Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice členů černošského gangu dostane jedné temné noci kšeft v pohřebním ústavu. Narazí zde na tajemného majitele, který je márnicí provede, ukáže jim čyři zesnulé klienty a začne vyprávět jejich hrůzné příběhy. Vydaří se jim drogový kšeft nebo jen spadli do smrtící pasti? (Hadža)

Recenze (8)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Povídkový blaxplotation horor? No proč ne?! Povídky zajímavé a kvalitativně dosti vyvážené. Ve druhém příběhu zaujme racionální podání klasického tématu – noční příšery navštěvující dětský pokojík, spojené s trochu inovovanou woo-doo tematikou. Poslední (čtvrtá) povídka zase pobaví černou parafrází na Mechanický pomeranč. Ale i když k blaxplotationu rasová vyhraněnost patří, tak premisa, že co bílý muž, to duševní zrůda a co černoch „zrazující“ černého bratra, toť ta největší možná špína (která vždy skončí nejhůř), je poněkud trapná a jinak dějově velmi dobře vyvedenému povídkovému hororu, ubírá trochu na kvalitě (i na hodnocení). Že by se na vyznění přece jen projevilo jméno výkonného producenta - Spika Lee, aneb nejzarputilejšího rasisty Hollywoodu (copyright kiddo)? Takže stojí to za to, ale svědomí mi nedovolí hodnotit výš. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Režisér Rusty Cundieff, predstaviteľ novej černošskej vlny, ktorej lídrom je Spike Lee (na snímke sa podieľal ako výkonný producent), sa nechal zjavne inšpirovať sériou Tales from the Crypt a natočil poviedkovú snímku, ktorú tvoria 4 krátke príbehy + jeden spojovací článok. Poviedková forma prenesená do celovečerného filmu so sebou prináša radu problémov, ktoré súvisia s rozsahovým obmedzením a tým pádom s kreativitou tvorcu, ktorý sa musí vysporiadať s rôznorodosťou gradácie tempa i tematickou odlišnosťou, a práve na tieto problémy naráža i Cundieff, ktorý režíroval všetky segmenty vo filme. Navodenie atmosféry je výborné, začiatok sprevádzajú pár sekundové reminiscencie na Saint-Saënsov Danse Macabre, herecké osadenstvo je prekvapivo snaživé (s výnimkou otravnej štvorice výrastkov, pokúšajúcich sa prekabátiť šviháckeho pekelníka Clarenca Williamsa III), no tieto sympatické pozitíva bolestivo narážajú na múr z nízkeho rozpočtu, ktorý je kruto viditeľný v trikových sekvenciách a okatej štúdiovosti, čo je veľká škoda, pretože autori sa nezľakli a vtesnali do svojho diela narážky na rasizmus či slávnejšie filmy, posledná, v mojich očiach najambicióznejšia poviedka, je akousi černošskou moralistickou variáciou na Kubrickov Mechanický pomaranč, no zjavne nedotiahnutou a doplácajúcou na nedostačujúcu minutáž. Napriek nie príliš vhodnému podávaniu ruky s komediálnym odľahčením, je černošský kusanec do hrdla hororového žánru (možno si niektorí vybavia staršieho Blaculu, prípadne otrasného Bonesa) za presných 50%, ak si však snímku zaobstaráte ako súčasť halloweenskej párty, s čistým svedomím si pridajte desiatku navyše. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Blaxploitationovo ladený poviedkový horor, majúci nesporne čosi do seba. Všetky štyri epizódy aj stmelujúci príbeh, odvíjajúci sa v pozadí sú pomerne pútavé, z môjho pohľadu mínusom sú na rok 1995 povážlivo chabé vizuálne efekty, najviac bijúce do očí v tretej poviedke s Corbinom Bernsenom, ktorý tu ako rasisticky zmýšľajúci politik čelí starému voodoo prekliatiu... Jednotlivé príbehy sú kvalitatívne zhruba vyvážené, ak by som si z nich však mal vybrať ten, ktorý ma zaujal najviac, tak by to bol asi ten prvý so skorumpovanými policajtmi a zavraždeným černošským agitátorom. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Mezi povídkovými horory určitě to lepší, co se k vidění nabízí. Kluci vopálený kolem Rustyho si s příběhy poradili celkem dobře, i když to celé působí malým rozpočtem, tak atmosféru lepšího průměru to má. Nejlepší ze všech povídek je opravdu Slave Voodoo Dolls, ta by s klidem při střídmé stopáži jako jediná utáhla vlastní celovečerák, vážně pěkně bizarní nápad, který mne dokázal navodit ty správný (ne)příjemný pocity, kvůli kterým se člověk na podobné filmy rád kouká. [6.5/10 září 2010] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blaxplo antologie, která  do dnešní hyperkorektní doby pasuje jak p*del na hrnec. Ale i přes účast Spike Leeho to není jen boj se zlým bílým mužem. Do bílých policajtů a politiků se film strefuje v první a třetí povídce a zejména příběh s rasistickým politikem a voodoo je humorně laděný. Mě se nejvíc líbila druhá povídka s chlapcem, kterého týrá příšera a něco do sebe mělo i číslo 4 s členem gangu. Zastřešující story ušla, ale byla průhledná až běda. Celkově ucházející jednohubka, kterou bych si klidně dokázal představit jako remake s vyšším rozpočtem a lepšími triky. 60% ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Horrova klasika ,ktere nam nabidne ctyri povidky vypravene silenym majitelem pohrebniho ustavu, triu cernosskych gangsteru.Pvni pribeh je o zavrazdenem cernoskem politikovi policisty a jeho nasledne odplate,druhy vypravi o chlapci tyranem neznamym netvorem,treti nas zavede do platazikova domu ,kde maji vladu voodoo panenky zavrazdenych otroku a ve ctvrtem se podivame do valky poulicnich gangu. ()

Reklama

Reklama