Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začiatok jesene, opustená krajina. Miestny obyvateľ Michail (Vladislav Toldykov), ktorý je práve na love zveri, sa stáva nechceným svedkom, ako sa hŕstka mužov snaží zabiť iného muža, Andreja (Denis Švedov). Michail sa mu pokúsi pomôcť, no po tom, čo príde o auto, sa ocitne v ohrození aj on. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak vydávajú na dlhú cestu, aby sa zachránili. (metal.storm)

(více)

Recenze (29)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Domorodec je nedobrovolně zapleten do dramatu třetích osob (1 + 3), o kterých nic neví, a kteří jsou mu zpočátku lhostejní. A to vše platí i pro diváka. Postupně pociťuje určité sympatie k člověku, jehož se stal rukojmím (psychologický vztah mučeného a mučitele). V rozhodující chvíli si však znovu jasně uvědomuje, že se jedná o pseudo-situaci, která do jeho života nepatří, že jeho život je někde jinde, a jednoznačně se rozhoduje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Doposiaľ posledná” skúsenosť s Bykovom, a opäť solídna skúsenosť, pričom toto by mohli doceniť aj tí, ktorým nie je pomalší dej pochuti. Snímok má 70 minút, vo svojom jadre je síce spomalí, no záver dokonale pokračuje v tom, kde samotný film začal. Rozuzlenie je Bykovou klasikou, kladie si zásadnú otázku holej existencie: “Byť, či nebyť?” ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, bohužel ani úplně dobré. Námět je fajn a díky hlavnímu hrdinovi, tlustýmu Rusákovi, si mě to docela získalo. Bohužel herecky to není žádná hitparáda a i to poselství je moc okaté. Když se film snaží něco sdělit, mám to rád rafinovanější. Ty artové vložky s bloumáním po křovinách za zvuků umrdaného klavíru tomu taky nepomohly. Na dobrý survival je to špatně natočené a příliš artové a na dobrý art příliš hloupé. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MY WIFE IS AT HOME FRYING POTATOES!" ------------ Veľká vďaka Danielke za tento tip, ku ktorému by som sa s najväčšou pravdepodobnosťou ani nedostal. Artové ako sa len dá, atmosferické až do zblbnutia, mrazivé, studené a chladné. Prítomnosť ruského pôvodu je tu vo všetkých ohľadoch citeľná počas celých 74 minút. Prostredie tejto poľnej pustatiny mi silne evokuje herného a/alebo filmového Stalkera, čo môže znamenať len jedno – Zhit ma ponorilo do svojho vnútra až po uši. Tento skvostný Boykov debut bezpochyby dávam do profilu a možno aj do viac, než len jednej kategórie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem od nesmírně talentovaného Jurije Bykova zhlédla. Skvělý snímek, stojící v podstatě na dvou hlavních aktérech, kteří mezi sebou rozehrávají úžasný (herecký) souboj. Fešný Rusák Denis Švedov se mi náramně líbil (krásné oči) a role gangstera mu perfektně sedla. Vladislav Toldykov mi zase připomínal strýčka Pompa z Arabely:) Michail si jednoho dne vyrazí zalovit a vezme s sebou i svého psíka. Během okamžiku se však vše zvrtne a z obyčejného dne se najednou stává boj o přežití. Setkání s mužem na útěku, Andrejem, mu změní nejenom celý den, ale možná i život. Od chvíle, kdy se objeví Andrejovi "bratia" začíná celý film nabírat na obrátkách a začínají akční gangsterské honičky po rusku. Závěrečná scéna v opuštěné vesničce a následný souboj v rozpadající se budově jsou vytvořeny mistrovsky. Snímek se odehrává pod zamračenou podzimní oblohou na rozlehlých polích, uprostřed ničeho, uprostřed ticha, jen holé větve stromů se tyčí k šedivé obloze. Atmosféra díky tomuto prostředí funguje dokonale a dodává snímku jakousi zvláštní melancholii. Zhit rozhodně stojí za zhlédnutí. Ideální pro ty, co mají rádi podobné, neznámé, zapadlé snímky, které vidělo jen velmi málo lidí."You just look around. Everything's ruined, shitified, devastated. Nobody cares about nothing, everybody's scooping for himself. You kill each other for papers, step on others' lives, walk on blood. Does your soul ache? It smells musty all around. Rotten..." ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama