Reklama

Reklama

Josef Zíma Gala

(koncert)
Hudební
Česko, 2012, 58 min

Obsahy(1)

Vzhledem k tomu, že se pan Josef Zíma 11. května 2012 dožil úžasných 80 let ve skvělé formě, rozhodl se uspořádat sérii koncertů. Právě v den jeho narozenin se konal od 18 hodin galakoncert v kongresové hale TOP Hotelu v Praze. Více než 2hodinový koncert si pan Zíma moderoval sám. Hudební doprovod v nových aranžích zajistili Orchestr Karla Vlacha a Orchestr J. Sládka, se kterým vystupuje už od 60. let minulého století. Hosty programu byli Yvetta Simonová, Pavlína Filipovská, Blanka Tůmová a Zuzana Wolfová. Repertoár byl průřezem celoživotní pěvecké dráhy Josefa Zímy - od filmových a muzikálových melodií až po pro big band aranžované lidovky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Již snad 40 let žiji hudbou a skoro každý den poslouchám různé žánry. Vždy jsem tvrdil a tvrdím, že jediné, co nesnesu je česká pivní dechovka a české country a některé "folkové" úlety. Nicméně "Pepíček" je prostě formát a s rázným doprovodem orchestru Karla Vlacha odzpíval množství starších šlágrů v jazzovějším stylu a nakonec došlo i na tu dechovku. A například Hašlerovy písničky podal naprosto neodolatelně. Opravdu mne to vzalo za srdce a to mám jinak skoro celé dny puštěné Radio23 nebo Wawe.....no jo - už asi také - kamarádi - stárnu....:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Báječný Pepíček měl 80. A toto je vzpomínka na tu slávu. Aneb průměrný záznam koncertu, leč plný nezaměnitelné energie. Zíma patřil a doposud patří k těm nejlepším hlasům české populární hudby. Je radost se probírat minulostí. A pokud není na něj zapomenuto ani dnes, jedině dobře. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zíma je starý bard. V záznamu koncertu ze svého významného životního jubilea hodinu nesleze z pódia a odzpívá vše od jazzu až po klasickou dechovku, která ho nejvíc proslavila a současně se stala jeho prokletím, ačkoliv má vysoké hudební kvality i v jiných hudebních žánrech. Naživo zpívá na svůj věk fakt mimořádně a i přes drobnou únavu danou vysokým věkem, to solidně rozpumpoval, a prokázal svůj smysl pro humor žertujíc nad svým stářím. Lepší byl, když to táhl sólo, než když přizval na pódium hudební hosty Filipovskou, Simonovou aj. A protože osmdesátka je opravdu požehnaný věk, má Pepík za svůj narozeninový pořad ode mě požehnaných 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby na tu dechovku nedošlo, bylo by to na plný počet hvězdiček. Jenže ono na ni došlo. Sice chápu, že Zíma prokázal úžasnou prozřetelnost a zvolil si stát se hvězdou mezi příšernými zpěváky, než aby byl jedním z mnoha těch průměrných popových pěvců. Ale stejně je to škoda, protože i v pokročilém věku mu to swinguje radost poslouchat. A ocenit musím i tanec levým ramenem, posléze (zřejmě vzhledem k únavě) i obočím. Nevyznělo to trapně, mělo to šarm. A jen tak mimochodem: mnohé současné super, hyper a mega star, které by s úspěchem zaplnily alespoň polovinu sokolovny v Horní Dolní by měly padnout před Zímou na svá umělecká pozadí a s otevřenými mordami koukat, jak se to má dělat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice zpočátku, když přišel pan Zíma o holi, mi zatrnulo - není nic horšího než pohled na stárnoucího umělce -, ale on dokázal, že věk nehraje roli, že sice tělo nemusí sloužit, ale ten entusiasmus jde předat i tak - Josef Zíma vtipkuje, zpívá bez playbacku skoro hodinu, jednou dokonce i zatancuje v rytmu písně s Pavlínou Filipovskou. A líbí se mi, že ten koncert je skutečně průřezem jeho tvorby - od rockových a swingových věcí přes semaforské, z pohádek, dojde i na lidovku (ale to mi nevadí, dobrá lidovka umí taky dobře člověka rozproudit a roztancovat) a Hašlerovy písničky... Ten rozsah hudebních žánrů, které Zíma zpíval a zpívá, je obdivuhodný. Mimochodem, v publiku nadšeně aplauduje Aťka Janoušková. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama