Reklama

Reklama

Pelikán Nicostratos

  • Francie Nicostratos le pélican (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když čtrnáctiletému Yannisovi zemře matka, musí se v době, kdy je jeho otec v práci, o sebe postarat sám. Jednoho dne objeví a zachrání pelikání mládě, kterého pojmenuje Nicostratos. Rozhodne se ho tajně pronést domů a starat se o něj, než bude pták dospělý. To však není nijak snadný úkol, když jde o něco tak velkého a fantastického, jako je pelikán, a ještě k tomu na malém řeckém ostrově. A tak si zanedlouho o Nicostratovi povídá celá vesnice. Na ostrov se sjíždějí turisté, aby se na něj podívali. A tím také přinášejí tolik potřebný byznys. Je možné, aby pelikán pomohl lidem na ostrově, ale také aby zahladil trhliny ve vztahu otce a syna? (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Hillock 

všechny recenze uživatele

Film o lásce k přírodě, volnomyšlenkářském způsobu života, který se nesnaží mít přehnaně velké ambice, a přesto patří mezi čtyřhvězdičkové. Byl jsem mile překvapen, že se díky zdejším kritikům dostal do červeného sektoru. Kinematografie, která má hlavu i patu posouvá svět k lepším zítřkům. Herci jsou realističtí vzhledem ke krásnému prostředí a já měl pocit, že zde patří stejně tak jako domorodci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film spoléhá na jižní slunce a řecké scenérie. Zajímalo by mě , jestli je ten pták počítačový nebo skutečný. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Natáčelo se na Milosu, na Sifnu, a v Pireas. Milos je tam především jeskyně Sykia, hodně záběrů z Kleftiko, děcka se koupou na Sarakiniko. Střihem filmařů kluk doplave vzdálenost, kterou byste na motorovém člunu jeli 3 hodiny...Záběry z domu kde rybáři bydlí, jsou zřejmě na Sifnu /nejsou u nás na Milu/. Pokud byste chtěli na Milos, pronajímám tam svůj domek. Napište mi zprávu. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Velice hezký příběh z jednoho řeckého ostrova, příběh sympatického citlivého dospívajícího chlapce Yannise, který neváhá za malé pelikání mládě obětovat zlatý křestní křížek, který měl po mamince, jen aby ho zachránil. Film je natočen ve svěžím tempu v příjemném a vlídném prostředí s dobrými hereckými výkony. V ty lze bezpochyby započíst i výkon pelikána Nicostrata i rozpustilé bílé kozy. Film má v sobě i hodně poetiky a mne velice upoutal Zvláště závěr je hodně emotivní a radostný. Takže dávám všech pět hvězdiček. ()

cepice 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný snímek, jemný a milý. PS: moc pěkně nadpřirozeně vyvinutá, pravděpodobně 16 letá, herečka! ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama