Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Frank / Predloha: Lawrence Block - A walk among the tombstones | Hudba: Carlos Rafael Rivera | Distribúcia: Universal | Štúdio: Cross Creek, Exclusive Media, Endgame Entertainment, Jersey Films, Double Feature Films | Rozpočet: 28 miliónov $ | Tržby: 53,2 milióna $ | Ocenenia: - || Čas letí, a tak musel prísť pomali, ale iste film, kde namiesto kopancov Neesonova postava už skôr rozdáva strely alebo radšej premýšla, a následne udelí mraziacu frázu. (ako obvykle, cez telefón :D ). Príbeh je celkom nepredvídateľný, a druhá pólka dostatočne graduje. Určite jedna z lepších Neesonoviek za posledné roky, i keď skôr len na jedno videnie. 70% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyladěná temná kriminálka s přesvědčivým Neesonem, proměnlivě dobrými záporáky a vynikající noirovou devadesátkovou atmosférou a exteriéry. To studené velkoměsto plné podivínů a vrahounů je leckdy atraktivnější, než herci a jejich dialogy. Celé je to prapodivně umírněné/pomalé/rozvážné a místy můžete vidět zajímavý mix cynizmu, klidu a brutality. Jedna, dvě akční scény ok, ale zdaleka nejsou nosný prvek filmu. Zdánlivě to vypadá jako rychlovka na vydělání peněz, ale není tomu tak. Poctivý kus filmařiny, která je s péčí natočená. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|71%| Tak tu máme další film se skvělým Lianem Neesonem. Nejedná se o akční jízdu jak je v poslední době u Neesona zvykem, ale o solidní thriller s dobrou atmosférou. Rozhodně se nejedná o nic fantastického, ale přesto mě film bavil od začátku do konce. Hlavní hrdina Neeson hraje svojí standartní roli, vyléčený od alkoholu, což mi připomnělo roli v jeho nedávném filmu NON-STOP. Na začátku tu má pěknou přestřelku, pak i na hřbitově a na konci nějaká ta menší pranice. No, rozhodně zde nejde o akci, což vůbec nevadí. Detektivní linie tu je, nejde o nic světoborného, ale díky již zminované atmosféře s touto rovinou nemám sebemenší problém. Film je místy temný a to díky určitým scénám. Brutalita je tu tak akorát, určitě se zde najde, takže to působí dost realisticky. Tempo filmu je pozvolné, nuda zde rozhodně není. Úplný konec filmu mě docela dostal. Nejde o nějaký překvapivý zvrat či pointu (to zde není), ale je to slušně pojaté. Co mi teda chybělo ? Tak určité nedostatky zde jsou. Třeba, že tu není žádný zvrat, hned víme, kdo jsou padouši a jejich motivy a charaktery mohly být víc přiblíženy. Nějaká dramatičtější scéna navíc, možná ještě víc brutality či akční scéna navíc. Určitě by se dalo vylepšovat toho více. Ale nevadí. Takhle to bylo sice obyčejnější, ale přesto obstojná podívaná, kterou si ještě někdy s radostí pustím. Žádný zásadní zápor tam nespatřuji. A co se týče hudby, tak ta je dalším kladem. Čtvrtou hvězdu jsem dal bez rozmyslu – slabší, ale přesto. Celkově jsem spokojen, tak už nemám nic, co bych dodával. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nečakajte ďalšiu akčnú neesonovku. Jediná akčná scéna prebehne v prvých minútach. Duchom má film bližšie k Schumacherovým 8MM. Ale bojí sa ponoriť do temnoty a pritlačiť na pílu. A auru okolo hlavných záporákov, z ktorých by malo na smrť mraziť, z nepochopiteľných dôvodov odľahčuje a znevažuje. Filozofovanie nad vinou a vykúpením v ňom taktiež moc nefunguje - v jednej z finálnych scén, ktorú akože originálne dopĺňa, je doslova päsťou na oko. Neeson OK, ale najlepší je tu Ólaffson, hoci v menšej roli (ten bol napokon najlepší aj vo Walterovi Mittym). [videné v Cinemark 18, Howard Hughes Promenade, LA] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $26,307,600Tržby Celosvetovo $53,181,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,970,722 Tržby za predaj DVD v USA $6,313,867 ║ komornejšia krimi o pomste a vykúpení, s dobrých rozbehom, takých kľudnejším pátraním po bezcitných únoscoch, ktorá má pár dobrých indícií ale v celku to ostane visieť len v priemerných vodách /55%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Autor predlohy Lawrence Block bol veľmi spokojný s obsadením Neesona: "Čitatelia sa ma často pýtajú, kto by bol môj ideálny Matt Scudder, a ja zvyčajne radšej zmením tému. Ale teraz vám môžem s istotou povedať, že odkedy som ho videl v Michaelovi Collinsovi, nikoho lepšieho ako Neesona som si do roly Scuddera nevedel predstaviť. S výberom herca, režiséra a zároveň scenáristu nemôžem byť spokojnejší, obaja sú skutoční umelci a skvelí profesionáli. Moja kniha je v dobrých rukách.“ (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 3. března do 8. října 2013 v New Yorku. (Varan)
  • Ruth Wilson sa zúčastnila natáčania, pričom nahrala scény, kde je Neesonovou partnerkou. Režisér Scott Frank nakoniec ale rozhodol, že Neesonova postava by mala byť samotár, takže všetky Wilsonovej scény boli vystrihnuté. (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama