouhé scény mlčení, dlouhé scény monologů, všechno přerušené jen trochu akčnější scénou oslavy narozenin, která zřejmě měla být protipólem toho ostatního. Na jednu stranu bezstarostné mládí nepřipouštějící si problémy, žijící ze dne na den, třeba sázkami kolik kdo uloví děvčat. A pak vážnější nota, která vrcholí ve scéně v prázdné supermercadoně, v níž se dozvídáme zbytek toho, co jsme začali chápat při sezení na klandru, než byli partneři vyhnáni po destrukci auta. A tak víme,že vnitřní život člověka je mnohem složitější, než si naše okolí myslí... ()

caj2014 

všechny recenze uživatele

Dvojica dospelých ľudí, nachádzajúca sa v krízovom momente vzájomného vzťahu, prechádza mestom. Napätie vo vzduchu by sa dalo krájať. Minimalistické stvárnenie napovedá, že sa niečo musí stať. Zdanlivo nikam nevedúci príbeh jedného večera, vlečúci sa v takmer jednom zábere kamery, vyústi do nečakaného priznania a všetko sa napraví. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Čas plyne a zdánlivě se neděje vůbec nic, ale já vnímala jejich obličej, oči, chůzi a tiše čekala na ten okamžik, který musel přijít. Přiznávám, že jsem ten okamžik s takovou intenzitou, kterou byla předložená, delší dobu nezažila. Smutné, melancholické, zvláštní a zajímavé setkání dvou lidí, kteří se vrátili na chvíli do minulosti, aby dokončili, co tenkrát nedokázali nebo nechtěli vyslovit.............co bude dál........ ()

progression 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mne tak nízké celkové hodnocení, film své kouzlo má. Působivé drama vztahu orámovaného částečně monology a dialogy, ale daleko více mimikou, pohledy i dlouhými scénami mlčení. Vzdáleně (procházkou) film připomíná Linklaterovy filmy, ale děje se toho možná ještě méně. Závěr je možná dost předvidatelný, ale ta cesta k němu je natočena poutavě, originálně a zajímavě, takže je při tomto snímku s minimem děje i dialogů na co koukat i o čem přemýšlet. To se mladému chilskému režisérovi docela dost povedlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Matias Bize bude zrejma dalsi rezisersky talent, tentokrat sa ale nejedna o Europu, ale az o Chile. Kedysi zamilovany par celi krizi lasky a riesia vztahy a problemy pri nocnych prechadzkach Barcelonou. Atmosfera Bizeho filmov bola vzdy posmutnela, melancholicka  : 70 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama