Reklama

Reklama

Bílá paní na hlídání

(seriál)
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2012, 8 min

Režie:

Petr Friedl

Scénář:

Pavel Brycz

Hrají:

Martha Issová (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na zaoceánském parníku a jejich děti, čtyřčata Barnabáš, Matyáš, Tobiáš a Uriáš jsou pěkná čísla. Ze školky je vyloučili, protože ji vytopili, když si hráli na námořníky, a žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu. Tedy až do chvíle, kdy se paní Černá seznámí s paní Bílou, která to s kluky umí přímo zázračně. Jak by také ne, je to totiž ve skutečnosti opravdická kouzelná bílá paní ze starého zámku. O tom ale maminka Černá nemá ani tušení. Strašidla přece nejsou! Zato kluci vědí své… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a mnohdy i poměrně vynalézavé scénáře bohužel podvazuje všechno ostatní, v první řadě nepečlivá a sumární kresba a animace, nepříjemná, lacině znějící hudba, místy dosti nevýrazná Marta Issová atp. Děti to ale mají docela rádi ;o) Celkový dojem: 60% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, jsou to grotesky neukotvené v realitě, ale za prvé: vypadá to neporovnatelně lépe než třeba Berta A Ufo, a za druhé: není to takové WTF jako Sedmives (nebo i ta Berta A Ufo), jednotlivé díly (i celé řady) jdou odněkud někam a drží se v rovině "je to pohádka o Bílé paní v současnosti, která podporuje dětskou fantazii"), a asi jsem divný, ale nevšiml jsem si, že by Martha Issová měla jako vypravěčka/dabérka nějaká slabá místa. A tu písničku z hlavy jen tak nedostanete:P I když, je potřeba ocenit, že si z ní nebudete chtít fyzicky ublížit:) 70% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro režiséra Petra Friedla je to první práce v televizi (alespoň dle csfd.cz). Scénárista Pavel Brycz má zase za sebou jen Miluji tě modře, taky nic moc, a Dětský zvěřinec, který jsem sice neviděl, ale tady taky moc dobře nedopadl. Z tohoto pohledu Bílá paní neměla moc šancí. Kresby sice ujdou, ale jednotlivé příběhy postrádají jakýkoli náznak vtipu a protože jsou pro děti, tak i poučení. Bílá paní totiž zamete jakýkoli průšvih, takže kluci nečelí následkům svého jednání a ani je nemusí napravit. K tomu je třeba dodat, že Martha Issová mluví seriál strašně. Ani za mák se nesnaží byť jen nepatrně změnit hlas, všechny postavy mluví stejně. Hlasově působí, že jí to moc nebaví a své postavy spíše odříkává. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama