Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 2

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (428)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Já tak nesnáším rodinný sleziny, ať už jde o pohřeb, narozky, nebo jenom tak domluvené setkání, vždycky to dopadá stejně. Přesně jako v tomhle filmu. Tady se to dalo přežít, vzhledem k tomu, že člověk nemusí přemýšlet, kam se hned po příjezdu zašije a ke všemu je za dvě hodiny po všem. Ale že bych to vyhledávala... Hlava mě ze všech těch výčitek a hádek rozbolela zrovna tak, jako bych u toho seděla. Na čemž je ovšem vidět, že herci odvedli dobrou práci, u Meryl už se s tím tak nějak počítá, ale i Julia mile překvapila a ostatní umně předvedli svůj standard. A teď chci mít zase chvilku jen pro sebe. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Takéto vzťahové drámy na báze rodinného stretnutia, pri ktorom vyplávajú na povrch rôzne rodinné tajomstvá mám veľmi rád. V tomto prípade však výsledok trochu zaostal za očakávaniami. Myslím, že režisér si mohol nechať trochu viac záležať na filmovom spracovaní, takto to až príliš pripomínalo divadlo, pričom od atmosféry som tiež čakal viac. Ale herci sa snažili, to treba uznať (aj keď mi miestami postava Meryl Streep liezla riadne na nervy). Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už když jsem zjistil, oč v tomto filmu jde, jsem si říkal, že tady mě můžou uhranout maximálně tak herecké výkony. Nakonec byl jeden a zajistila mi ho právě Meryl Streep, která rok, co rok předvádí, že je na hereckém vrcholu. Jenže ona na tom vrcholu už je několik let, ne li desítek let. Fakt klobouk dolů. Film jako takový nicméně nemá nic, čím by mě výrazněji zaujal. Nápad dobrý, ale zpracování takové, že nebýt Meryl, budu tenhle film považovat za další rodinné existenciální drama o ničem, kterých je tuny. Přiznám se, že nevím, čím by mě samotná hra, podle které je natočen tento film, mohla zaujmout. Každopádně chápu, že je to pastva pro dobré herecké výkony. To je ale podle mě od tvůrců dost egoistický. Dvě hodiny jsou totiž dost úporná doba na takový film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád, ak je východzia situácia "povedzme si končene po rokoch všetko" uveriteľná To sa dá dosiahnuť napríklad tak, že deti na svojich rodičov serú a stretnú sa na pohrebe otca. Nedá sa to dosiahnuť, ako som bol viac krát svedkom, jednoduchou návštevou na obede. Tam sa postavy stretávajú často a neverím im, že sa rozprávajú až tento deň o závažných veciach. Osage County začína, ale nekončí. To je ďalšia vec, ktorá z neho robí uveriteľný film. V podstate som mal pocit, že film bude ešte nejakú chvíľu trvať a všetko uzavrie, ale prečo by mal, že. Slávni herci skutočne hrajú a je mi trochu záhadou, prečo napríklad Julia ešte stále hrá aj v komerčných filmoch. Takýto typ filmu je presne jej parketa, ako krava pôsobí na plátne najprirodzenejšie. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtěl film přesně říct, protože to bylo jen o tom, jak se rodina sešla, pohádala se a zase odjela. Navíc mi vadila ta absurdnost a nereálnost, chtěl bych vidět člověka, který by se ztotžnil s nějakou postavou a i kdyby, tolik blbců by se snad v jedné rodině sejít ani nemohlo. Na druhou stranu jsem se nenudil ani chvíli a když vynechám scénář, který je na můj vkus prostě přehnaný a budu hodnotit to, jak herci zvládli své role, pak byli výborní a to nejen Meryl Streep, ale především Julia Roberts. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Film měl svou světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama