Reklama

Reklama

Kšeft na jeden den

  • Velká Británie The Liability
Trailer 1

Devatenáctiletý Adam souhlasí, že bude jeden den šoférem problémového partnera své matky, což ho uvrhne na 24 hodin do děsivého světa vražd, sexuálního průmyslu a pomsty ve společnosti stárnoucího nájemného vraha Roye. Když jednoho dne Adam nabourá drahé auto svého gangsterského otčíma, je donucen si tento přečin odpracovat jako řidič profesionálního zabijáka Roye, což se jeví jako jednoduchý úkol. Zatímco se Roy zoufale snaží uniknout ze světa vražd, z Adama se stává nadšený a nadějný zabiják. Dvojice se vydává na jízdu, která končí kdesi hluboko v lesích, daleko od domova. Roy nemilosrdně vyřídí oběť a následně dvojice zjistí, že byla chycena při činu. Mladá tajemná dívka se stane svědkyní vraždy a jak praví profesionální čest – i ona musí být odpravena. Zatímco se ti dva domlouvají, jak ji zabijí, svědkyně prchá i s důkazem. A začíná hra na kočku a myš, která nakonec odhaluje smrtící motivace Adamova otčíma a skutečnou identitu svědkyně, jenž se chce gangsterům pomstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sdružení degenů uvadí film, Kšeft na jeden. Nevadí že neumím dát dohramady humor, thriller nebo nějaké napětí či finále, my to prostě nějak spatláme a s výsledkem vyrazíme opruzovat diváka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Vždycky je důležitá jedna věc. Dávat pozor na detail." Ale i když tvůrci v tomhle případě na detail příliš nehleděli, ten film měl celkem grády. Je to ujeté, ale je to své... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDEN CHLAP CO ZNÁM, POTŘEBUJE ŘIDIČE. MÁŠ ZÁJEM? … RŮZNÉ PRÁCE, RŮZNÁ AUTA“...... /// Nic většího, než malou gangsterku, která svižně vodsejpá i díky tomu, že to mezi těma dvěma (spratek a zabiják) funguje a film tak v žádným případě nenudí nečekejte. Příběh neřeší žádný vztahy, nepitvá se s kravinama, což je na druhou stranu někdy škoda, ale zase sází na postupnou zamotanost a vlastně i odpovídající stopáž. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bydlí se mnou spratek, co mu šukám mámu. 2.) Bydlím u drsňáka, co mně šuká mámu, a zdá se, že ho tak trochu seru. 3.) Thx za titule ,,Elanne“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zlepšující se Britský Herec Jack O'Connell hrající ve filmu jako Adam, který je líný, lehkomyslný, nevyspělý 19 letý chlapec. Adamova Matka (Kierston Wareing) je ve vztahu s kriminálníkem Petrem (Peter Mullan). Naštvaný Petr má už dost laxního Adama a za Trest mu dá Ultimátum pracovat jako řidič obchodního společníka. A konečně přichází na Scénu Roy ( Tim Roth), který se stává jeho společníkem, je skvěle vytrénovaný profesionální Nájemný vrah ! Komická charismatická chemie mezi oběmi postavami během filmu perfektně rozvíjí Děj! Při první vraždě budou vyrušení krásnou Ženou (Talulah Riley), která jim naruší plány a dochází tedy k strhující honičce, plné zvratů! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jsem celou dobu přemýšlela, jestli se mám smát a nebo to brát vážně. To druhé jsem vyloučila, to není možné. Nicméně jsem se celou dobu bavila právě tou rozporuplností a dívala jsem se na kluky s nadhledem diváka, který se přesto báječně bavil. Bylo to všechno postavené na hlavu, napsané někde za jízdy ve vlaku a troufám si napsat, že bych to možná taky zvládla a nebo to bylo tak geniální? :-) Tudíž jsem se dívala z části na drama, z části na komedii, z části na horor, z části na thriller a celé to bylo semleté bajlajfik. Já se celkem bavila a čekala na každou další nemožnou scénu docela s nadšením naivního diváka a nebo také ne, jen jsem se zkrátka bavila a jak píše hellstruck, jako ulítlá jednohubka to bylo celkem fajn. A navíc já mám Tima ráda, takže mu tu jednu hvězdičku přihodím... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud jste hrdými vlastníky otčíma, jehož koníčkem je obchodování s bílým masem, tak bych mu moc nešmíroval v počítači. Ono by se totiž mohlo stát, že se mu to nebude líbit a pošle vás do lesa. Pokud však chcete v lese potkat sympatickou Ukrajinkou, či co to vlastně bylo, tak se do toho počítače mrkněte. Buď zemřete vy nebo ona nebo někdo úplně jiný a mně to bude jedno. Stejně tak, jako mi bylo jedno, kdo vyvázne živý z kšeftu na jeden den, protože o sympatickou postavu jsem tady nezakopl a tudíž jsem neměl komu fandit. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, netypická (miestami by som povedal, že až artovo podaná) gangsterka. Mladík Adam je od mafiánskeho fuckera svojej mamy donútený na jeden deň robiť šoféra nájomnému vrahovi. Tým je starnúci Tim Roth, ktorý má svoje spôsoby a režim, no pri likvidácii mŕtvoly v lese ich prekvapí mladé dievča, ktoré im trochu naruší plány... Pomalší, atmosféricky plynúci film s postavami, ktoré konečne nie sú zbytočne ukecané, ale majú čo povedať, do toho úsmevné aj smutné scény a jedna extra štýlová, až evokujúca "Drive". Pre mňa celkovo pozitívne prekvapenie, v ktorom mi neprekážal ani Tim Roth, ktorý sa mi inokedy zdá otravný. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Britský thriller s komediálním Jackem O'Connellem. Je to vážně docela ujeté a přitažené za vlasy, ale mělo to spád, příběh je velice originální a nuda to rozhodně nebyla. Stopáž je tak akorát. Nutno podotknout, že nejzábavnější je na tom všem asi "chemie" mezi O'Connellem a Rothem, ty dva mě vážně bavilo sledovat. Některé scény hraničí s komedií, což je ohromné plus, atmosféra je (navzdory tématu) dost uvolněná a žádné nechutné / krvavé orgie se nekonaly. Z celku nejsem vyloženě nadšená, ale jako taková jednohubka je to dobré. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Variácia rozprávky o zlej macoche, ktorá dáva nevlastnej dcére úlohy, zabezpečujúce jej trvalý odchod zo života. Situácia sa však zvyčajne vyvŕbi tak, že namiesto smrti dcérka nájde lásku a zlá macocha končí na druhom svete. Modifikácia je tentokrát v tom, že macochu nahrádza matkin partner a v úlohe nehodnej dcérky sa objavuje neveľmi schopný syn. Zvyšok je rovnaký. Rozprávka ale raz začas neuškodí: 41%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Devatenáctiletej packal rozseká auťák nevlastnímu fotříkovi, kterýmu se to samozřejmě dvakrát nelíbí a tudíž synátorovi dohodí povinnej kšeftík - zejtra sedne bez keců do auta a bude šoférovat nájemnému zabijákovi cestu za zakázkama. Otázkou zůstává, co je větší pech, mít za zadkem v jednom kuse týpka s kvérem, nebo puberťáka s iPhonem? Další britský thriller s charismatickým O'Connellem, jemuž zdatně sekunduje umírněný Tim Roth (nebo že by to bylo naopak...). Co se týče O'Connellovi filmografie, není to tak svižné jako třeba Tower Block, nebo Eden Lake, ale rozhodně to nepostrádá černý humor (scénka se sekyrkou), napětí (vše co následuje od scénky se sekyrkou) a jednu moc pěknou scénku, která díky hudebnímu podkladu jako by atmosférou z Drive vypadla (výměna u bistra). 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nevýrazný thriller, který zajímavý potenciál (podobnost s Colaterallem asi nebude náhodná) promrhal ve všech směrech. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tim Roth v role jedného z najnemožnejších nájomných vrahov a navyše tváriaci sa maximálne seriózne a autoritatívne takmer ako The Wolf z Pulp Fiction. A prečo bol taký nešikovný? Aby mali ako vzniknúť situácie ktoré tvorili dej, čiže maximálne prvoplánové a miestami aj na úkor logiky. Scenáristické zlyhanie imho. A čo by som vyzdvihol? Jedine ak, že celé to má celkom atmosféru a Talulah Riley je dosť sexy, ale rovnako plochá postava ako všetky ostatné (tým nemyslím jej hrudník). Neviem ako sa to bude ďalej vyvíjať s hodnotením tohto filmu ale predpokladám, že keby nemal Tima Rotha, bolo by asi o 20% nižšie a film by ostal nepovšimnutý, čo zatiaľ v podstate aj je. A teda mrzí ma to, ale vôbec ma to nemrzí... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, mít takhle vypatlaného potomka, asi taky udělám to, co ten otčím. Celé je to zdlouhavá nuda a fakt netuším, jak tu mnozí píšou, co myslí výrazy jako "svižně vodsejpá", "má grády", "charismatická chemie" apod. Vždyť skoro půl hodiny trvalo, než ten kluk se poprvé setkal s tím nájemným zabijákem. Další půlhodina se odehraje v lese, pak čtvrthodinka keců v továrně a posledních deset minut v baráku a před barákem. A skončí to vlastně nijak, protože stejně nevíme, kde ta ségra je ani co se jí stalo nebo nestalo, hlavní záporák se ani moc nebrání a vůbec je to celé laciné, bez nápadu - a pro mne i bez vtipu, i když Tim Roth je skvělý. Abych nezapomněl, té pohádce, jak se sexy holka zamiluje do nemotorného, pitomého a zcela neschopného mladíka, který se celou dobu tváří jako reinkarnace raného Jima Carreyho, t taky nevěřím. A o logice děje tady už nemá vůbec smysl povídat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte dobrej casting, nějaká ta díra ve scénáři se snadno ztratí. A to je přesně případ Liability. Sice jsem občas zatápal, ale herci mi na to dali zapomenout. Zejména dvojka Roth-O´Connell mě bavil svým vzájemným doplňováním. Talulah Riley tomu dodala ten potřebnej ženskej šmrnc a závěrečnej výstup Petera Mullana stál taky za to. Suma sumárum solidní, lehce komediální thriller, kterej zachovává zvyklosti a atmosféru, kvůli kterejm mám britský gangsterky tak rak rád. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny napad ale debilne prevedenie. Proste ten typ filmu ktory by sa skoncil po par minutach keby sa jedna postava zachovala logicky hned na zaciatku, namiesto toho je film neskutocne natahovany ad absurdum. Ani nejaku atmosferu alebo poetiku, ktora by to cele ospravedlnila to nema. Nestastnik Tim Roth tu stvarnil toho najneschopnejsieho zabijaka akeho som videl. 4/10. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje pár herců a na akční thriller je tu akcí poskrovnu, ale i tak se jedná o vcelku zdařilý snímek z anglického prostředí, které po delší době bylo příjemnou změnou. VB filmy jsou prostě jiné, to je hned poznat, jak se liší od amerických a to se mi líbí. Tim Roth, byť měl celou dobu stejný výraz, tak zaujal. Já jsem se x-krát přistihl, jak čučim s otevřenou hubou a čekám, co přinese další scéna. Napětí bylo cítit v hodně momentech. Zkrátka good job, Angláni. 70% ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku navíc přihazuju za tradičně božího Tima Rotha a taky za roztomilého Jacka O'Connella ve spoďárech přivázaného u zábradlí. Jinak jen další tuctová svižná britská gangsterka. ()

Reklama

Reklama