Reklama

Reklama

The Queen's Diamond Jubilee: BBC Concert at Buckingham Palace

(koncert)
  • Slovensko Koncert pre kráľovnú
všechny plakáty

Obsahy(1)

Koncert spevákov populárnej hudby pri príležitosti osláv 60. výročia nástupu Alžbety II. na britský trón.   Koncert pre kráľovnú v Buckinghamskom paláci je súčasťou osláv diamantového jubilea /60 rokov/ nástupu na trón britskej kráľovnej Alžbety II. Alžbeta II. nastúpila na britský panovnícky trón po smrti jej otca kráľa Juraja v r.1952, o rok nato bola oficiálne korunovaná. Je najdlhšie panujúcim monarchom na starom kontinente a druhou najdlhšie panujúcou panovníčkou na svete. Na koncerte, ktorý sa uskutoční pred Buckinghamským palácom v Londýne, vystúpia o.i. Sir Paul McCartney, Sir Elton John, Sir Tom Jones, Kylie Minogue, Sir Cliff Richard, Stevie Wonder, Dame Shirley Bassey, Alfie Boe, Jools Holland, Jessie J, JLS, Lang Lang, Annie Lennox, Madness a Ed Sheeran. Britská BBC rozdala desaťtisíc vstupeniek na toto predstavenie pre záujemcov z celého Spojeného kráľovstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Bravo Slovenská televize! Přestože tyto účelové koncerty bývají místy dost trapné, zvláště pokud vidíte slavné hvězdy, jak žalostně vypadají a falešně zpívají, mají svoji atmosféru. Tento koncert navíc z nikoho netahal peníze a slzička mi ukápla až když Charles řekl královně "Vaše Výsosti,mami" a pak když všichni sborem křičeli z plna hrdla, aby je slyšel i princ Phillip ve špitále...A právě pro tu atmosféru chvilkové pospolitosti a pocitu, že se zúčastníte něčeho výjimečného je třeba nabídnout to divákovi ŽIVĚ. Od Novy nebo Primy něco takového nečekáte, ale veřejnoprávní Česká televize by to na některém ze svých programů teda odvysílat mohla, ze záznamu už je prostě pozdě. Krákající Annie Lennox, poskakující Kylie Minogue nebo prapodivní moderátoři bez výše uvedeného pocitu, že jste při tom, jsou už na nic...Ale možná v ČT ani nevěděli, že nějaký koncert je, tak jako loni dloooouho nevěděli, že se ve Španělsku nebo v Londýně protestuje nebo že je nějaké hnutí proti Wall Streetu....No nic, hlavně že nás stále zásobují zasvěceným a hlavně vysoce objektivním zpravodajstvím! ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Britům opravdu závidím jednu věc - jejich upřímnou lásku k vlastní zemi. Atmosféru tohoto koncertu netvořili tak interpreti, jako právě lidi, kteří stáli několik hodin na The Mall, aniž by měli šanci něco vidět. Přesto tam byli celý den a užívali si každou minutu, protože měli k tomu důvod, a tím je právě jejich nefalšovaný patriotismus a hrdost k historii a její kontinuitě, kterou představuje HM Elizabeth II. God save the Queen! ()

Reklama

Reklama